Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 2 авг. 2006, 19:27 ч.

нещо като реване?

  • 1 034
  • 6
  •   1
Отговори
  • Мнения: 143
Здравейте!
Направо ми изкочиха очите  #Crazy да търся рецепта за нещо като реване, само че с кокосови стърготини в тестото, бях я чела тук някъде, можете ли да ми дадете някакви рецепти за такъв сиропиран десерт, може и с грис например като реване? Ще бъда благодарна!

# 1
  • Мнения: 10 193
Ето една рецепта. Виж и тук.

# 2
  • Гърция
  • Мнения: 2 348
РЕВАНЕ

Блат
8 яйца
1 1/3ч.ч. захар
1 1/3ч.ч. грис
1 1/3ч.ч. брашно
4 с.л. прясно мляко
ванилия
1 ½ л бакпулвер

Сироп

3ч.ч. захар
2 1/2ч.ч. вода
6 с.л. масло

Разбивам яйцата със захарта до побеляване. Прибавям брашното, гриса,бакпулвера,млякото и ванилията. Пека в умерена фурна  (около 30-40 мин. на 175 градуса). Нарязва се и се залива със сиропа- студено с топъл сироп.

# 3
  • Пз
  • Мнения: 293
  chefПродукти:
250 г грис
250 г захар
100 г бадеми
50 г брашно
50 г масло
6 яйца
1 щипка сол
кората от 1 лимон

за сиропа:
2 ч.ч. захар
1 1/2 ч.ч. студена вода
сокът от 1 лимон


Начин на приготвяне:
1. Бадемите се поливат с 1 чаша вода, варят се 1 минута и след това се обелват. Смилат се.
2. Жълтъците се разбиват заедно със захарта и лимоновата кора, така че да стане пухкава смес. Пресява се брашното и се добавя грис. Разбърква се и се изсипват смелените бадеми. Налива се разтопеното и охладено масло. Добавят се разбитите на сняг белтъци и сол. Излива се в предварително намазнена и набрашнена тава.
3. Пече се на 160-180С, 45-60 минути.
4. Захарта се сварява във водата за 10 минути, като е налят и лимоновия сок.
5.Горещият сироп се полива върху горещия сладкиш

# 4
  • Мнения: 143
Благодаря Ви, всички ще пробвам, не са трудни.Само labrex, в първата рецепта пише, че сместа се изсипва в суха тава, така ли е, ти правила ли си тази рецепта?Май ще е по-добре да я намажа?

# 5
  • Мнения: 10 193
Благодаря Ви, всички ще пробвам, не са трудни.Само labrex, в първата рецепта пише, че сместа се изсипва в суха тава, така ли е, ти правила ли си тази рецепта?Май ще е по-добре да я намажа?

Да, в суха се изсипва, защото в сместта има олио. После, като залееш със сиропа, парченцата се вадят съвсем добре.

# 6
  • Варна
  • Мнения: 446
Препоръчвам го това реване, правих го по рецептата оттук. Обаче ми дойде възсладичко /то няма как да е другояче като е арабско/, затова следващия път ще намаля захарта в сиропа.

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт