Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
накой знае ли как се приготвя, дъщеря ми много го харесва, благодаря
Цитирай


Мнения: 149
не е лоша идея ако някои знае какьвто и да е ориз сьс зеленчуци нека ме просветли .БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО Smile  #X-mas
Цитирай


Мнения: 6 142
Ще се опитам да го напиша точно, преди време успях да убедя един техен бивш готвач да ми даде рецептата. Но не ти препоръчвам да го правиш на дъщеря си, защото има глутамат.

Първо се прави т. нар. сосче от 1/4 ч.л. сол и 1/4 ч.л. натриев глутамат с  1чаша бяло вино. Това се смесва в шишенце (с капачка, защото се съхранява така до изразходването му) и се разбива добре.

В тиган се запържва леко накълцано на ситно зеле (около шепа) - с разбъркване през цялото време. Като се посготви (до степента да не е съвсем сурово, но лекичко да хрупа) - абе както е като ви го сервират, се слагат царевицата, граха и морковите (всичко - от замразените) и се запържват още малко. В същия тиган се чуква едно яйце - леко се запържва и тогава се разбърква със зеленчуците. Идеята е да остане на по-едри парчета. Накрая се добавя сварения предварително ориз (в количество за 1 порция) и пак се запържва с бъркане. След около 1 - 2 минути се слагат 2 с. л. от "сосчето" и се разбъркват добре.

Горе-долу това е. Съжалявам, че мерките са приблизителни, но готвя на око и така ми го показаха.

Глутамат купих от Билла.
Цитирай
БЛАГОДАРЯ,  БЛАГОДАРЯ  И ПАК БЛАГОДАРЯ! #Splat

Весели празници и щастлива Нова Година
Цитирай


Мнения: 1 533
sladka hapka,

твоят човек няма ли да склони да даде и рецептата за късчета Хепи. Как го размазват това пилешко, че се топи в устата, идея нямам.
След малко почвам да правя едни хапки, дето от снощи ги кисна в прясно мляко, дано стане нещо подобно. Rolling Eyes
Цитирай


Мнения: 6 142
Цитат на: _kalina_k
sladka hapka,

твоят човек няма ли да склони да даде и рецептата за късчета Хепи. Как го размазват това пилешко, че се топи в устата, идея нямам.
След малко почвам да правя едни хапки, дето от снощи ги кисна в прясно мляко, дано стане нещо подобно. Rolling Eyes


Сори, вече нямам нищо общо с него, откак се установи, че краде като невидял и затова са го изгонили и от Хепи, и от фирмата на мъжа ми. А за пилешкото не съм питала, защото не ям (пусто вегетарианство) и не съм се вълнувала Flutter

Ако това може да ти помогне - пробвай хапките да ги направиш с пилешко филе - не от бутче, Хепи използват филетата за хапките.
Цитирай


Мнения: 1 533
Пробвах точно с филе, ама не станаха баш като в Хепи Thinking Не че не ги ометохме, де Smile
Цитирай

София

Мнения: 2 180
sladka hapka, ти си цяла енциклопедия. бе душа Laughing  Непременно ще го пробваме, само ще пропусна глутамата;)
Цитирай


Мнения: 6 142
Оная крадлива гад твърдеще, че в глутамата бил ключа към истината.

Ами Телец съм бе душа Embarassed Готвя от малка. Внучка съм на профи.
Цитирай

Варна

Мнения: 2 839
Ей как ме зарадва с тоя ориз!  #Milti  И аз да се включа с големите благодарности. Отдавна го търся, даже бях питала във форума, ама тогава не се намери.

Цитат на: _kalina_k
sladka hapka, твоят човек няма ли да склони да даде и рецептата за късчета Хепи. Как го размазват това пилешко, че се топи в устата, идея нямам.
След малко почвам да правя едни хапки, дето от снощи ги кисна в прясно мляко, дано стане нещо подобно. Rolling Eyes


Тях ги намерих наскоро в нета. И на мен са ми любими! Не съм опитвала да ги правя обаче. Ама смятам утре да направя сефтето за новогодишната вечер, пък ако ще да се изложа по случая  Laughing  Ето ги:
ПОРЦИИ: 1

ПРОДУКТИ:
80 г. пил.месо от бутче (обезкостено)
35 г. гъби (мариновани)
12 г. соев сос (тъмен)
20 г. олио
80 г. вода

ПРИГОТВЯНЕ:
Пилешкото месо се овалва в брашно и добре се отупва , запържва се в тигана до златисто, след което се добавят гъбите и водата, разбърква се добре и се добавя соевия сос. Ястието се задушава до леко сгъстяване.
Поръсва се с кашкавал. Сервира се с картофено пюре.
Цитирай

София

Мнения: 5 808
Сготвих ориза тази вечер, както си беше по рецептата, но нещо не стана. Подозирам, че не съм избрала подходящия ориз. Имаше лек вкус на нишесте, абе не беше как си трябва Sad
Я ми препоръчайте хубав ориз, че другия път да стане  по-добре.
А може би след като се свари ориза трябва да престои или да се измие със студена вода  Confused
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.