Грил-тиган...

  • 95 673
  • 207
  •   1
Отговори
  • Варна
  • Мнения: 2 378
Подариха ми още лятото грил-тиган. Но освен пилешки филенца, нищо досега не съм правила. Пък и  не знам какво да врътна в него.  newsm78

# 1
  • София
  • Мнения: 16 025
Всичко, което се пече на скара може и на него. Свинско, телешко, кюфтета, наденички.
Някой правят и  зеленчуци на грил.

# 2
  • Мнения: 804
На грил-тигана стават пържолки,кебапчета,кюфтета,печени зеленчуци,може и риба.

# 3
  • Варна
  • Мнения: 2 378
Мазнина слагате ли? Аз мисля, че не бива, защото инак ще станат като пържени...

# 4
  • Мнения: 804
Няма нужда от мазнина,но пробвай ако е с хубав тефлон ОК,но ако залепва капвай по малко зехтин или олио.

# 5
  • Мнения: 511
Аз не слагам,приготвям всичко ,вместо скара

# 6
  • Варна
  • Мнения: 2 378
Няма нужда от мазнина,но пробвай ако е с хубав тефлон ОК,но ако залепва капвай по малко зехтин или олио.

Тефал. Grinning

# 7
  • Мнения: 804
Ееееееееееееееее браво!Значи готви без мазнина!

# 8
  • Мнения: 262
И аз отдавна обмислям такава покупка , но не съм фен на Тефал.

Мисля си за чугунен  Thinking

Някой има ли такъв и споделете също така марки ?

# 9
  • Мнения: 27 524
Всичко става  Peace Правя кюфтета, пържоли, пилешки флейки, всякакви зеленчуци (дори домати, става супер), риба, разбира се, наденички, кренвирши... Аз не слагам мазнина, ако е качествен, не залепва нищо (освен тиквичките понякога  Close).  Simple Smile Дава различен вкус от електрическата скара.
Но, разбира се, нищо не може да се сравни с барбекюто  Tired

Сънрайз, защо не ти харесват Тефал?  Thinking

# 10
  • Мнения: 3 830
Всичко става  Peace Правя кюфтета, пържоли, пилешки флейки, всякакви зеленчуци (дори домати, става супер), риба, разбира се, наденички, кренвирши... Аз не слагам мазнина, ако е качествен, не залепва нищо (освен тиквичките понякога  Close).  Simple Smile Дава различен вкус от електрическата скара.
Но, разбира се, нищо не може да се сравни с барбекюто  Tired

...

 Peace

# 11
  • Мнения: 320
Даа, наистина всичко става, както е казала Блонди  Peace

The_Sunrise, чугунения е доста по-тежък от тефала.

# 12
  • Мнения: 262
Грешно съм се изразила , по-скоро съм против тефлона (не че и аз не го ползвам  ooooh! )

Има много неща изписани за тефлона , вече и аз не знам на какво да вярвам.

Имаше една много интересна тема тук за чугунените съдове , там се обсъждаха здравословните и опасните съдове за хранене и готвене. Там се стигна до извода , че е най-здравословно да се готви в чугунени съдове и йенско стъкло.

 

The_Sunrise, чугунения е доста по-тежък от тефала.

Да , ама е и по-вкусно  Wink

# 13
  • Варна
  • Мнения: 2 378
Освен на "око" за готовността на ястието, нужно ли е повече време от "редовната" скара?

# 14
  • Мнения: 3 830
Освен на "око" за готовността на ястието, нужно ли е повече време от "редовната" скара?

Не. Става бързо. Зависи от доста неща все пак. Peace

Общи условия

Активация на акаунт