Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Варна

Мнения: 1 287
здравейте мами кулинарки Smile

Имам молба да ми напишете ИЗПРОБВАНА и одобрена  от дегустаторите рецпта за онзи полят с шоколад сладкиш - Фъч.
Цитирай


Мнения: 945
Ако имаш търпение до петък, ще ти дам рецептата. От майка ми я имам  още... иzпитано нещо Laughing . За съжаление съм в командировка и нея помня наиzуст...
Цитирай

Варна

Мнения: 1 287
Цитат на: geri_1
Ако имаш търпение до петък, ще ти дам рецептата. От майка ми я имам  още... иzпитано нещо Laughing . За съжаление съм в командировка и нея помня наиzуст...


Пртък? 03.12? - колко хубава дата Wink

Точно за тогава исках да съм го направила и да почерпя в офиса - имам Рожден ден Wink
Цитирай

Monaco di Baviera

Мнения: 545
Тук бях пуснала рецептата Very Happy
Цитирай


Мнения: 652
Довечера и аз ще ти пусна 2 ако не си си избрала до тогава!
Цитирай

Варна

Мнения: 1 287
Цитат на: Bobbylein
Тук бях пуснала рецептата Very Happy


Много ти благодаря Smile
Така и не се научих как да търся тема по дума Smile
ИЗВИНЕТЕ, че повтарям тема
Цитирай


Мнения: 652
Довечера и аз ще ти пусна 2 ако не си си избрала до тогава!
Цитирай

Бургас

Мнения: 2 247
Ето още една рецепта - няма заливка, но всяка шоколадова глазура става.


4 яйца
1 чч захар
1 чч брашно
1 пак. масло
3 сл какао
1 пак ванилия

Маслото се разтопява, с част от него се намазва тавичката, другото се смесва с останалите продукти и се пече 15-20 мин на силна фурна. Просто и вкусно Very Happy
Цитирай

Sofia

Мнения: 11 116
Цитат на: Bobbylein
Тук бях пуснала рецептата Very Happy


Да кажа , че е изпробвана и от мен .
Жесток е сладкиша и бърз и лесен и ..... мммм невероятен е!
А сина ми в екстаз изпада като го види , а като го хапва да не ви разправям...... Cool

БЛАГОДАРСКО Bobbylein ! Very Happy
Цитирай


Мнения: 945
Да иzкажа и аz вещо мнение...  Embarassed . Те такава е и моята рецепта
Цитат на: Bobbylein
Тук бях пуснала рецептата Very Happy

Има само една раzлика вместо 1 1/2 чаши брашно сложи 1 чаша брашно и 1 чаша счукани орехи (и със смлени става, ама не е същото).
Като отделиш половината от течната смес zа глаzура я дръж на топличко, че иначе после глаzурата се напуква... Може да добавиш и 1 лъжица ром, мирише после много хубаво  cook . И в петък каzваш ще черпиш, а  Very Happy
Цитирай

София

Мнения: 1 507
Имам една английска рецепта за "Tunnel of Fudge" - предполагам, че е същото, превежда се като "тунел от фъч", а фъч били някакъв вид бонбони лакта. Според тази рецепта средата на кейка трябва да остане мека и почти течна, и да наподобява тези бонбони. Пробвала съм рецептата и стана много хубаво, но в средата не остана течно - може би съм пекла по-дълго. Ето я преведена:

TUNNEL OF FUDGE CAKE

Тесто:

1 3/4 ч. кристална захар
1 1/4 ч. масло или маргарин
6 яйца
2 ч. пудра захар
2 1/4 ч. брашно
3/4 ч. какао
2 ч. нарязани орехи

Нагрейте фурната до 180 градуса. Намаслете и поръсете с брашно форма за печене (аз го правих във форма с дупка в средата).
В голяма купа смесете кристалната захар с маслото или маргарина и разбийте до лека и пухкава смес. Добавете яйцата едно по едно, като добре разбърквате след всяко добавяне. Постепенно сипете пудрата захар и разбийте добре. Прибавете брашното и останалите продукти и разбъркайте на ръка. С лъжица изсипете тестото в намаслената и набрашнена форма и разстелете равномерно. Печете 58-62 мин. (явно точно спазеното време има значение). Охладете го, както е във формата, за 1 час върху решетка, след това обърнете върху чиния за сервиране и оставете да изстине напълно.

Глазура:

3/4 ч. пудра захар
1/4 ч. какао
1 1/2 - 2 с.л. мляко

В малка купа смесете съставките за глазурата. С лъжица полейте кейка, като оставите част от глазурата да потече отстрани.
Съхранявайте плътно затворено. Рецептата е за 16 порции.
Цитирай

София

Мнения: 1 507
Да сложа и една снимка за "оплакване на очите" (не съм го правила аз, от Интернет е взета):

Цитирай

Варна до морето

Мнения: 2 655
ФЪЧ


Необходими продукти:

1. 5 с. л. какао на прах;
2. 1 пак. чисто масло;
3. 2 ч. ч. захар;
4. 1 ч. ч. прясно мляко;
5. 3 бр. яйца;
6. 1 бакпулвер;
7. 2 ч. ч. брашно;


Начин на приготвяне:

Какаото, чистото масло, захарта и прясното мляко се сваряват на слаб огън. Трябва добре да се разтопи захарта. От получената смес се отделя една чаена чаша и се оставя да изтине.
Към останалата смес се прибавят яйцата /внимава се да не се пресекът, слагат се едно по едно и веднага се разбърква/. Прибавят се и останалите описани продукти /бакпулвера и брашното/. Разбива се с миксера докато се получат балончета.
Поставя се в предварително намазана с олио и поръсена с брашно тава. След като се извади от фурната се нарязва на триъгиници или квадрати и се полива със сместа от чашата.

С малко закъснение, но ето ти и моята рецепта.
Дано я пробваш някой ден! Embarassed
Добър апетит!!!
Цитирай

BG-Пловдив

Мнения: 1 268
Цитат на: Pela
ФЪЧ


Необходими продукти:

1. 5 с. л. какао на прах;
2. 1 пак. чисто масло;
3. 2 ч. ч. захар;
4. 1 ч. ч. прясно мляко;
5. 3 бр. яйца;
6. 1 бакпулвер;
7. 2 ч. ч. брашно;


Начин на приготвяне:

Какаото, чистото масло, захарта и прясното мляко се сваряват на слаб огън. Трябва добре да се разтопи захарта. От получената смес се отделя една чаена чаша и се оставя да изтине.
Към останалата смес се прибавят яйцата /внимава се да не се пресекът, слагат се едно по едно и веднага се разбърква/. Прибавят се и останалите описани продукти /бакпулвера и брашното/. Разбива се с миксера докато се получат балончета.
Поставя се в предварително намазана с олио и поръсена с брашно тава. След като се извади от фурната се нарязва на триъгиници или квадрати и се полива със сместа от чашата.

С малко закъснение, но ето ти и моята рецепта.
Дано я пробваш някой ден! Embarassed
Добър апетит!!!
#X-mas  #X-mas  #X-mas  #X-mas Днес ще направя този сладкиш!Това ми е сефтето в клуба! Дано да го докарам!Рецептата я правихпреди10г.   #X-mas
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.