Спешно! Как се пече крем карамел?

  • 73 749
  • 46
  •   1
Отговори
  • Мнения: 8 999
Моля за много бърз отговор - как печете крем карамел? Не съм правила от 20 години, рецептата си я спомням, и на сън да ме бутнат, ще я кажа. Обаче как се печеше? Какво включвате на фурната /долно, горно, вентилатор/ и колко време трае тая церемония?
Давайте съвет, че тавата е вече във фурната и ще взема да се изложа пред децата!

# 1
  • Мнения: 2 382
Ами аз пека във старите фурни, така че не знам до колко ще съм полезна.Горен и долен реотан на 3,като чашките с крема или формата е на водна баня.Внимавам да не заври водата.От време на време добавям студена или кубчета лед.За около 40 мин е готов.

# 2
  • Велико Търново
  • Мнения: 283
Аз го пека на около 150 градуса, може и по-малко, но е важно да не заври водата, защото токава става на шупли. Ако водата заври, доливаш още малко студена. А за продължителността - докато стане приятно запечено отгоре, мисля че около 30-40 мин. Приятно следобедно изкушение на палавниците   bouquet

# 3
  • Мнения: 2 000
Аз пека на 160 градуса С, на горен и долен реотан, на водна баня за около час, час и двадесет минути.

# 4
  • Мнения: 8 999
Ох, благодаря! Тъкмо беше започнала да завира водата! Намалих. А реотаните - кои да включа, и вентилатор да пускам ли, или не?

# 5
  • Мнения: 2 382
Долей бързо и студена вода, освен, че си намалила Peace.

# 6
  • Мнения: 8 999
Да сте живи и здрави, момичета! Вече започна да се зачервява, ммммм!!!!

# 7
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
Гледай при печенето да не ти завира водата, защото става на шупли после крем карамела Peace

# 8
  • Мнения: 952
ам много обичам крем карамел ама заради пустото печене не го приготвям в къщи Embarassed Уж внимавам не ми завира водата но пак отвътре стои гадно ,като на пресечено мляко newsm78 а откакво става незнам, като смесвам яйцата и млякото гледам да е хладка сместа ама пак не се получава Rolling Eyes

# 9
  • Мнения: 31 173
Когато водата започне да се стопля да завиране слагам винаги лед и става хубав.

# 10
  • София
  • Мнения: 3 789
Никога не съм го пекла на водна баня и винаги ми е ставал гладичък и хубав.
В началото го пека на слаба фурна на ок.150-160 градуса и когато лекичко се посгъсти увеличавам на 180 и накрая за ок. 10-ина мин на 230 с горно печене, за да хване златистата коричка.
Всеки път става чудесен Peace

# 11
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 19 148
рецептата си я спомням, и на сън да ме бутнат, ще я кажа.

сподели я, плз.  Simple Smile

# 12
  • Мнения: 1 797
Никога не съм го пекла на водна баня и винаги ми е ставал гладичък и хубав.

Постът ти звучи революционно. За пръв път чувам подобно нещо. Непременно ще опитам. Благодаря.

# 13
  • Мнения: 2 438
malka s4etka, защо правиш сместа за карамела хладка?

# 14
  • Мнения: 931
Аз пека крем карамела на мн слаба фурна поне няколко часа да се пече.Първия ми опит беше мн злополучен включих фурната на макс и сложих кремкарамела във формите в тава с вода и познайте отгоре изгоря а вътре си остана течен от тогава нзам че колко по бавно толкова по  хубав става.

# 15
  • Мнения: 199
Да попитам, ако някои знае... Правя крем-карамел, но карамела се втвърдява на дъното на купичката вместо да е течен(след като е опечен вече на водна баня). Сега пак ще правя и се чудя къде бъркам. newsm78

# 16
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Сигурно ти е много Rolling Eyes. Пробвай да карамелизираш по-малко захар следващия път.

Никога не съм го пекла на водна баня и винаги ми е ставал гладичък и хубав.

Постът ти звучи революционно. За пръв път чувам подобно нещо. Непременно ще опитам. Благодаря.

Майка ми винаги така печеше крем карамела - в голяма тава директно във фурната. И после нападахме направо с лъжиците hahaha.
И аз съм пекла така - ако отначало е по-слаба фурната не става на шупли Peace.

Последна редакция: пн, 09 фев 2009, 17:00 от mari_eta

# 17
  • Неизживени спомени
  • Мнения: 488
най-важно е да е на водна баня!Сложи в голяма тава малко вода 2-3 пръста и си нареди ,купичките или сложи тавата!Аз пека на 180С°

# 18
  • Мнения: 2 000
Да попитам, ако някои знае... Правя крем-карамел, но карамела се втвърдява на дъното на купичката вместо да е течен(след като е опечен вече на водна баня). Сега пак ще правя и се чудя къде бъркам. newsm78

Точно от много захар така се получава. Аз в началото като почнах да правя крем карамел слагах по 1 суп.л.захар за всяка купичка, но точно така ми оставаше по дъното на купичките. След това започнах да слагам по 1 ч.л. и вече всичко си става течно.

# 19
  • Мнения: 199


Точно от много захар така се получава. Аз в началото като почнах да правя крем карамел слагах по 1 суп.л.захар за всяка купичка, но точно така ми оставаше по дъното на купичките. След това започнах да слагам по 1 ч.л. и вече всичко си става течно.
Мерси получи се  Hug

# 20
  • Мнения: 1 168
Сигурно ти е много Rolling Eyes. Пробвай да карамелизираш по-малко захар следващия път.

Никога не съм го пекла на водна баня и винаги ми е ставал гладичък и хубав.

Постът ти звучи революционно. За пръв път чувам подобно нещо. Непременно ще опитам. Благодаря.

Майка ми винаги така печеше крем карамела - в голяма тава директно във фурната. И после нападахме направо с лъжиците hahaha.
И аз съм пекла така - ако отначало е по-слаба фурната не става на шупли Peace.
И аз винаги така го правя. Не ми е ставал на шупли, но за сметка на това опита ми на водна баня беше трагичен: освен, че ми отне много повече усилия, но и водата много завря и взе да пълни формичките, стана едно мазалооо .. Embarassed

# 21
  • Мнения: 1 731
Аз го правя без водна баня направо в тавата се пече. Heart Eyes

# 22
  • Мнения: 765
Аз го правя на водна баня. В една тава слагам два пръста вода, в другата карамелизирам захар и изсипвам сместта за крем карамела.
Пека на 150/160 градуса до готовност.
Винаги става много гладък и хубав.
Ето нещо от вчера.


Този го правих в дуралексови купички, на същия принцип.

# 23
  • Мнения: 157
 За да не се пресече, много важно е какво е млякото. На мен не ми се получава с млеката в пликчета и кутии по магазаините. Най-добре става с домашно мляко- вземам го още топло, варя, чакам да изстине и правя. Преди години нямах никога гаф

# 24
  • Мнения: 952
malka s4etka, защо правиш сместа за карамела хладка?
за да не се пресекат яйцата от горещото мляко Rolling Eyes...пречи ли на карамела  newsm78

# 25
  • Мнения: 4 433
На водна баня пека направо в тавичката...
и горен и долен включени.

# 26
  • Мнения: 1 009
Никога не съм го пекла на водна баня и винаги ми е ставал гладичък и хубав.
Аз също,и го пека  в тава

# 27
  • Мнения: 852
Момичета, толкова добре сте го обяснили,че се запалих и аз да опитам.Довечера ще правя и аз и утре ще споделя.

# 28
  • Мнения: 2 110
Крем карамела се пече на 150 градуса, горени долен реотан и задължително на водна баня !

# 29
  • Варна
  • Мнения: 1 576
За да  няма шупли - 160 градуса.Много важно е водата в тавата да е колкото може повече, до нивото на крема.

# 30
  • Мнения: 157
Доколкото знам, има два начина за приготовление- единият е със студено мляко ?аз го правя така/, другият е с топло, но не вряло. Разбърквам млякото, захарта и яйцата, наливам в чашките и тогава добавям разстопения карамел. А вие newsm78

# 31
  • Варна
  • Мнения: 1 576
Доколкото знам, има два начина за приготовление- единият е със студено мляко ?аз го правя така/, другият е с топло, но не вряло. Разбърквам млякото, захарта и яйцата, наливам в чашките и тогава добавям разстопения карамел. А вие newsm78

Разтопявам захарта бавно, като бъркам непрекъснато.Така не горчи и не загаря. Става светло кафява.Наливам карамела на дъното на чашките и отгоре сместта от литър мляко, 7 яйца,ванилия.

# 32
  • Варна
  • Мнения: 1 576
Някой по-нагоре писа,че пече крема без вода.Веднъж направих тази простотия от разсеяност.Вкуса и вида стана като омлет. Sick

# 33
  • Мнения: 157
Да, и аз съм яла крем-карамел, непечен на водна баня. Ужасен беше, на парцалчета. Но домакинята каза, че те така го обичали

# 34
  • Мнения: 9 973
аз не можах да направя карамела,но крема ми стана трепач.Мъжа и детето щяха да се избият кой пръв да яде  Joy

# 35
  • Мнения: 852
И аз снощи правих,стана страхотен.И карамела ми се получи и самия крем стана страхотен.Опече се и не ми стана на шупли.
Пекох на водна баня във фурна на 150 градуса.

# 36
  • Мнения: 804
лесно е само спазвай следното:разбий яйцата със захарта и добави леко топлото мляко.печи на водна баня на 180-200градуса и доливай студена вода за да не завира тази в която се пече крема.това е мила.успех!

# 37
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Някой по-нагоре писа,че пече крема без вода.Веднъж направих тази простотия от разсеяност.Вкуса и вида стана като омлет. Sick

Моля без обидни квалификации Stop.

Няколко момичета споделиха, че го правят така и се получава.
Това, че на теб не ти се е получило, не е простотия, а неумение.

# 38
  • Мнения: 1 371
И аз веднъж от разсеяност го направих без вода. Беше ужасен. Замина си в кофата. Явно е до умение.

Това ми е един от седмичните специалитети.  Mr. Green Задължително го правя през няколко дена.

Слагам млякото студено, но първо разбивам 8 яйца, добавям захарта, 1 л .мляко, ванилията. Пека го в тава, но на предварително загрята фурна, на около 200 градуса, отдолу и отгоре с вентилатор.

# 39
  • Варна
  • Мнения: 1 576
Някой по-нагоре писа,че пече крема без вода.Веднъж направих тази простотия от разсеяност.Вкуса и вида стана като омлет. Sick

Моля без обидни квалификации Stop.

Няколко момичета споделиха, че го правят така и се получава.
Това, че на теб не ти се е получило, не е простотия, а неумение.



Кое ти е обидното? Аз пиша за себе си че съм направила простотията. Ти ако искаш и на котлон си го прави, но това е неправилно, няма никакво кулинарно умение, затова подобни рецепти по-добре да не се пишат.

# 40
  • Мнения: 422
Само да ви кажа и добрата страна на шуплите-4увала съм 4е щом стане така салмонелните бактерии били умрели Peaceи на мен ми е труден за правене

# 41
  • вкъщи
  • Мнения: 704
аз го правя с 6 яйца и 1 литър мляко и захари става много хубав

# 42
  • Мнения: 5 591
аз го правя с 6 яйца и 1 литър мляко и захари става много хубав
И аз така.На 6 яйца и 1 литър мляко слагам 12-16 лъжици захар.Пека го на водна баня първо за 10 минути на 150 градуса,после постепенно увеличавам ( през 15 мин.) до 180 градуса за около 2-3 часа е готов.Става много вкусен и без шупли.

# 43
  • Мнения: 804
аз го правя с 6 яйца и 1 литър мляко и захари става много хубав
И аз така.На 6 яйца и 1 литър мляко слагам 12-16 лъжици захар.Пека го на водна баня първо за 10 минути на 150 градуса,после постепенно увеличавам ( през 15 мин.) до 180 градуса за около 2-3 часа е готов.Става много вкусен и без шупли.
     
 На 180 градуса и печеш 2-3 часа?Не е ли много времето на печене?Аз пека моят около 40 минути на 180-200 градуса и е готов,фурната ми  не е с вентилатор,а обикновенна.

# 44
  • Мнения: 5 591
аз го правя с 6 яйца и 1 литър мляко и захари става много хубав
И аз така.На 6 яйца и 1 литър мляко слагам 12-16 лъжици захар.Пека го на водна баня първо за 10 минути на 150 градуса,после постепенно увеличавам ( през 15-20 мин.) до 180 градуса за около 2-3 часа е готов.Става много вкусен и без шупли.
   
 На 180 градуса и печеш 2-3 часа?Не е ли много времето на печене?Аз пека моят около 40 минути на 180-200 градуса и е готов,фурната ми  не е с вентилатор,а обикновенна.
Времето,което съм написала е ориентировъчно,зависи и от това каква е фурната.Моята е с вентилатор,но не го ползвам когато пека крем карамел.Първия час го пека на по ниски градуси и само накрая включвам на 180.Моят е готов за  около час и половина.Важното е водата да не завира веднага и да не ври бурно за да не стане на шупли.Ако го оставиш да се пече на 130-160 градуса ще стане за 2-3 часа,според мен. Peace

Последна редакция: чт, 18 юни 2009, 21:57 от лава

# 45
  • Мнения: 804
Лава,даде ми тема за размисъл,но пак не разбирам.............много е времето,защо 1 час печеш на ниска температура,ясно водата не трябва да завира,но аз доливам 1-2 пъти студена вода и нямам проблеми.За 2 часа примерно...........................незнам,всеки си има начин на приготвяне!  Hug   bouquet

# 46
  • Мнения: 5 591
Пека го по дълго и на по ниски градуси,защото моите хора не го харесват ако стане на шупли.
За това не съм се сетила.......
Цитат
аз доливам 1-2 пъти студена вода и нямам проблеми.
Ще го пробвам още утре,благодаря.    bouquet   Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт