Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 171 отговора


Мнения: 7 473
Гледам, че вече продават тикви. Дайте интересни идеи с тиква. newsm78 А и така посъбрани на едно място, после лесно ги намирам! Laughing

Тиквен сладкиш с карамел Crazy
« Последна редакция: пн, 15 сеп 2008, 14:20 от L e o »
Цитирай

Холандия/Хага

Мнения: 1 352
Охооо, много обичам тиква Crazy. Знам също, че е много полезна. Майка ми правеше баница с орехи и тиква, направо я обожавах. Та значи прави си блатове, настъргва половин тиква. Всеки блат маже с разтопено масло, ръси тиква, орехи, захар и канела. След това завива на руло и подрежда в тавичката. Сега се чудя тази баничка ако се залее със сироп да престои дали ще е хубава newsm78?
Цитирай

Холандия/Хага

Мнения: 1 352
Ето какво друго интересно намерих:

Руло от тиква

брашно - 3/4 ч.ч.
бакпулвер - 1/2 ч.л.
сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
канела - 1/2 ч.л.
сол - щипка
яйца - 3 (големи)
захар - 1 ч.ч.
тиква (сварена и пасирана на пюре) - 2/3 ч.ч.
орехи (счукани) - 1 ч.ч.
извара (или крема сирене) - 240 гр.
ванилия - 2 пак.
пудра захар - 1 ч.ч.

--------------------------------------------------------------------------------

Брашното, бакпулвера, содата, канелата и солта се слагат в дълбок съд. Към тях се прибавят разбите заедно със захарта яйца и тиквеното пюре. Всичко со разбърква добре до получаване на хомогенна тестообразна смес. Сместа се излива в намаслена тавичка и се посива със счуканите орехи. Пече се 15 мин. в предварително загрята фурна след което се слага върху купа и се навива на руло още докато е топло.

Приготвя се крема като изварата (или крема сиренето) се разбие заедно с пудрата захар, размекнатото масло и ванилиите.

Изстиналото руло внимателно се развива, намазва се добре с крема след което отново се навива и се поръсва с пудра захар. При развиването и навиването рулото трябва да се постави върху влажна кърпа, за да не се напука.

Цитирай

ГОре на черешата...

Мнения: 11 205
Охооо, много обичам тиква Crazy. Знам също, че е много полезна. Майка ми правеше баница с орехи и тиква, направо я обожавах. Та значи прави си блатове, настъргва половин тиква. Всеки блат маже с разтопено масло, ръси тиква, орехи, захар и канела. След това завива на руло и подрежда в тавичката. Сега се чудя тази баничка ако се залее със сироп да престои дали ще е хубава newsm78?
Това е т.нар. тиквеник - прави се и с готови кори,а за да не удря на сурова тиква, задължително задушавам настърганата тиква с малко олио и вода и захарта.Носи канела и орехи.
Освен това обичам и " локумчетата" - нарязаната на кубчета тиква се залива с прясно мляко + яйца + захар /аз действам на око/,отново канела и се пече.
Класиката си е - печена на резени тиква.После отгоре поливам с мед /но е за хора със здрав стомах hahaha.../
Цитирай

Sofia

Мнения: 11 115
Ето моето предложение, много е вкусно, с тазгодишните тикви ще добавя и снимка Smile.
Цитирай


Мнения: 465
Обожавам тиквата във всякакви варианти, така че и аз ще пробвам от рецептите Peace
Цитирай


Мнения: 3 219
Ето моето предложение, много е вкусно, с тазгодишните тикви ще добавя и снимка Smile.

Ауууууууу много добре звучи. Ще се изпробва задьлжително.
Цитирай

Пловдив

Мнения: 83
Ето какво намерих в сайта на Иван Звездев,има няколко добри попадения   chef
http://www.bonapeti.tv/search.php?q=%F2%E8%EA%E2%E0&x=31&y=15
Цитирай

ГОре на черешата...

Мнения: 11 205
Ето моето предложение, много е вкусно, с тазгодишните тикви ще добавя и снимка Smile.
Е те точно на това му викам "локумчета"!
Цитирай


Мнения: 11
Здравейте ето и моето предложение.Торта от тиква:
15 с.л печена тиква
15 с.л захар
15 с.л.олио
1 ч.л. сода бикарбонат
брашно
Всичко се замесва за средно меко тесто.Разделя се на 4 топки.Разточват се и се слагат в тава намазана с олио и се пече.Слепват се с млечен крем.
Дано ви хареса.Не съм я правила скоро и затова нямам снимка.
Цитирай


Мнения: 901
Почваш от палачинки с тиква.. .тиква по корейски .... супа с тиква и картофи .. карамелизирана тиква.. пюре от картофи и тиква..
тиква маринована.. тиква със сусам... супа от тиква ...... чийзкейк с тиква... и още много неща  Cool
Цитирай

на ОколовръсТното в ПАЛАТка

Мнения: 4 176
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=33779.0

Този сладкиш го правя с ябълки или тиква.
От тиквата слагам повече, защото е по-суха от ябълките и напръсквам с малко вода или прясно мляко отгоре преди печене. Става невероятен.
Цитирай

София

Мнения: 3 447
Миналата есен "изобретих" една
Картофена крем-супа с тиквен нюанс
Използвам водата, в която съм варила тиква, вместо да я хвърлям. Добавям в нея сол или телешки бульон и сварявам картофи - колкото за крем-супа. Друг вариант е да се свари парче тиква заедно с картофите. Когато се сварят пасирам, добавям прясно мляко, малко къри и индийско орехче. В масло запържвам 1 глава лук, едро нарязан, и няколко парчета бекон, нарязан на ивички. Като се позачервят, изсипвам при супата.
Цитирай

France

Мнения: 217
Миналата есен "изобретих" една
Картофена крем-супа с тиквен нюанс
Използвам водата, в която съм варила тиква, вместо да я хвърлям. Добавям в нея сол или телешки бульон и сварявам картофи - колкото за крем-супа. Друг вариант е да се свари парче тиква заедно с картофите. Когато се сварят пасирам, добавям прясно мляко, малко къри и индийско орехче. В масло запържвам 1 глава лук, едро нарязан, и няколко парчета бекон, нарязан на ивички. Като се позачервят, изсипвам при супата.
Това е и моята рецепта PeaceНо вмест бекон и лук,  прибавям крутон4ета и заквасена сметана :
Цитирай

New Zealand

Мнения: 5 184
И аз съм голям фен на тиквата, но май освен варена, пе4ена, тиквеник и крем-супа ... друго не съм опитвала.
Имам, оба4е, доста рецепти в тефтера си  Mr. Green

Например:

Тиквени тиганици

Продукти:
500 гр тиква, 1,5 - 2 ч. ч. брашно, 1 ч.ч. мляко, 2 яйца, 1 с.л. захар, щипка сол, мазнина за пържене.

Из4истената тиква не настъргва. Добавят се яйцата, разбити със захарта, а после и постепенно брашното. Пъжат се в тиган.

Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 171 отговора