Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Пловдив
 • Мнения: 3 504
  bouquet Здравейте мили мами, родители на деца с проблеми от аутистичния спектър - аутизъм, атипичен аутизъм, изоставане в развитието..., проблемни деца

Дейни майки от град Пловдив, милеещи и болеещи от мъка по горепосочените проблеми се събраха и учредиха Hug Peace Сдружение "Деца *Индиго* в България" - гр. Пловдив, с което искат да помогнат за създадането на център с подходяща материална база за работа с тези деца. Такава база, каквато би трябвало да имат тези деца от аутистичния спектър я няма, говоря в частност - гр. Пловдив, центрове, които съществуват с логопеди, психолози трудно приемат нашите деца. Кабинети с музико и арт - терапии няма, същото така специалисти, които да работят от сърце и да искат да помогнат на децата ни и да се радват, че те напредват и се чувстват по- добре, са много малко.

Относно всички тези проблеми душата, сърцето ми се къса от болка, като гледам малката си дъщеричка, че има нужда от помощ, а аз не мога да й доставя от тази помощ, от която тя наистина се нуждае за да дръпне напред и да се развива възможно по-нормално с другите деца.
За това подкрепих идеята на други майки от нашия Клуб на майките , да направим нещо за нашите деца , а в последствие и за други, които идват след нас.
Събрахме се и учредихме това сдружение, за да представляваме юридическо лице, което да започна с пълна пара работа за постигане на поставените цели и задачи на сдружението.
За това, тъй като има още много родители с подобни проблеми, но ги притеснява, че не искат да се знае за тяхния проблем от други хора и избягват контакти с родители на други деца. Моля, за тяхната подкрепа, анонимността им ще бъде запазена за външния свят.
Необходима ни е повече масовост от родителите, а така нямаме, въпреки съобщения и статия за нас в пресата, медиите.
Моля Ви подкрепете ни! Praynig
Бихте ли дошли на среща с нас ? newsm78
Очаквам вашите мнения..  bouquet
Да помогнем на децата ни..

Мили мами, във връзка със сдружението ще се събираме  на 16.09., в 11 часа, отново на бистро "Лаута", където бяхме на голямото събиране на 24-ти юни. Ще Ви чакам #Crazy Очаквам и другите мами, които не успяха да дойдат на 24-ти - МаммаМарианка, още една майка, която ми се обади от съобщението в пресата.. и който иска да се запознае с нас - родителите на деца с ГРР - атипичен аутизъм, аутизъм

Последна редакция: пн, 11 сеп 2006, 00:13 от Rosoneri

# 1
 • София
 • Мнения: 997
Rosoneri, желая ви успех. Дано постигнете целите, които си поставяте...за доброто на дечицата. И дори да ги надминете Praynig

# 2
 • София
 • Мнения: 1 333

Защото колкото и всеотдайни майки да сме, ние не сме обучени специалисти и не можем да помогнем максимално на прекрасните си деца, за да се развиват и да постигат нужното за възрастта си.

За съжаление няма да можем да дойдем с Мими на срещите Ви в Пловдив, но ще ви подкрепяме в мислите и сърцата си. А ако имате идване в София за срещи с управляващите може да разчитате на нас.

УСПЕХ!

# 3
 • Варна
 • Мнения: 1 234
  bouquetПожелавам успех на делото с което сте се захванали!
Имах щастието да присъствам на една от вашите срещи в Пловдив. Майките, които видях определено бяха решени на всичко, за да се помогне на детето им.  Бих искала поне в големите градове да има такива центрове. Оказва се, че децата с проблеми са много, но я няма обратната връзка, някои нямат интернет, не са на работа...
НИЕ СМЕ С ВАС!
Макар, че живеем във Варна, мисля, че във този век на комуникациите ще успеем все с нещо да си помогнем взаимно!
БОГ ДА Е С ВСИЧКИ НАС!!! baby_neutral

# 4
 • София
 • Мнения: 1 333
Отново влизам в темата и виждам, че поста ми нещо е орязан, липсва встъпителната част  Sad Какво ли е станало ????

Пиша го отново:

Пожелавам Ви Успех в прекрасното начинание   bouquet
Нека се реализират целите Ви и нека има места в които да ходят децата ни, с тях да се занимават специалисти и да има видими положителни резултати от заниманията!!!

# 5
 • Мнения: 1 193
Пожелавам Ви успех .На нашите деца само ние можем да помогнем.Никой друг не се интересува от специфичните им потребности.  bouquet

# 6
 • Пловдив
 • Мнения: 3 504
Благодаря  bouquet на всички, които изказаха своето мнение, дано да направим нещо, но много трудно  Sadсе отзовават семействата със такива деца с аутизъм, атипичен аутизъм или с по общата диагноза Генерализирано разстройство в развитието. Има много деца, но има родители, които избягват контакт с други родители със сходни проблеми или пък не искат да повярват и признаят Cry, че детето има проблем и е по-различно от останалите.
Но с каквото може ще се опитаме да помогнем, дори и да си останем  както до сега сме били само като КЛуб на майките/родителите на такива деца и да си се събираме.
Благодаря още веднъж! Hug

# 7
 • Пловдив
 • Мнения: 45
Пожелавам Ви късмет в нелекия път , който сте решили да извървите, като искрено се надявам , че е дошло време  те в което няма да сте сами ....Защото преди около 5 години ми се наложи да контактувам с институциите в държавата и община Пловдив  и останах безкрайно разочарована за времето , което загубих, за времето през което не бях с детето си , за натрупаните нерви , за безразличието с коетое имунизиран българина и за много други неща.Затова ви стиском палци и се надявам нещо все пак да се промени... Желая Ви УСПЕХ!

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт