Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Sofia

Мнения: 948
Направо се преобръщам в кожата си от яд! Та какво става за пореден път...

Снощи с мъжа ми обикаляме около един голям рибен щанд и... аз хлъцвам по големи, сварени кралски скариди. Питаме продавачката, дали са пресни и тя отговаря утвърдително. Купуваме си ние...и аз настървено се нахвърлям върху тях. Е, да ви кажа .... бяха, като направени от нишесте или брашно и миришеха на АЦЕТОН.
Не ми се случва за първи път! Миналата зима си купихме риба меч...дълбоко замразена, от МЕТРО. Всичко чудесно...едни големи апетитни шайби, размразих ги, изпържих ги, аромат- страхотен и когато я опитах- ами с вкус на ацетон...отново.
Мъжът ми също беше изумен и отвратен от мириса....и се наложи да не я ядем. Дадохме я на кучето и то изобщо не се доближи до нея...само отдалече я подуши и избяга. Иначе умира за риба и по принцип яде всичко, като истинско добро прасе.

Никой от нашите приятели не е споменавал за такива попадения...на вас случвало ли ви се е?
С всички океански и морски (вносни) продукти е така? Нормално ли е според вас? Един чичко от квартала каза, че е напълно нормално и така съхраняват всички подобни продукти.
Цитирай

София

Мнения: 3 777
Според моите наблюдения, прясни са само често консумираните риби познати на българския вкус.
Другите по екзотичните прекарват едни доста дълъг период на замразяване и нямат вкус...

Имам приятел гл. готвач в рибен ресторант, който казва че имат замразена риба от 3 години!!!!!!!!!!!!!!!!!!и това в ресторант където се поръчва само риба...представете си какво е в магазините...

Затова ние си купуваме само от най разпространените риби, а другите лятото на морето само в проверени рестонти...
Цитирай

Бургас

Мнения: 3 553
Аз преди 2г се натрових от морски храни, в заведение. Първия път миди, после панирани ролца от раци.....ходих си цяло лято с едни ялено-червени петна по цялото тяло и понякога на лицето. Пих хапчета, минават ми, но хапна ли на заведение - рак, мида, скариди се обривах.
Лятото като ходим на море, мъжете вадят мини и си ги правим на огън, може да изям 100 миди и нищо ми няма.
Извода? Laughing
Цитирай

в Бургас

Мнения: 3 251
Цитат
Е, да ви кажа .... бяха, като направени от нишесте или брашно и миришеха на АЦЕТОН.

Знам ,че щом мирише на ацетон океанската риба ,това означава ,че често пъти е била размразявана и след това пак замразявана и негодна за консумация.
Цитирай

Sofia

Мнения: 948
Ех..момичета, как ме наплашихте...няма да си купувам повече.
Явно не е нормално това...надявах се да се появи съвет от рода:'да, всичката мирише, ама като се накисне в.... и тогава се консумира" Явно ще заобикалям тези щандове и ще премина на татковата уловена речна риба.....
 Crying or Very sad
Цитирай

сред цветята

Мнения: 3 033
Цитат на: Dafna
Не ми се случва за първи път! Миналата зима си купихме риба меч...дълбоко замразена, от МЕТРО. Всичко чудесно...едни големи апетитни шайби, размразих ги, изпържих ги, аромат- страхотен и когато я опитах- ами с вкус на ацетон...отново.

Защо не върнахте теzи риби и др. обратно в магаzина и не се оплакахте??? Поне парите да ви върнат. Няма ли и друго място, на което да може човек да се оплаче - Агенция zа zащита интересите на потребителите или нещо такова. Голямо беzобраzие Evil or Very Mad
Цитирай

Sofia

Мнения: 948
Това с рибите беше миналата година и изобщо и не съм се сетила...докато тази много ми се искаше да им вдигна един скандал!
За съжаление, аз по ред причини трябва да бременея вкъщи и да не шавам много, много, а мъжа ми ходи на работа и няма как да ги занесе през работно време.
Иначе имахме и скаридите, и касовата бележка!
Цитирай


Мнения: 390
аз също зная, че странната миризма е от дълъг престой в хладилна камера или неколкократно размразяване и замразяване - но не е развалена рибата, няма да се натровите
чувала съм от майстор готвач (но честно казано не ми се е налагало да пробвам), че от миризмата се отървавате след като изкиснете суровата рибата за няколко часа в бира
е вижте мен пък ме отвращава гадната смрад, която се разнася от вакуумираните храни (кремвирши, филета и др.), пускат си едно като марината, което смърди на мърша дори и да са в срок на годност
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.