Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 9 юни 2006, 12:36 ч.
  • Преглеждания  19 141  Мнения  19  Онлайн  1
Отговори
  • Пловдив
  • Мнения: 131
Донесоха ми домашни яйца от няколко места и се събраха доста. Този път искам да направя нещо различно от омлет, яйца на очи, крем карамел и т.н. Приемам всякакви интересни идеи  Hug   eat

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 1 493
Пудинг !

# 2
  • София
  • Мнения: 21 427
Торта с яйчен крем  newsm78
Сладолед (жълтъците) и целувки (белтъците).
Оризов пудинг (кремкарамел с ориз).
Торта с кроасани (кремкарамел с кроасани)

# 3
  • UK, Harlow/София
  • Мнения: 7 671
Ако ти се занимава можеш да направиш козунак, гълта доста яйца.Реване, сладки с жълтъци и др. тестени изделия.Руло Стефани също става.
 Ето и други:
http://gyuvetch.bg/dadzibao/mat/recepti.htm#ja

# 4
  • Мнения: 267
Аз пък ще ти дам една "селска" манджа с яйца и зелен лук. Много е леска и вкусна, и ние често си правим като се съберат яйца.

Вземаш 2-3 връзки зелен лук с перата.  Лука трябва да е много. Примерно за 6 яйца аз слагам 6, и повече стръка лук. Нарязваш перата на по 2-3 сантиметра, може и главата на лука, и го слагаш да се запържи с олио в дълбок тиган или тенджерка.  Като омекнат хубаво листата на лука, правиш запръжка с една лъжица брашно и червен пипер и наливаш топла вода. Но не много като за яхния, един пръс, или малко повече. Посоляваш. Оставяш да покъкри 15 минути. След това чукваш яйцата и като станат и те готови го махаш.
Това е много просто и бързо, но на нас ни е много вкусно Simple Smile От баба ми го знам.
Дано ти хареса  eat

# 5
  • Вече на село
  • Мнения: 554
1. Спанак на яхния, който прехвърляш в тавичка. Правиш гнезденца за яйчицата по 1-2 на човек и запичаш.
2. Пържиш домати от консерва до сгъстяване, добавяш сирене и прехвърляш в тавичка. След това по описания вече начин.
3. Миш-маш, той поглъща много яйца.

# 6
  • София
  • Мнения: 21 427
Направи тази торта - трябват страшно много яйца.
Великата шоколадова торта с пияни вишни

# 7
  • у наше "село"
  • Мнения: 922
Любимата ми яйчена яхния (ама много ми е любима, още от дете)
Продукти: Лук, моркови, домати (най-добре от консерва), брашно, яйца, магданоз
Задушавам лука и морковите (добре наситнени). Добавям смлените домати и водичка. Когато уврат прибавям сол и брашно (размито във вода) за сгъстяване. Добавям яйцата едно по едно (без черупките, но така, че да останат цели), като бройката зависи от броя на порциите (в една порция предвиждам 2 яйца). Като уврат, наръсвам с магданоз и готово  chef Grinning

# 8
  • Мнения: 7 474
Ето ти линк към великденската тема за яйцата, може да ти хареса нещо http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=94677.0

# 9
  • Мнения: 6 036
И аз пуснах такава тема преди дни, отговори ми само 1 човек.
Тази рецепта е идеи оттук-оттам плюс мои импровизации. Ето какво сътворих:  chef
Яйчена салата:
За целта трябват около 8-9 яйца (може и по-малко). Сваряват се и се разполовяват, като внимателно изваждаш желтъците. Нареждаш белтъците като лодки в красива чиния. Желтъците се разбиват с майонеза, кисело мляко (около 3-4 с.л.), малко черен пипер,малко копър и мъничко чесън. Като се обърка всичко се пълнят лодките и понеже остава доста смес се разлива около лодките. Crazy

Успех!

# 10
  • Мнения: 513
"Хайдушки омлет" -
1 малка глава лук нарязана на дребно;
2-3 средни картофа нарязани на дребни кубчета / като зарчета/;
салам -на кубчета/ако е хамбурски/ или кренвирши на кръгчета или какъвто имаш /може и без него ако нямаш
3 яйца
Запържваш картофите добре, прибавяш салама и лука и разбитите яйца и готово.
                   

# 11
  • Германия
  • Мнения: 899
Млечна баница
Огретен
Китайски ориз с яйца и зеленчуци
Крем-пита
Многооо палачинки и пържени филийки  Laughing

# 12
  • Мнения: 99
Пробвай "сельодка в шубе", ако успееш да я направиш както трябва ще си оближеш пръстите Simple Smile

# 13
  • Мнения: 13 430
пълнени яйца
след като са сварени , яйцата се разрязват по дължина на 2 . жълтъците се намачкват със ситно нарязан лук,кетчуп и сирене . с така получената смес се пълнят белтъците .
или просто сварени яйца,разбъркани с майонеза

# 14
  • Варна
  • Мнения: 4 819
  chefСварени, разрязани на 2 яйца. Мачкаш жълътъците с майонеза, кисело мляко, копър, кисела краставица (много наситнена) и още по-наситен праз (може и без него пък) и пълниш белтъците. За украса става резен маслинка, сварен зеленчук и прочей прелюдии. много харесвам това мезе.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт