С каква мазнина готвите?

  • 2 688
  • 45
  •   1
Отговори
С каква  мазнина готвите?Кой от зехтините е подходящ за готвене,знам,че екстра върджина е за салати?
Какво мислите да другите мазнини като царевично олио,от гроздови семки?

# 1
  • София
  • Мнения: 12 554
Слънчогледово олио. Само от една марка.

# 2
  • Berlin
  • Мнения: 11 257
аз почти не използвам мазнина, освен тази, която си пусне месцето. в краен случай слагам малко масло или зехтин. обаче и на мен ми е интересно кой точно зехтин да използвам за готвене?
другите мазнини ми звучат все още прекалено екзотично.

# 3
  • Мнения: 592
Аз също избягвам да готвя с мазнини, но когато се налага използвам зехтин - копуваме го в тенекия и е за готвене. За салата ползвам друг, отделно ползвам и нормално олио, понякога масло, когато се налага. Другите и аз не съм ги чувала newsm78

# 4
  • Мнения: 27 524
Олио, зехтин, масло, зависи от яденето, все различни неща трябват  Simple Smile Не ползвам свинска мас, въпреки някои специфични рецепти за нея  Confused

# 5
  • Мнения: 4 433
Слънчогледово олио.

# 6
  • Мнения: 428
Със слънчогледово олио, понякога масло ако рецептата го налага. Зехтин само за салати.

# 7
  • Мнения: 1 432
Слънчогледово олио за манджички,зехтин за салата и масълце за палачинки например  Grinning

# 8
  • Мнения: 707
Рапична мазнина  Peace.

# 9
  • в илюзия
  • Мнения: 1 306
слънчогледово олио или масло Peace

# 10
  • UK/София
  • Мнения: 7 681

           С олио.Миризмата на зехтин я долавям на всякъде и не я понасям.

# 11
  • Мнения: 2 241
Зависи какво готвя, но в повечето случаи ползвам зехтин, олио по-рядко, понякога готвя с масло (ако е така според рецептата). Но не обичам да пържа със зехтин или масло, в редките случаи, когато го правя, ползвам олио.

# 12
  • Мнения: 216
Със слънчогледово олио  Peace

# 13
  • Мнения: 5 686
Със слънчогледово олио,с масло и зехтин,зависи от това какво готвя!

# 14
  • Мнения: 16
със слънчогледо олио или масло

# 15
  • Мнения: 3 036
Единствено и само със растително олио.
Не ползвам мас,само понякога масло.
По здравословно е. Peace

# 16
  • София
  • Мнения: 3 271
Със зехтин - взимам един тенекии от Била, по 3л, много съм доволна Peace

# 17
  • Мнения: 77
със слънчогледо олио или масло
Peace

# 18
  • варна
  • Мнения: 1 830
Със слънчогледово олио, а когато рецептата позволява ползвам масло Peace

# 19
  • Мнения: 6 713
Пържене с олио/зехтин, овкусяване - зехтин

# 20
  • Мнения: 1 176
През последните няколко години готвя само със зеленчуково олио. Зехтин използвам основно за салати и някои ястия, които го изискват. Масло слагам в супи, пиле фрикасе, картофи. Мас слагам в тесто, според рецептата, а понякога слагам и мъничко мас на киселото зеле, сармите. Маргаринът се старая да го избягвам.

Последна редакция: ср, 05 ное 2008, 02:44 от Eclat

# 21
  • Мнения: 216
готвя със зехтин, а за салати слагам зехтин на зелени, а фъстъчено и от грозде на други,на които не отива миризмата на зехтина, за фритюрника ползвам царевично, но това е само за тиквички с кисело мляко че не ми се чака на тигана. масло ползвам само при тестени изделия, мас- никога.

# 22
  • Мнения: 115
Почти винaги и всичко с extra virgin зехтин; от време на време - с нерафинирано кокосово олио.

Последна редакция: чт, 06 ное 2008, 12:41 от Incanto

# 23
  • Мнения: 5 001
Със слънчогледово олио, понякога масло ако рецептата го налага. Зехтин само за салати.
И аз така...

# 24
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
За готвене животински мазнини - сметана, масло, мас. Ползвам и зехтин, но го добавям след термичната обработка, за да се запазят ценните вещества. По принцип готвя с минимално количество мазнина, колкото да не е без хич (мъжът редовно е възмутен Mr. Green)

# 25
  • Мнения: X
Слънчогледово,царевично,гроздово,соево -за готвене.
Сусамово,орехово лешниково,тиквено-за овкусяване.
Зехтин-за салати.
Мас и масло-за сладкиши и десерти.

# 26
  • София
  • Мнения: 4 294
зависи от яденето което ще готвя - и олио използвам и зехтин и масло  Peace

# 27
  • Мнения: 6 461
Готвя със слънчогледово олио и винаги към него добавям малко масло.

# 28
  • Прекрасна ВАРНА
  • Мнения: 356
олио,масло,зехтин-зависи от ястието Peace

# 29
  • Мнения: 2 926
Предимно с олио, но за някои по-засукани манджи се налага зехтин или масло.

# 30
  • Мнения: 200
Използвам зехтин-студено пресован

# 31
  • на брега на морето
  • Мнения: 110
Слънчогледово олио, иначе зехтина го ползвам за салатки(екстра върджин). Не харесвам аромата на зехтин в манджите. В редки случаи ползвам масло.

# 32
  • Мнения: 741
Олио, зехтин, масло, зависи от яденето, все различни неща трябват
Peace

# 33
  • Мнения: 489
С растително олио - слънчогледово, смесено и от рапица. Масло слагам на картофи. Зехтинът ми мирише гадно, много рядко слагам на салати.

# 34
  • Гърция
  • Мнения: 2 348
С каква  мазнина готвите?Кой от зехтините е подходящ за готвене,знам,че екстра върджина е за салати?

Зехтин. Всеки зехтин е подходящ за готвене, тази легенда, че екстра върджин е само за салати не мога да разбера от къде е излязла newsm78, но няма такова нещо.

# 35
  • Мнения: 2 587
Само със слънчогледово олио или масло.

# 36
  • Мнения: 2 803
Със слънчогледово олио, понякога масло ако рецептата го налага. Зехтин само за салати.
И аз така...
Peace

# 37
  • Мнения: 1 715
Слънчогледово олио за манджички,зехтин за салата и масълце за палачинки например  Grinning
Peace

# 38
  • В лудницата на 2-рия етаж.
  • Мнения: 2 026
Със слънчогледово олио,с масло и зехтин,зависи от това какво готвя!
Peace

# 39
  • Мнения: 92
Само с зехтин Peace.
На година изразходваме едно варелче от 60литра Mr. Green
Да няма такова нещо  ,че само екстар върджън е за салати  Peace
Аз готвя с такъв 8 години и всичко.Само когато правя нещо с течна сметана ,слагам царевично или слънчогледово,защото сметана не се комбинира с зехтин.

# 40
  • София
  • Мнения: 7 034
За детето готвя с масло или със зехтин. За нас използвам масло или олио.

# 41
  • Мнения: 929
Мосло, олио, зехтин - според ястието.

# 42
  • Мнения: 364
Със слънчогледово олио, а когато рецептата позволява ползвам масло Peace
И зехтин за салатка Peace
мас никога Mr. Green

# 43
  • Мнения: 13
основно със зехтин или масло.много рядко - олио

# 44
  • Мнения: 746
олио или масло - в зависимост какво пържа
зехтин - ако салатата го предполага

# 45
  • София
  • Мнения: 7 798
Овкусяване за салатки- зехтин.
Овкусяване на задушени зеленчуци- масло.





Общи условия

Активация на акаунт