Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 157
Някой има впечатления от този мед.център.Добри специалисти ли са там,коректни ли са, и това лечение с аминокисилини + рехабилитации дали наистина помага.
  Става въпрос за   ДЦП.Ако някой има някаква информация или опит във връзка с този център ,моля нека пише.Ще му бъда благодарна.


  П.П. На всички мами от форума се възхищавам много,следя развитето на децата ви и се моля горещо да има добра развръзка.Децата трябва да са щастливи,те го заслужават!Успех на всички!

# 1
 • Мнения: 157
Няма ли някой да ми отговори Embarassed

# 2
 • София
 • Мнения: 4 407
Изчакай, запознатите майки влизат понякога и през 2-3 дни, не са видели темата

# 3
 • Мнения: 1 710
Здравей Кики,
Нямам информация за този център и се надявам някоя мама от Пловдив да помогне. Мога да кажа само за аминокиселините. Наша приятелка го изпробва - за съжаление никакъв резултат. Не знам дали е индивидуално .... просто споделям това, което знам. Дано някой с повече информация се включи.

# 4
 • Мнения: 2 524
Здравей kiki ,
лични впечатления за този център нямам , но скоро разговарях с една майка, социален работник чието дете е с ДЦП , вече на 18 г.Там лекуват различни форми на мозъчни увреждания с аминокиселини. Тя е много доволна от ефекта им върху детето и. Има доста контакти и с други родители , някой са с много добри резултати от лечението, при други не е имало очаквания ефект. По принцип колкото по малко е детето , толкова по податлив е мозъка на въздействие и съответно по- добър ефект. До колкото знам е доста скъпо. Самото лечение се провежда под контрол на специалисти от клиниката. Ако имаш конкретни въпроси , пиши , ще я разпитам!

# 5
 • густо майна Филибето
 • Мнения: 7 525
Не съм ползвала услугите на клиниката, но това е информацията ми за нея : http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=19977.msg569762#msg569762

# 6
 • Мнения: 1 588
Ние сме им пациенти - дъщеря ми е със синдром на Даун. Пиши ми на лични, ако искаш. Скоро пак ще ходим там - в началото на февруари.

# 7
 • густо майна Филибето
 • Мнения: 7 525
Мария, за всички ще е полезно, ако напишеш впечатленията си от лечението тук. Става въпрос за много пари, аз, въпреки че в нета съм прочела повече отрицателни отколкото положителни мнения ,бих ги дала ако някой може да ме обнадежди и убеди в успешното им прилагане.
Темата ме накара отново да се поровя в интернет и за съжаление да открия само отрицателни мнения в един руски форум за инвалиди тук и тук

# 8
 • Мнения: 1 710
Разбира се, че всякакви впечатления ще са от полза. Ще е хубаво ако напишеш повече. Тук всяка от нас иска да направи най-доброто за детето си. Дано в този център наистина помагат.

# 9
 • Мнения: 1 588
Ние започнахме първи курс на лечение през есента тази година. Дъщеря ми тогава беше на година и 4 месеца. Тя се развива по принцип добре (писала съм доста в темата за Даун), а аз бях чела, че за деца с мозаечна форма на Даун тези аминокиселини действат по-слабо, т.е. ефектът не е толкова силен, колкото при деца с регулярна форма на Даун. Колкото е по-малко детето, толкова по-добър ефект има.

Откакто се е родила дъщеря ми, търся и чета информация за лечение с аминокиселини -  и на запад, и в Русия. За Даун това е едно от много малкото медикаментозни лечения, даже думата "лечение" не е много подходяща, по-скоро това е опит да се повлияе на обмяната на веществата - да се неутрализират вредните вещества в организма, образуващи се поради генетичния дефект, както и да се засили присъствието на нормалните аминокиселини, жизнено важни за растежа на организма. Питала съм всички лекари, при които сме били, за мнението им за аминокиселините, в това число и генетици. Повечето ги отричат като безполезни, или като лекарства с неясна теоретична постановка. Класическата медицина повече набляга на рехабилитация, работа с логопед, психолог и т.н. - неща, които ги знаете.

Руската методика за лечение с аминокиселини е различна от западната (по тяхно твърдение), но аз лично предполагам, че надали има грандиозна разлика и най-вероятно е просто адаптация. Разглеждала съм аминокиселините в лекарствата една по една - коя за какво служи, и как обикновено организмът се снабдява с нея. Всички аминокиселини (с изключение на една) могат да бъдат получени и от храните, някои от тях са заменими, някои - незаменими. Но при генетични дефекти, усвояването на аминокиселините е затруднено, и затова довнасянето им отвън допринася за подобряване на състоянието. Руските аминокиселини били много чисти, бързо се усвоявали от организма и за съвсем кратко време достигали до мозъка и му повлиявали положително. Така ни каза руският специалист, който ни консултира в Интермед.

