Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 961
Как го правите ,момичета?На мен никога не ми излиза.
Цитирай


Мнения: 8 579
Аз запържвам нарязаните гъбки, слагам лъжица /или повече, зависи околко сос ще правя/ брашно, после разреждам със студена вода, варя 5-6 мин., добавям черен пипер, може и пилешко или гъбено бульонче, понякога чесън и копър. Слагала съм и соев сос, но става по-тъмен, иначе е вкусен. Изобщо разни вариации, зависи какви подправки имам вкъщи. Заливаме с него печено пиле с картофи или свински пържоли и става вкусно.
Цитирай

USA

Мнения: 7 091
Запържвам гъбките в масло( не в олио!). В друг съд запържвам брашно, докато стане златисто, добавям прясно мляко, черен пипер и 1 лъжица сметана. Изсипвам това в гъбките и оставям да поври 15 минути, като преди това подправям със сол и черен пипер.
Цитирай


Мнения: 6 395
Аз запържвам гъбите в масло, слагам лъжица брашно, забърквам, да се запече леко, заливам със сметана, и долива прясно мляко за получаване на желаната гъстота.
Подправки и сол според вкуса, аз почти нищо не слагам
Цитирай


Мнения: 961
Благодаря ви момичета.
Цитирай

София

Мнения: 2 211
Първо сварявам гъбите. След това, запържвам лук в масло, прибавям 1 с.л. препечено брашно при непрекъснато разбъркване и доливам гъбен бульон и сол. Бъркам до желаната гъстота, свалям от огъня и добавям гъбите + черен пипер.
Цитирай


Мнения: 519
А пък аз купувам гъбена крем супа и слагам по-малко вода отколкото пише.
Цитирай

BG

Мнения: 4 546
А пък аз купувам гъбена крем супа и слагам по-малко вода отколкото пише.
това и аз съм го пробвала, но става или рядко, или солено, ако пък искам да е гъсто!
Цитирай

София

Мнения: 368
Слагам гъбите да се пържат, заедно с малко праз лук(или червен).След няколко минути добавям около 40 гр бяло вино и чакам да се поизпари.Тогава слагам 1-2с.л. брашно да се запържи и 1ч.ч. бульон (какъвто имам).След минутки е готово-може да се добави течна сметана или кисело мляко накрая.Подправки-черен пипер и тарос по щипка.
Цитирай

Холандия/Хага

Мнения: 1 352
И аз запържвам гъбите с масло. Добавям чаша бяло вино, бял пипер, един бульон (гъбен или пилешки) и сметана. Ако ми е рядък сгъстявам с нишесте.
Цитирай


Мнения: 961
Ле-лее,много сте писали,момичета за тоя сос.Всеки ден ще пробвам по една рецепта. Very Happy
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.