миш-маш

  • 43 938
  • 17
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 5 140
Аз всеки път го правя различно, според наличностите.

Базовата ми рецепта е такава: в масло и олио (50:50) запържвам чушки, нарязани на парченца, докато поомекнат, после добавям нарязан пресен лук, добавям настъргани домати (или на ситни парченца), следват яйцата и сиренето.
Понеже сме любители на подправките, ръсвам и магданоз, че и черен пипер понякога.


И аз така го забърквам.
Баба ми като консервираше МИШ-МАШ едно време слагаше праз лук и ставаше страхорно.Аз много обичам тази лятна манджичка!

# 16
  • Мнения: 1 616
Aз също правя миш-маша със сурови чушки и ми е много по-вкусен, отколкото с печени. Запържвам лук, прибавям и нарязаните на едро чушки и оставям в тигана, докато омекнат. След това разбивам 2-3 яйца, натрошавам в тях сиренето и всичко това изсипвам в тигана при лука и чушките. Пържа, докато се постегнат яйцата и готово- лесна, бърза и вкусна манджа!

# 17
  • Мнения: 8 769
Точно като Нимфетка го направих. Стана разкош! Grinning

Общи условия

Активация на акаунт