Това не съм го готвила, само съм яла, така че незнам дали се получава по рецептата. Преди съм го хапвала това в една мексиканска кантина в Хюстън. А днес докато се рових из нета да търся рецепти за 4-ти Юли, попаднах на тази рецепта. Яденето е много вкусно. Препоръчвам го.
- 3 чаши сготено и нарязано на кубчета пилешко месо
- 2 чаши черен боб от консерва
- 2 1/2 чаши леко натрошен царевичен чипс
- 4 чаши сирене чедър (настъргано)
- 2 чаши настъргана моцарела
- 4 големи пшенични тортии или питки за дюнер
- 3 чаши салса
- 2 зелени люти чушки, наситнени
Загрейте фурната. Намазнете тавичката леко. На дъното сложете натрошения чипс. Предварително нарежете питките за дюнер/тортиите на ленти.
Наредете по следния начин: половината боб върху чипса, после 2 чаши сирене (смесено от двете),половината пиле, половината ленти от питките, 3 чаши салса.
После добавете 2 чаши сирене (смесено пак), останалите пиле и ленти от питките, боба. Отгоре завършете с останалото сирене.
Закрийте с фолио, което е намазнено, за да не залепва сиренето и печете около 50 минути на 180 градуса.
След това махнете фолиото и печете още 10 минути.
снимка и рецепта: RecipeTips
Пилешки хапки--рецепта от www.recipezaar.com, по идея на Chili's Bar and Grill--опитано, изпробвано лично от мен
* 1 яйце, разбито
* 1/4 чаша мляко
* 3/4 чаша пилешки бульон
* 1 1/2 ч.л. сол
* 1/2 ч.л. черен пипер
* 1 чаша брашно с бакпулвер в него
* 10 пилешки флейки
* 1/2 чаша брашно
* мазнина за пържене
Загрейте мазнината. Смесете разбитото яйце с млякото, пилешкия бульон, солта и пипера. Бъркайте около 30 секунди докато солта се разтвори напълно. Добавете 1 чаша от брашното с бакпулвер и оставете сместа 5 минути да почине. Покрийте всяка флейка с брашно, и после потопете в сместа. Оставете да се поизцеди и сложете да се пържи.л Стават готови за около 10 минути. Изцедете на хартия и сервирайте.
снимка: Chili's Bar and Grill
Месно руло с гъби и сирене
- 800 грама смляно телешко
- 1 яйце, разбито
- 1 ч.л. сос Уорчестър
- 1/4 ч.л. черен пипер
- 1/4 ч.л. сол
- 1/2 чаша прясно мляко
- 1/4 чаша нарязан лук
- 1/3 чаша галета
- 1 cup чаша настърган кашкавал
- 200 грама гъби--пресни, сотирани в малко масло
- 3/4 чаша кетчуп
- 1/4 чаша кафява захар
* Смесете телешкото, яйцето, соса Уорчестър,пипера, солта, млякото, лука и галетата. Размесете добре.
* Разтелете на правоъгълник
* Разтелете сиренето и гъбите отгоре.
* Навийте на руло
* Печете на 180 градуса за час, като го обърнете поне един път.
* Смесете кафявата захар и кетчупа.
* Намажете с колкото искате отгоре когато извадите от фурната.
рецепта и снимка: RecipeTips