Пиле с топено сирене и сметана:
- 6 пилешки бутчета
- 1 кофичка сметана
- 1 кутия топено сирене
- 3 глави лук
- сол и черен пипер
Лукът се нарязва на кръгчета и половината от него се нарежда в гювеч или друг съд с капак. Отгоре се редят три бутчета, поръсват се с подправките и се намазват със сметаната и топеното сирене. Реди се още един ред по същия начин, залива се с 3 чаши вода, захлупва се и се пече в силна фурна.
Картофи с наденица:
картофи и наденица
Картофите се обелват, нарязват и се слагат в тавичка. Добавя се сол, олио и малко вода. Пекат се във фурната до полуготовност.
Тавичката се изважда от фурната и върху картофите се нарежда нарязаната на кръгчета наденица. Връща се във фурната до зачервяване на наденицата. По желание се поръсва с черен пипер.