Пликове за печене,моля за съвет!

  • 25 786
  • 23
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Мнения: 286
Ако някой знае нека сподели.Напълних пилето с ориз и гъбки,пъхнах го в плика за печене и..... не знам как да продължа.Моля ви кажете ми ,не искам да се изложа пред гостите си довечера!!!

# 1
  • София
  • Мнения: 974
А... нещо не ти разбрах въпроса newsm78
Ако не си го направила още....плика се дупчи с игла (или тънко шишче) от горна страна на няколко места. Внимавай да не го разкъсаш.
Плика трябва да е хубаво завързан.
Слагаш го в тавичка, като внимаваш да не се опира до стените на тавата или фурната....и печеш.
За градусите не съм сигурна, но на опаковката на плика трябва да има указание newsm78.
А и още нещо ...пилето можеш да го намажеш с масалце и някаква подправка или соев сос.

Успех   bouquet

# 2
  • Мнения: 286
Много,много ти благодаря.Ей сега отивам да го слагам ,а вода да наливам ли в тавичката?

# 3
  • София
  • Мнения: 974
Много,много ти благодаря.Ей сега отивам да го слагам ,а вода да наливам ли в тавичката?

Не
Успех  Hug

# 4
  • Мнения: 286
Още веднъж ти благодаря!Не знам какво щях да правя без твочта помощ! newsm51 newsm51 newsm51

Ще ти оставя едното бутче за тебе!:)

# 5
  • Мнения: 793
ама в плика можеш да сложиш вода, бира и т.н., ако искаш пилето да е по- сочно, пък и по принцип ориза поема доста вода  Wink

# 6
  • Мнения: 5 462
ама в плика можеш да сложиш вода, бира и т.н., ако искаш пилето да е по- сочно, пък и по принцип ориза поема доста вода  Wink
newsm10

# 7
  • Мнения: 1 352
Като каза плик да споделя, че стават страхотни картофи в плик. Слага се червено пиперче, подправки каквито обичате, може да се нареже чушка, лук и повечко масълце. Може да се ползва за гарнитура, както и за основно ястие.

# 8
  • Мнения: 72
Веднъж съм пекла пиле в плик и като се спука плика ми направи цялата фурна за резил.

# 9
  • Откъм Варната
  • Мнения: 1 646
Ами той плика се дупчи с игла отгоре точно за да не се спука

# 10
  • Мнения: 4 546
картофите в плик стават наистина страхотни!
ще използвам темата да питам нещо: купувам си пликове от тези, които са 8бр за левче. НО вързалият им е метална и не става за МВ. а тези с пластмасова вързалка са скъпички - по левче е пликчето  Money. има ли по-евтин вариант за МВ или пък с нещо друго да се вързват? /аз за конец си мислих, но май може да се запали newsm78/

# 11
  • Мнения: 286
Моите пликове са на фирма  "Toppits".И са в кутия на руло 10 метра.Режеш колкото ти е необходимо.Има 12 пласмасови лентички.Мернах ги в Била и са около 1.50 лв.

# 12
  • Мнения: 4 546
мерси, не ги знаех   bouquet

# 13
  • Мнения: 4 668
Аз си купувам пликове на FINO , много съм доволна .
А какви страхотни  задушени зеленчуци  Peace стават в плик : нарязват се картофи , моркови , гъбки - на едро , слага се грах замразен , може и други зеленчуци , поръсват се с Вегета и с малко зехтин , слагат се в плика , налива им се малко водичка и се пекат . Божествени са ... с бяло вино .

# 14
  • София/Осло
  • Мнения: 4 541
Аз редовно готвя в плик.
Слагам картофи, лук, моркови и някакво месо. Всичко това е оваляно в олио и леко осолено.Става мозък. Лукът е направо разкошен, а морковите дори леко се карамелизират ....абе направо ми потекоха лиги Joy

# 15
  • Мнения: 7 640
аз вземам на Алуфикс и съм много доволна

# 16
  • Варна
  • Мнения: 3 887
Здравейте! Връщам тази тема на първа страница, за да не пускам нова за същото.

Въпросът ми е: В събота пекох свинско месо с картофи в плик на Fino. Станаха страхотни с едно изключение. Някои от парченцата направо имаха вкус на найлон  Shocked И нямам идея защо. Предположих, че са били най-външните, които са опирали в плика. Но защо имаха такъв вкус? Къде сбърках? Случвало ли ви се е?

# 17
  • София/Осло
  • Мнения: 4 541
Никога не ми се е случвало това. Намаза ли плика с мазнина?..........или пък самия плик си е миришел така newsm78

# 18
  • София
  • Мнения: 463
Прощавайте за тъпия въпрос , но не съм по готвенето,а искам да пробвам печенето с плик. Как разбирате че са готови продуктите в тези пликове, особено в микровълнова. Предполагам не ги отваряте, по-бързо ли стават готови от печене без плик.

# 19
  • София/Осло
  • Мнения: 4 541
Да ти кажа аз в микровълнова не съм го пробвала, но иначе в обикновена фурна като хване коричка и е готово.Незнам дали е по-бързо ,но пък е милиони пъти по вкусно Wink

# 20
  • София
  • Мнения: 463
Благодаря ти  bouquet

# 21
  • В лудницата на 2-рия етаж.
  • Мнения: 2 026
Аз все ги гледам тези пликове и се каня да купя,но все забравям.Но сега ме заинтригувахте особено със зеленчуците,предполагам стават лесно и за здравословни.

# 22
  • Мнения: 4 546
Моите пликове са на фирма  "Toppits".И са в кутия на руло 10 метра.Режеш колкото ти е необходимо.Има 12 пласмасови лентички.Мернах ги в Била и са около 1.50 лв.
и аз си купих такива, но ми се струва, че има метал в лентичките и ме е страх да ги ползвам в микровълновата. ти пробвала ли си ги?

# 23
  • Мнения: 286
Значи малко съм се объркала за дължината, не са 10 а 3 метра.

10 метра е найлона за завиване на продуктите.

Моите лентички са кафяви и нямам проблем с микровълновата.
Снощи правих картофи с чушки,лук,чесън и подправки .Станаха чудни.

Сложи 1 лентичка само за секунда в микрото и ако не излизат искри действай!

Общи условия

Активация на акаунт