Що се отнася до коректността и организираността в Интермед прима, мога да кажа само добри думи. Винаги сме си записвали час, приемани сме били на време, отделяли са ни достатъчно време и са ни давали ценни съвети и извън аминокиселините. С руския специалист винаги имаше българска лекарка (на мен тя много ми допадна, между другото), доколкото разбирам, тя ще поеме неговата работа тази година, след като навлезе достатъчно в материята.

Преди да отидем, се запознах с две други майки, чиито деца с Даун са били лекувани по няколко години с тези аминокиселини. И двете бяха доволни, но казаха, че след като децата станат на 3-4 години, ползата от аминокиселините вече не се забелязва.

Как стоят нещата при нас. Христина подреждаше 4 кубчета едно върху друго, преди да тръгнем на курса. Две седмици след началото на курса подреждаше 6 кубчета. Аз не бях забелязала голяма разлика, но според бабите погледът й станал по-жив и по-съсредоточен. Струва ми се, че нещата сега й се отдават по-лесно. Но отново подчертавам, че нейното развитие винаги е било около долната граница на нормата. Според руския специалист нейната форма на Даун е мозаечна, което обяснява по-доброто й състояние и за всеки неин напредък  обяснението може да се търси и в естественото развитие, и във взетите лекарства.

Аз разсъждавам така - да, лечението е скъпо, но след няколко години и да искаме да го приложим, вече ще е късно. Аз съм чела достатъчно, за да смятам, че няма как тези аминокиселини да са вредни, след като всички ние ги поемаме ежедневно с храната и те са в основата на обмяната на веществата у всички нас. Дали са полезни? При нас няма видима огромна разлика, само малки крачки напред, които е спорно дали е от лекарствата, или просто си идват нормално с времето. И все пак ще продължим...

Абсолютно съм сигурна обаче, че лечението действа положително на имунната система. Миналата пролет изкарахме ангина, бронхолит, маса настинки (кажи речи всеки месец по нещо), а от есента насам е имала само една хрема за 2 дни (докато аз карах тежък грип с главоболие, хрема и отпадналост) и това беше всичко, иначе не е боледувала изобщо. Не знам как точно действат аминокиселините, но надали действат само на имунната система. Предполагам, че са подействали на целия организъм, в това число и на мозъка, макар да не е толкова очевадно въздействието им.

Повече за самите аминокиселини можете да прочетете и на сайта на Примавера - руския разработчик и производител:
http://www.primavera.ru/

# 10
 • Мнения: 157
Здравейте отново момичета!

  Детенцето на брат ми е с лека форма на ДЦП, на 1,11г. е,вече,ходи ,но не много стабилно и не може да се изправи хубаво.Бяха,при Иванов в Пловдив,при Пискова,при Литвиненко в София.Сега откриха този център и решиха все пак да опитат.Проблема на детето е съвсем лек и ако тези аминокисилини помагат поне малко, би трябвало да дадат някакъв резултат.Започнаха курса,от  събота.Стискайте палци да има подобрение.Ще пиша дали има резултати ,след като премине първият курс.Ще правят и рехабилитации успоредно с това .

  Благодаря за отзивчивостта ви Simple Smile

# 11
 • густо майна Филибето
 • Мнения: 7 525
kiki, щом детето ходи вече, постепено с гимнастика и натоварване от ежедневни дейности ще заякне. Моята дъщеря започна първите си стъпчици на 1,8м, но до 2години и нещо не можеше да ходи без да падне на петата крачка, освен ако не я държа. Сега е далеч по-добре с походката,опитва се дори да бяга, качва стълби сама, като се държи за парапета, понякога и слиза, но при нас по-големия проблем е аутистичното поведение, ако не беше то напредъка щеше да е по-голям. Пожелавам на брат ти скоро да се радва на успехите на детето!

# 12
 • Мнения: 157
kiki, щом детето ходи вече, постепено с гимнастика и натоварване от ежедневни дейности ще заякне. Моята дъщеря започна първите си стъпчици на 1,8м, но до 2години и нещо не можеше да ходи без да падне на петата крачка, освен ако не я държа. Сега е далеч по-добре с походката,опитва се дори да бяга, качва стълби сама, като се държи за парапета, понякога и слиза, но при нас по-големия проблем е аутистичното поведение, ако не беше то напредъка щеше да е по-голям. Пожелавам на брат ти скоро да се радва на успехите на детето! Благодаря ти Hug

# 13
 • Мнения: 1 193
Попаднах на тази тема,незнам как не съм я видяла до сега.Но правилно казват майките ,които са във форума не от ден два ,да четем и старите неща.Но пусто все няма време.Искам да помоля майките които са направили няколко курса с аминокиселините да изкажат мнение.Аз много живо се интересувам от аминокиселините,почнахме и ние такова лечение.Страх ме е от паузата която се прави между два курса,дали няма да се върнем в изходното положение.

# 14
 • София
 • Мнения: 323
Сестра ми лекува детето си от една година в тази клиника с тези аминокиселини и резултата при детето е много добър. Нещата стават бавно, но са трайни и детето е все по добре. Почивките не са страшни. Всъщност напредъка се вижда именно тогава

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт