Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • София
  • Мнения: 1 842
Сега се дохранваме с изцедена кърма.И естествено имам все повече въпроси, свързани с ъс схранението и храненето с нея.

  След като се изцедя колко време на стайна температура/при нас е около 22-25/ може да седи шишето? Трябва ли да я затоплям за хранене/ например след 30 мин или половин час/?Или мога да я оставя върху/до парното, за да е топла и до колко време може това?/Питам, защото ние ядем, почиваме и после пак ядем-мъчителна операция/
Мога ли ако е постояла около 3 часа да я прибера в хладилник и да я дал 3-4 часа по-късно.
Ако е стояла в хладилник 10 часа, мога ли после да я сложа в камерата?
Веднъж затоплена кърма, мога ли да я затоплям пак?-Май не.
Ако съм се изцедила и с биберон е изядена част от кърмата, мога ли останалата да я прибера за по-късно?

А всъщност защо детето не трябва да пие хладно мляко/кърма?

Благодаря за отговорите на моите обръкани и глупави въпроси?

# 1
  • София, Младост 3
  • Мнения: 407
1. Кърмата може да стои на стайна температура без да разве бактерии до 8ч, но аз не я държа на стайна температура, освен ако няма съвсем скоро да бъде употебена - до час два.
2. Хубаво е да затопляш кърмата до температурата на тялото (37градуса) поне през първите месеци. Предполагам, че по-късно вече може да се дава и със стайна температура. Лично аз не те съветвам да я оставяш върху или до парното - може да развие по-бързо бактерии от по-голямата топлина.
3. Разбира се, че можеш да прибереш кърмата в хладилника след като е стояла 3 ч на стайна темзпература и да я дадеш по.-късно, но не разбирам защо, дслед като знаеиш ч еняма скоро да я използваш, не я прибереш и по-рано.
4. Даже е препоръчително преди да сложиш кърма във фризера, да е предварително охладена
5. Мисля че не е хубаво да затопляш повторно кърма, но на мен ми се е случвало 1-2 пъти.
6. Доколкото знам, остатъкът от кърмата или млякото се изхвърля, затова по-добре да дадеш по-малко и пак да затоплиш нова порция, отколкото да хвърляш.

# 2
  • Мнения: 18
Виж този сайт и специално тази статия. Има отговор на въпросите ти. Аз лично там намерих отговор на същия въпрос

http://www.biberonbg.com/info/karmenetwo.htm

# 3
  • Мнения: 3 369
Само да добавя към достатъчно изчерпателните отговори:

За да държиш топла кърмата до 1-2 часа, без да се налага да стои върху парното, можеш да си купиш термобокс на Авент, той държи около 4 часа температурата на кърмата (е, може леко по-хладка да е, но не е от значение).

Не претопляй кърма. Макар че ако я затопляш на течаща вода, не мисля, че ще е проблем дори и втори път да я претоплиш. Също ако топлиш на водна баня, не трябва да завира - нито кърмата, нито водата.

Ако си стоплила кърмата и я даваш от шише и остане да речем половината, сложи го отново в термобокса и до около 1-2 часа можеш да я дадеш, но не я дръж повече време.

# 4
  • София
  • Мнения: 1 842
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт