Kажете някакъв лесен крем?

  • 36 161
  • 27
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Карлово
  • Мнения: 328
Виждам че тук сте по опитни от мен за това реших да попитам старшинството.

# 1
  • Мнения: 4 668
Всички кремове и пудинги на "Д-р Йоткер" са много хубави и безобразно лесни .
Просто си избираш вида - със студено мляко , с топло мляко , с кисело мляко ...  Laughing
Отнемат 5 минути и винаги стават .
Аз примерно си правя бисквитена торта с пудингът ванилия  Wink

# 2
  • Мнения: 7 474
За ядене или за торта ти трябва?  Rolling Eyes


За ваниловия крем:
1 л. прясно мляко
4 жълтъка
5 суп. лъж. брашно
1 ванилия
1 ч.ч. захар

В малко студено мляко разбиваме добре брашното, отделно разбиваме и жълтъците. Слага се млякото на котлона да заври, добавят се ванилията, захарта, постепенно жълтъците и накрая брашнената каша. Котлона се намалява и се бърка непрекъснато до получаването на гладък крем.


Ако е за торта- заквасена сметана и течен шоколад 50/50  Crazy Crazy Crazy

# 3
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Всички кремове и пудинги на "Д-р Йоткер" са много хубави и безобразно лесни .
Просто си избираш вида - със студено мляко , с топло мляко , с кисело мляко ...  Laughing
Отнемат 5 минути и винаги стават .
Аз примерно си правя бисквитена торта с пудингът ванилия  Wink

О, с тези кремчета стават страшно лесно торти. Аз в къщи винаги съм заредена с тях.   Peace

# 4
  • Карлово
  • Мнения: 328
и за ядене и за торта

# 5
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Ето един универсален крем. Някой ако си го познае да не се сърди, не помня от къде съм взела рецептата.


КРЕМ ЗА ТОРТИ, ЕКЛЕРИ И ДР.(Pastry Cream)

       
4 жълтъка
1/2 ч. чаша(100г) захар
4 с.л. брашно
2-3 ванилии или ванилена захар
2 ч. чаши(500) прясно мляко


Сложете жълтъците в купа и прибавете захарта. Разбийте много добре до пълното им съединяване. Пресейте брашното и прибавяйте по малко към яйчената смес. Същевременно много добре разбивайте и трябва да сте сигурни, че сместа е гладка и без бучици, преди да прибавите още брашно. Прибавете и ванилията. От началото до тук можете да разбиете сместа с миксер за улеснение. Сложете млякото в подходящ съд и го загрейте на по-ниска температура. Когато започне да се вари д го махнете от котлона. Много бавно и с постоянно бъркане сипвайте топлото мляко до яйчената смес. Прехвърлете в тенджерка и загрейте на ниска температура. Варим бавно, като непрекъснато бъркаме в една посока. Сместа не трябва да ври, нито да загаря. Махнете  от котлона едва когато се получи гъст крем. Оставете крема да се охлади до стайна температура, като от време на време разбърквате, за да не се получи отгоре коричка. Така приготвеният крем е подходящ както за  пълнеж на торти, така и  за директна консумация, с прибавка на пресни плодове или плодове от компот, разбита сметана или някакъв топинг !

# 6
  • Мнения: 3 251
Всички кремове и пудинги на "Д-р Йоткер" са много хубави и безобразно лесни .
Просто си избираш вида - със студено мляко , с топло мляко , с кисело мляко ...  Laughing
Отнемат 5 минути и винаги стават .
Аз примерно си правя бисквитена торта с пудингът ванилия  Wink
От тях по-лесни - не знам!
И са и вкусни! Heart Eyes
Моите обожават "крем Оле"-шоколад.
Бисквитените торти с тях стават за 10 минутки.

# 7
  • Мнения: 384
Най-лесният и вкусен крем, който съм правила досега е следният:

1 л течна сметана My day
1 опаковка шоколадов крем Шоколета (или друг течен шоколад - кафяв) - около 400 гр.

Първо разбивам с миксер сметаната да се сгъсти и след това наливам леко затопления в микровълновата шоколад като продължавам да разбивам до пълното им смесване. На нашето семейство много му харесва и напоследък правя торти само с този крем.

Успех! Peace

# 8
  • София
  • Мнения: 3 789
Аз си правя класически млечно-яйчен крем и страшно много си го харесвам.
Трябват ти:
1 л. прясно мляко
1 ч.ч захар
1 ванилия
2-3 жълтъка
4-6 с. л брашно
бучка масло

Слагаш млякото да заври, преди да заври добавяш захарта и бъркаш докато се разтопи. Намаляваш котлона, едва да къкри. Добавяш брашното, добре разтворено в хладка вода (да е на средно гъста кашица) на тънка струйка към млякото и бъркаш докато се сгъсти до желаната гъстота. Преди да свалиш от котлона - добавяш бучката масло и пак разбъркваш хубаво. Сваляш от котлона и след 2-3 минути добавям добре разбитите жълтъци.
Кремчето е невероятно вкусно, става и за торти, и за хапване ей-така, има лек и неповторим вкус на мляко, яйца и масло

# 9
  • Мнения: 3 830
Обожавам пудингите и кремчетата на Йоткер.
Много лесно и бързо се приготвят и са невероятно вкусни. Peace

# 10
  • Мнения: 6 024
Крема, които е записала Лео. Аз му викам млечен крем Peace

# 11
  • Мнения: 3 315
от кремчетата на Д-р Йоткер по-бързи и лесни незнам  Wink

# 12
  • Мнения: 1 699
Крем "Милена" прообвали ли сте?
Хубав е и е лесен

# 13
  • Мнения: 480
Ще ви напиша рецептата на случайно открит от колежка на мъжа ми страхотен крем. Особено за сегашния сезон - няма наяждане  Animal Pig

Единственият проблем е, че знам пропорциите за 15 човека, защото фирмата им е толкова, но смятам, че можете и да си го нагодите.  Grinning

Продукти:

1кг от немското цедено мляко (една кофичка с дръжка, има и гръцки май)
1 кофичка обикновено кисело мляко
1 крем Д-р Йоткер ванилия без варене
1 голяма кофичка сметана
около 300 гр. захар на кристали

Всичко се разбива с миксер, насипва се в отделни чаши и се оставя в хладилника. Който иска може да го доукрасява с бисквити и др., но ние го ядем така.

Направихме това количество в къщи, но честно казано не ни се опря  Mr. Green

Редактирам се за да ви обърна внимание - ако променяте пропорциите да не забравите да намалите захарта и Йоткера, защото ще стане много сладко. Още докато бъркате с миксера го опитвайте на сладост, да не ви дойде байгън  Laughing

# 14
  • ВАРНА
  • Мнения: 4 508
Бананов мус:
 2 банана пасирани;
 250 мл прясно мляко;
 3-4 супени лужици захар;
  1 желатин;
За час,час и половина стяга в хладилник.

# 15
  • Мнения: 475
нишесте, има го в хиляди разновидности  Grinning

# 16
  • Мнения: 11 607
А как се прави домашен крем? Знам,че имаше такава торта и моя мъж много я харесва, но аз по принцип торти не правя, ако изключа нишесте и бисквити......

# 17
  • Мнения: 5 001
А как се прави домашен крем? Знам,че имаше такава торта и моя мъж много я харесва, но аз по принцип торти не правя, ако изключа нишесте и бисквити......
Яйчен ли?
Аз го правя наопаки на всички правила  Laughing Laughing Laughing
В студено прясно мляко слагам захар(ако е малко в процеса на варене добавям),1-2 яйца и 2-3 с.л. брашно.Разбърквам го с телта и тогава слагам на котлона.Бъркам непрекъснато.Като започне да се загрява си се сгъстява и никога не става на бучки.Към края добавям 2-3 ванилии...

# 18
  • Мнения: 7 420



Ако е за торта- заквасена сметана и течен шоколад 50/50  Crazy Crazy Crazy
    Подкрепям този с 2 ръце! Peace Peace
    Още един лесен за торти:заквасена сметана+ захар
    Още един:варено кондензирано мляко със или без 200 г краве масло.Става и със, и без,зависи от вкуса и нуждите ти. Wink
   

# 19
  • Сливен
  • Мнения: 894
[....
   
    Още един лесен за торти:заквасена сметана+ захар
    Още един:варено кондензирано мляко със или без 200 г краве масло.Става и със, и без,зависи от вкуса и нуждите ти. Wink
   
как варено кондензирано мляко Rolling Eyes

# 20
  • Мнения: 7 420
  Варено кондензирано мляко(говоря за подсладените)......Вариш го заедно с кутия около 2-3 часа.Получава се един млечно-карамелен крем,ще си оближеш пръстите! Party Party Party
  Имаше една много хубава рецепта "Пай Банофи",в която се използваше варено кодензирано мляко. Simple Smile

# 21
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
  Варено кондензирано мляко(говоря за подсладените)......Вариш го заедно с кутия около 2-3 часа.Получава се един млечно-карамелен крем,ще си оближеш пръстите! Party Party Party
  Имаше една много хубава рецепта "Пай Банофи",в която се използваше варено кодензирано мляко. Simple Smile

Само да кажа за млякото, че консервата е затворена и трябва да е много добре покрита с вода. Да се следи да не изври  Naughty

# 22
  • Мнения: 7 420


Само да кажа за млякото, че консервата е затворена и трябва да е много добре покрита с вода. Да се следи да не изври  Naughty
   Да,правилно!Аз го варя на тих огън,доливам водичка,ако се налага.
   Много е лесно и вкусно! Simple Smile

# 23
  • Сливен
  • Мнения: 894
  Варено кондензирано мляко(говоря за подсладените)......Вариш го заедно с кутия около 2-3 часа.Получава се един млечно-карамелен крем,ще си оближеш пръстите! Party Party Party
  Имаше една много хубава рецепта "Пай Банофи",в която се използваше варено кодензирано мляко. Simple Smile
мерси за идеята,ще се пробва задължително  bouquet

# 24
  • Мнения: 265
Estell     bouquet Страхотен е

# 25
  • Пловдив
  • Мнения: 2 163
Ние много обичаме ето този крем.

1.5 литра прясно мляко
2 чаени чаши захар
2 яйца
5 супени лъжици брашно /с вода разбъркано и минато през сито или цедка /
Всичко това се разбърква и се слага на умерен котлон .Аз го правя на газов на най-ниска степен.Бърка се постояно , за да не загори на дъното.Вдига се една идея по рядък от желаната гъстота, защото след охлаждане се сгъстява.

Аз го използвам за крем и за бисквитена торта и торта Шах, както и за кремчета в чашки с плодове , сухи пасти и бисквити.
Бисквитената торта я правя с бели бисквити Закуска и затова малко преди да вдигна от огъня слагам какао разбъркано с няколко капки вода, за да не става на топченца.

# 26
  • Мнения: 2 803
Ние много обичаме ето този крем.

1.5 литра прясно мляко
2 чаени чаши захар
2 яйца
5 супени лъжици брашно /с вода разбъркано и минато през сито или цедка /
Всичко това се разбърква и се слага на умерен котлон .Аз го правя на газов на най-ниска степен.Бърка се постояно , за да не загори на дъното.Вдига се една идея по рядък от желаната гъстота, защото след охлаждане се сгъстява.

Аз го използвам за крем и за бисквитена торта и торта Шах, както и за кремчета в чашки с плодове , сухи пасти и бисквити.
Бисквитената торта я правя с бели бисквити Закуска и затова малко преди да вдигна от огъня слагам какао разбъркано с няколко капки вода, за да не става на топченца.
Аз същия го правя често, само че карамелизирам захарта.

# 27
  • Пловдив
  • Мнения: 2 163
Ние много обичаме ето този крем.

1.5 литра прясно мляко
2 чаени чаши захар
2 яйца
5 супени лъжици брашно /с вода разбъркано и минато през сито или цедка /
Всичко това се разбърква и се слага на умерен котлон .Аз го правя на газов на най-ниска степен.Бърка се постояно , за да не загори на дъното.Вдига се една идея по рядък от желаната гъстота, защото след охлаждане се сгъстява.

Аз го използвам за крем и за бисквитена торта и торта Шах, както и за кремчета в чашки с плодове , сухи пасти и бисквити.
Бисквитената торта я правя с бели бисквити Закуска и затова малко преди да вдигна от огъня слагам какао разбъркано с няколко капки вода, за да не става на топченца.
Аз същия го правя често, само че карамелизирам захарта.

Добра идея  Peace, ще пробвам и аз

Общи условия

Активация на акаунт