"Айвар"

  • 16 891
  • 14
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 10 858
Гледам го по щандовете с буркани. Какво представлява и за какво се ползва?

# 1
  • В лудницата на 2-рия етаж.
  • Мнения: 2 026
Това беше нещо като домашна лютеница с подправки,ако не се лъжа.Може така да си го хапваш на филийка или за гарнитура.

# 2
  • София
  • Мнения: 10 858
Аз все се чудя, и си мислех, че е нещо като доматена салца с някакви допълнения и се ползва за готвене. Винаги забравям да купя и да го пробвам.
А какви приложения може да има?

# 3
# 4
  • Мнения: 502
ние сме си правили вкъщи такава разядка,но незнаех че така се казва. Laughing

# 5
  • София
  • Мнения: 10 858
Ми като чета така съдържанието то може да се яде и така, и да се ползва за подправка към манджи. Значи ще купувам Hug
Благодаря момичета!
Знам аз, че веднага ще ме просветлите Mr. Green

# 6
  • Мнения: 1 680
Не е вярна рецептата. В Айвара чушките са сурови. Печени са в Пинджура. Работя във фирма, която произвежда този продукт.

# 7
  • Sofia
  • Мнения: 21 632
И тук е печена чушката  и тук.. пък аз изобщо нямам идея какви трябва да бъдат Grinning

# 8
  • Мнения: 1 680
Не се заяждам, просто отбелязвам, сигурно е въпрос на творчество.
Тук не е http://www.konex-tiva.com/

# 9
  • Мнения: 4 176
Писала съм някъде но ме мързи да търся.
Живяла съм доста време със сърби, та знам точно рецептата.

Продукти:
около 15-20 чушки ( червени)
2-3 големи патладжана
2-3 глави лук
5-6 скилидки чесън
1. кафена чашка олио
2-3 супени лъжици оцет
сол на вкус

приготовление:
изпичат се патладжаните във фурната
Изпичат и се обелват и чушките.
Патладжаните се издълбават - месестата чат се ползва

В тиган се запържва с олиото лука нарязан на едро. Да омекне само. Към края се прибавят целите скилидки чесън.

Всички просукти се пасират. Накрая се прибавя солта и оцета. Пробвате на ваш вкус. Ако прецените сложете още малко оцет.

Идеята е патладжани и чушки да са горе-долу равни количества.

# 10
  • Мнения: 4 176
Не е вярна рецептата. В Айвара чушките са сурови. Печени са в Пинджура. Работя във фирма, която произвежда този продукт.
И аз не се заяждам. Аз знам, че това е сръбско ядене. Сърбите така го правят.

# 11
  • Мнения: 2 631
Македонците казват на лютеницата Айвар...Не знам обаче дали това е думата...
Скоро го изпробвах, като домашна лютеница е, с по-едро смлени продукти... Лютият айвар е по-добър, и е страхотна гарнитурка за скара...  Laughing

http://www.storko.net/?l=bg&pid=products-canned-ajvar_lut

Пинджура не ме кефи толкова...

# 12
  • Мнения: 5 183
Македонците казват на лютеницата Айвар...Не знам обаче дали това е думата...
Скоро го изпробвах, като домашна лютеница е, с по-едро смлени продукти... Лютият айвар е по-добър, и е страхотна гарнитурка за скара...  Laughing


И на мен лютият ми харесва пове4е.
Тъй като не живея в родината ис е бях затъжила за лютени4ка, единствената алтернатива беше стокаъта на един македонец, който ни снабдява и БГ сирене, но е надонесъл 10-тина вида лютеници, айвари, кьопоолу и туршии от Македония. Айварът им е с пе4ени 4ушки.

# 13
  • Мнения: 1 680

Пинджура не ме кефи толкова...
От него става страхотен миш-маш. Пинджур+яйца+сирене и готово.

# 14
  • Мнения: 2 631

Пинджура не ме кефи толкова...
От него става страхотен миш-маш. Пинджур+яйца+сирене и готово.

Бая пинджур трябва да отиде за миш-маш, ако трябва да направиш повече от 2 порции...  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт