Кулинарни снимки...

  • 2 488
  • 19
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Русе
  • Мнения: 410
Момичета, отдавна не съм влизала във форума, ето малко снимки от последните ми творения.
http://snimka.bg/album.php?album_id=42045 bowuu

# 1
  • София
  • Мнения: 18 679
Олеее, ти си цял професионалист  chefБраво!!!
Аз готвя много вкусно и правя хубави сладкиши, торти и пр., но външният вид обикновено ми е крайно куц hahahaМоже би затова така се кефя, когато видя красиво подредена маса, красиво оформена храна.Ще ми се и аз да можех, но май не ми се отдава Rolling Eyes
Нищо, успокоявам се, че има хора, дето и на вкус не го докарват Joy

Последна редакция: чт, 08 юни 2006, 16:12 от belinda

# 2
  • Мнения: 1 182
Всички неща са супер.Аз също държа на външния вид  chef не само на вкус да е хубаво

# 3
  • Мнения: 1 492
Браво, страхотни са. Кажи ми моля те какво има в салатата от риба тон.Разпознах моркови и царевица, нещо зелено, салата ли е ?

# 4
  • София
  • Мнения: 36 008
Браво на теб! Изглеждат страхотно Grinning

# 5
  • в шоки-land
  • Мнения: 3 765
 smile3501 smile3501 smile3501

# 6
  • Мнения: 293
 newsm10браво !!!!

# 7
  • Русе
  • Мнения: 410
Браво, страхотни са. Кажи ми моля те какво има в салатата от риба тон.Разпознах моркови и царевица, нещо зелено, салата ли е ?

Да, зелена салата е. По принцип всички продукти трябва да се разбъркат и отгоре да се сложи рибата тон, но аз като започнах да подреждам в чинията това  се получи и ми хареса.

# 8
  • Мнения: 81
браво на теб
newsm10 newsm10 newsm10

# 9
  • Мнения: 174
Салатата направо е перфектна,поздравления Peace Гарантирам, че и аз ще сглобя една такава, но една молба-дай всичките продукти , за да не изпусна нещо:bouquet:

# 10
  • Мнения: 11 555
Браво!Поздравления! smile3501Много интересно си направила палмите.Това палачинкова торта ли е ?

# 11
# 12
  • Мнения: 286
Браво! Супер си!

# 13
  • Русе
  • Мнения: 410
Салатата направо е перфектна,поздравления Peace Гарантирам, че и аз ще сглобя една такава, но една молба-дай всичките продукти , за да не изпусна нещо:bouquet:

Салата с риба тон
Зелена салата нарязана на дребно, настъргани моркови, царевица от консерва - всичко се разбърква и се овкусява с олио, оцет и сол. Рибата тон са слага отгоре върху  салатата.

Солената торта не е палачинкова. Ето я:
Солена торта
Тя беше по рецепта на Джема. Аз лично я направих така:
Съставките обаче са на око. Сварени картофи намачкани като за пюре се слагат на дъното на тортена форма със свалящи се стени, кисели краставички, кисели или сварени моркови, някакъв колбас, стерилизирани или сварени гъби. Това са отделните пластове. Между тях мажа с майонеза, в която съм разтворила желатин. Украсата се вижда. Тези палми пак са форумски, мисля че от някакъв руски форум - нанизах на дървени шишове обезкостени маслини, а пресния лук се реже на тънки лентички, които се оставят в студена вода докато се накъдрят. Това е. 
Забравих да кажа, че тортата трябва да престои в хладилник, за да се стегне /желира/. След това се отваря формата.

# 14
  • Мнения: 2 804
Комплименти!!!

# 15
  • Мнения: 226
НЕВЕРОЯТНА СИ  smile3501 smile3501 smile3501

# 16
  • Мнения: 2 040
Браво, много красиви творение smile3501
Кажи рецептата на тортата - Великденско яйце, моля ... ако може де  Peace

# 17
  • Русе
  • Мнения: 410
Браво, много красиви творение smile3501
Кажи рецептата на тортата - Великденско яйце, моля ... ако може де  Peace
Ами това е чиста бисквитена торта или салам-торта, нещо подобно - моя измишльотина. Сложих 3 пак. натрошени бисквити - Закуска, залях ги с малко прясно мляко + какао /горещ шоколад/, за да поомекнат бисквитите, добавих начукани орехи и стафиди, ромова есенция. Тази смес я натъпках в една картонена форма яйце, която по принцип ползвам за украса /има я някъде снимана в албумите за Великден/, оставих да престои няколко часа в хладилника, след това я обърнах върху тортена чиния, на дъното на която има зелено желе за полянка, но тъй като чинията е тъмна, желето не се вижда. Отгоре намазах със крем от разбита течна сметана + извара и ванилия /нещо като крема за торта Тирамису/. Отгоре украсих с различни ивички кокосови стърготини та да заприлича на великденско яйце. Украсата на полянката е от великденските сладки, които бях правила - зайчета, гъбки, цветенца и т.н. и шприцовах по няколко гнезда от сметана, вътре сложих шоколадови яйчица - купени. Това е май. Sunglasses

# 18
  • Мнения: 6 623
Който може си го може  bouquet

# 19
  • Мнения: 2 040
Браво, много красиви творение smile3501
Кажи рецептата на тортата - Великденско яйце, моля ... ако може де  Peace
Ами това е чиста бисквитена торта или салам-торта, нещо подобно - моя измишльотина. Сложих 3 пак. натрошени бисквити - Закуска, залях ги с малко прясно мляко + какао /горещ шоколад/, за да поомекнат бисквитите, добавих начукани орехи и стафиди, ромова есенция. Тази смес я натъпках в една картонена форма яйце, която по принцип ползвам за украса /има я някъде снимана в албумите за Великден/, оставих да престои няколко часа в хладилника, след това я обърнах върху тортена чиния, на дъното на която има зелено желе за полянка, но тъй като чинията е тъмна, желето не се вижда. Отгоре намазах със крем от разбита течна сметана + извара и ванилия /нещо като крема за торта Тирамису/. Отгоре украсих с различни ивички кокосови стърготини та да заприлича на великденско яйце. Украсата на полянката е от великденските сладки, които бях правила - зайчета, гъбки, цветенца и т.н. и шприцовах по няколко гнезда от сметана, вътре сложих шоколадови яйчица - купени. Това е май. Sunglasses

Много, много, много ти благодаря   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт