Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 20 юли 2006, 23:40 ч.

Торта "Наполеон"

  • 45 660
  • 106
  •   1
Отговори
  • Моя родина там, где мой ребенок!
  • Мнения: 2 213
Пуснах търсачката и не видях да има такава рецепта затова искам да я споделя с вас.
  chef
По принцип тестото в Украйна съм си го правила сама, но тук открих прекрасното бутер тесто на различни фирми най често взимам на "Белла" 1 кг.
Разточвам го да станае по тънко, обаче точа го само в една посока и със много малко брашно.
Разрязвам го на пет равни части и по този начин получавам пет блата.
Всяко от тях изпичам във фурната на 220 градуса до като станат готови.
Крем
750 гр мляко да заври разтваряме 200 гр захар, добавяме една капсула ванилия, 150 гр краве масло.
В съдче наливаме 150гр мляко разбиваме 5 яйца добавяме 1.5 пакетче пшеничено нишесте и добре разбиваме тази маса до еднородна смес.
След което тази смес добавяме внимателно разбърквайки във врящата млечна маса и бъркаме до като не съ сгъсти.
Крема трябва да изстине до като може да ви издържа пръста.
Събирате четирите блата със крема. Останалия блат го правите на трохи и поръсвате тортата.
Приятного апетита bowuu
Днес правих, это я ! 

# 1
  • Мнения: 1 126
Изглежда лесно, може би защото добре си обяснила как я правиш. Ако се пробвам ще покажа резултата.

# 2
  • Русе
  • Мнения: 5 578
 Thinking Значи Бутер тестото не остава сурово? При мен винаги, когато е на по-големи пластове от 6-7 см. е така.  Tired Но аз неразточвам много.

ЧУдна е, ще я направя уикенда.

# 3
  • Мнения: 2 825
Може малко да ми е тъп въпроса, ама да попитам  Wink
Какво е това пшенично нишесте ? Не съм го чувала до сега  Confused
И на какво има вкус, че да се опитам да го намеря тука.

# 4
  • Вече на село
  • Мнения: 554
Останалия блат го правите на трохи и поръсвате тортата.
Благодаря за идеята  bouquet Пък и цялата торта е лесна за изпълнение  smile3501

# 5
  • Мнения: 1 388
M-м-м обожавам "Наполеони". Благодаря ти, задължително ще я пробвам!  bouquet

# 6
  • Sofia
  • Мнения: 3 265
Може малко да ми е тъп въпроса, ама да попитам  Wink
Какво е това пшенично нишесте ? Не съм го чувала до сега  Confused
И на какво има вкус, че да се опитам да го намеря тука.

Не знам къде е това "тук", но в България го има навсякъде - пакетчета с нишесте, обикновено с някакъв аромат на плодове, има и натурално, на сладкарските щандове или при подправките.

# 7
  • Мнения: 2 096
Звучи страхотно вкусно и не много сложно за изпълнение.Благодаря за рецептата  bouquet
Имам един въпрос нишестето може ли да е царевично?И дали трябва да е натурално или може с някакъв аромат да е Thinking

# 8
  • по пътеката
  • Мнения: 3 103
моля те, да споеделисх рецептата на тестото за блатовете преди да отркиеш многолистното в бг! тука няма постоянно зареждане на многолистно и ка4еството не е като на "белла", не се надува!мерси!

# 9
  • Sofia
  • Мнения: 11 729
...Какво е това пшенично нишесте ?
Кларич, моето си неспешъл обяснение е, че става дума за натурално пш. нишесте, без аромат- ванилия, какао, праскова и т.н.
Има и натурално царевично, както и картофено(това последното още не съ ги видяла с очите си).
Та те, като са натурални( без разните аромати) стават и за манджи (вместо брашно за сгъстяване, аз го предпочитам напоследък), питай братята китайци най вече Grinning.

# 10
  • Мнения: 10 084
моля те, да споеделисх рецептата на тестото за блатовете преди да отркиеш многолистното в бг! тука няма постоянно зареждане на многолистно и ка4еството не е като на "белла", не се надува!мерси!

Моята рецепта за тестото е такава:

300 гр. маргарин
500 гр. брашно
щипка сол
сода, угасена с няколко капки оцет
50 мл. вода
 Замесва се тесто, разделя се на няколко топки /обикновено 7/, покрива се с кърпа и се оставя половин час в хладилника, а ако няма време, може веднага да се пече.
Всяко топче се разточва и се пече блат до златисто-кафеникав цвят. Единият блат се оставя за наръсване на тортата отгоре.

Надявам се winter да сподели нейната, може би е нещо по-различно.

# 11
  • по пътеката
  • Мнения: 3 103
лабрекс мерси, трябва да го пробвам тези дни!

# 12
  • Мнения: 2 825
Благодаря за отговорите  Hug Разбрах за какво иде реч Simple Smile
Лейди Мирабел, това 'тук' е Испаня.  Тука не съм виждала изопщо нишестета.  Tired
Моренка, мерси за идята за китайските магазини - ще проверя там, надявам се да намеря, няколко пъти вече го чета из рецептите и ми стана интересно какво е.
А, ако не намеря такова нишесте, мога ли да го заместя с брашно ?

# 13
  • Мнения: 1 349
Оооо, много скоро ще пробвам рецептата, любима тортичка е Наполеона  Peace

А, ако не намеря такова нишесте, мога ли да го заместя с брашно ?
Клара, може да заместиш с брашно, но пропорциите са други. Съдя по рецептата за крем Ванилия в любима моя книжка с рецепти. Цитирам: 4 с.л. нишесте или 5 с.л. брашно.

# 14
  • Моя родина там, где мой ребенок!
  • Мнения: 2 213
Звучи страхотно вкусно и не много сложно за изпълнение.Благодаря за рецептата  bouquet
Имам един въпрос нишестето може ли да е царевично?И дали трябва да е натурално или може с някакъв аромат да е Thinking
Нешесте слагам натурално за да има естествен вкус на Наполеон, но всеки свободен да избира.
За царевечното нешесте незнам дали става правила съм със картофено и пшенично.



Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт