Диета на Пиер Дюкан - рецепти

  • 908 155
  • 1 237
  •   1
Отговори
# 795
  • Мнения: 7 474



Пиле с гъби в гювеч


4 пил. пържоли
1 кг. гъби
2 големи глави лук
2 моркова
сол, джоджен(1ч.л.), чесън
чубрица, пипер

Всичко се нарязва и се слага в гювеча и се залива с чаша вода.Първо се пуска фурната на макс,
докато заври и после се намалява на 100 градуса и се пече около час и половина(да изври водата).
Да ви е сладко!
chef

# 796
  • Мнения: 6
Варена риба със заливка
Продукти:
1 кг риба
1 морков
2 глави лук
1 бр.дафинов лист
1 ч.л. черен пипер на зърна
2 с.л. оцет
1 малка целина
2 жълтъка
1 ч.л. бял или смесен пипер
1/2 връзка магданоз
1 лимон
6 с.л. Ескуиза 0,2%
Приготвяне:
Почистваме рибата махаме вътрешностите, махаме главата, измиваме под течаща вода и нарязваме на парчета с дебелина около 2 см. Приготвяме марината като смесваме лука нарязан на ивици,целината и моркова нарязани на дребно,дафиновия лист, зърната черен пипер,сол,оцет и 3 ч.ч.топла вода, кипваме я и добавяме рибата.Варим на умерен огън 10-15мин,вадим рибата от маринатата внимателно , поливаме я с лимоновия сок.Заливаме със заливката, приготвена: в тенджерка на водна баня слагаме ескуизата бъркаме 2 мин и започваме леко да добавяме разбитите  с малко сол жълтъци, и бял пипер, бъркаме с дървена лъжица до леко сгъстяване.
Накрая поръсваме с нарязания много на дребно магданоз

# 797
  • София
  • Мнения: 250
Гюведже в микровълнова

2-3 домата
1 главичка лук
1 чушка
извара
режимна шунка
1 яйце

Всичко се нарязва и се слага в гюведже. Отгоре се чуква яйцето и се спуква жълтъка, за да не хвърчи. Микровълновата се включва за 5-6 мин на максимална.

Рецептата ми хрумна една вечер, след като се прибрах от работа и исках да си сготвя нещо бързо, лесно, вкусно и режимно Simple Smile

# 798
  • Мнения: 6
Печена риба с пикантен сос
Продукти:
1 цяла риба(става много вкусно с бяла риба - ментай,хек, путасу или др.)
2 ч.л. зърна кориандър
4 скилидки чесън
6 с.л. Ескуиза 0,2%
0,5 кг домати на резени
2 глави лук , нарязан на филийки
1/2 лимон
1 с.л. нарязана на дребно мащерка
1 с.л. розмарин
1 с.л.риган
за соса: 2 домата настъргани
1 люта чушка , опечена, обелена, нарязана на дребно
1 счукана скилидка чесън
3-4 с.л. нарязан магданоз
1 ч.л. смлян черен пипер
сол
Приготвяне:
Загряваме фурната на 200 градуса,счукваме зърната кориандър и смесваме с пасирания чесън,добавяме 3 с.л. есуиза и с тази смес намазваме рибата отвътре и отвън, в тефлонова тава слагаме на дъното доматите, лука,нарязания лимон, смесени с другите 3 с.л. есуиза, и 200 мл топла вода,посоляваме, поръсваме с черния пипер,отгоре слагаме рибата, а отстрани смесената зеленина.Печем около 25мин.
Приготвяне на соса:В тенджерка смесваме настърганите домати, лютата чушка,чесъна, магданоза,черния пипер, малко сол, добавяме 100мл вода и варим на слаб огън до омекване на продуктите и леко сгъстяване на соса.Поднасяме рибата полята със соса

# 799
  • София :(
  • Мнения: 215
 Здравейте, току-що без да искам си откраднах една идейка , която идеално се връзва с режимните ястия във всяка фаза
    Пастет от пушена пъстърва
 Количеството на рибата е по преценка, предполагам че ще се получи и с варена на пара или задушена риба, обезмаслено крема сирене или извара - количеството е приблизително на половината на рибата, 2-3 с.л. обезмаслено кисело мляко, смлян черен пипер, индийско орехче и стрък - два пресен лук, сол на вкус. В оригиналната рецепта сложиха и Чили сос, но аз лично ще го прескоча.
 Как да стане на пастет мисля, че няма нужда да обяснявам  Simple Smile
 И тъй като за днес си имам точно пъстърва, както и всички останали продукти, мисля да го пробвам още тази вечер

# 800
  • Кафе,грим и без да мечтая, днес пак ще бъда силна!
  • Мнения: 824
ДЮКАНСКИ ТИКВЕНИК ЗА ТРЕТА ФАЗА

Дозата е за 2 дни.

•   6 супени лъжици фино смлени овесени трици
•   4 яйца
•   400 мл. обезмаслено прясно мляко
•   подсладител на прах „Equal”
•   400 гр. тиква (или 2 парчета с размер на ябълка)
•   1 кафяна лъжичка бакпулвер
•   канела

Тиквата се сварява за около 20 мин. (в зависимост от тиквата), като изстине се поръсва с канела и според сладостта на тиквата може да се сложи и подсладител на вкус, намачква се с вилица и това е плънката.От 2-те яйца, триците, бакпулверът и  200 мл. от млякото се приготвят точно 4 бр. много тънки палачинки с диаметър на тигана 28 см.Палачинките не се препичат много, оставят се по-белички, за да са по жилави при навиване.Значи четирите палачинки се разполовяват за да се образуват 8 платки.В тавичка с диаметър около 28 см. се постила хартия за печене.Всички палачинки се  намазват с тиквената плънка, навиват се и се подреждат в тавата, кака както се нарежда вита баница.И най-накрая се приготвя заливка от 2 яйца и останалите 200 мл. прясно мляко и се подслажда на вкус (абе с две думи заливката е крем карамел).Заливката се нанася с лъжица постепенно, за да се напоят палачинките  и отгоре.Пече се в предварително загрята фурна на 200о C за около 30 минути или докато се стегне заливката и започне леко да се препича.Когато се извади от фурната, се чака малко да изстинe и се поръсва с подсладителя на прах.
Абе не желая да дразня сектор „втора фаза”, ама не мога да не отбележа, че стана много яко, даже не-режимни се нахвърляха като невидяли.



Последна редакция: пн, 29 юни 2009, 10:06 от ЗлаВещица

# 801
  • Мнения: 6
Лесна супа (топчета, пилешка)
Продукти:
500 гр.телешка кайма
2 глави кромид лук
1 праз лук
3 с.л. сушени зеленчуци
2 с.л. подправка Маги пиле
2 кутийки Ескуиза 0,2%
200 гр, нарязани на дребно гъби
3-4 червени чушки,нарязани на дребно
1 домат
2 белтъка
1/2 връзка магданоз
1 ч.л. черен пипер
1 ч.л.смлян кимион
3/4 литра вода
 Приготвяне:
Лука и праза се нарязват на дребно , смесват се с каймата и сушените зеленчуци  и заедно с ескуизата и няколко лъжици топла вода се слагат на загрят котлон,бъркаме докато си смени цвета каймата и се добавят топлата 3/4л вода ,с разтворена в нея Маги,като поври 15-тина мин. се добавят и гъбите,чушките,настъргания домат .Оставя се да  ври.Когато каймата е сварена, се наливат леко на струйка белтъците да станат като фиде,добавя се черния пипер.
Тези,които обичат застроена супа, могат да я застроят със смес от 1/2 кисело мляко, 2 жълтъка и сока на 1/2 лимон.Сваляме от котлона и овкусяваме със ситно нарязания магданоз.
По същия начин си приготвям и пилешка супа, като заменям каймата с много надребно нарязано пилешко филе или с 2 пилешки бутчета,които обелвам от кожата, когато бутчетата са сварени, вадим от бульона, обезкостявам и тогава добавям гъби и зеленчуци.
Ако направите по-голямо количество, спокойно може да отделите супа за вас и за семейството, като преди добавяне на зеленчуците,разделяте в 2 теджерки - едната за вас, в която ще се добавят описаните по-горе продукти и друга за семейството, в която добавяте освен тези продукти и :по желание или картоф нарязан на кубчета, или шепичка ориз,или фиде,както я предпочитат - по пример на мъжа на Цоци Wink

# 802
  • Мнения: 5
аспик по дюкански
продукти:
2 пил.бутчета-без кожата-опечени в плик-обезкостени
кисели краставички-2-3 броя нарязяни на тънки дълги ленти
1/2 пуешка шунка
2 яйца-варени-нарязани на кръгчета
черен пипер-на зърна -5-6
чесън-3-4 скилидки,нарязани на две
1 зеленчуков бульон на Маги
1 пакетче желатин

Всичките продукти се поставят в голяма стъклена купа и се заливат  със желатина,смесен с разтвореното във вода-топла зел.бульонче.След като леко изстине-поставяме в хладилника.На другия ден-обръщаме сместа в тортена чиния и консумираме тайно,защото като дойдат гости го изяждат наведнаж.

# 803
  • Мнения: 36

Крем кафе
2 желатина, 500 мл. прясно мялко, 2 с.л. подсладител /или на вкус/, 500 мл. вода, 1 с.л. нес кафе
2-та желатина се разтварят в 500 мл. вода и се стопля в микровълновата на 2 мин. Към тях след като поистине малко се прибавя 500 мл. прясно мялко, подсладителя и кафето, разбърква се, изсипва се в купички и се охлажда.
При мен сместа стана за 8 купички. Дозата е за 2 дни!

# 804
  • Мнения: 36
Воденички по селски
500 гр. воденички /предварително сварени и нарязани на парчета, шепа стерилизирани гъби, 1 глава лук, 2 моркова, 5-6 печени чушки, 3-4 с.л. доматено пюре, риган, сол на вкус, черен пипер, чубрица, магданоз и каквито подправки обичате.
Лука и морковите се задушават предварително в малко вода до оекване, след това се прибавят воденичките, гъбите, чушките и доматеното пюре  и се вари до извиране на сока, накрая се прибавят и подправкитеИ Приятен апетит!
ПП: За 3-та фаза може да се сервира с настърган отгоре кашкавал[/color
Сега видях, че rossito  публикувала рецепта, подобна на моята. Сори за повторението. Моята е с печени чушки.

# 805
  • Мнения: 2
една рецепта и от мен:
Руло Стефани с пил.кайма
Продукти: пилешко филе,
4 яйца, подправки на вкус
Приготвяне: Пилешкото филе се сварява, пасира се или се минава през машинка за кайма, добавят се 2 яйца, подправки по ваш избор. Във фолио се разстила каймата и върху нея се слага цяло твърдо сварено яйце завива се с помощта на фолиото и се пече на 200 градуса за 30 мин. Сервира се топло. По желание може да се добави кисело мляко става страхотно.
Добър апетит!!!

# 806
  • София-Младост
  • Мнения: 23 380
Диетичен хляб


Ето я моята рецепта използвам пълнозърнесто брашно.
Продукти и и приготовление:
1кофичка кисело мляко+1равна чаена л. сода за хляб.
1 пак. мая (или 1/2 кубче от прясната) предварително накиснато в 1/2 чаша топло мляко
1 ч.л. сол и щипка захар
Брашно колкото поеме, при мен отива горе долу 2/3 пакет от 1кг.
Може да прибавиш 1 яйце, но не е задължително. Аз изсипвам всички продукти в по-дълбок съд и бъркам с една лъжица докато почне да лепи тестото, после минавам на ръка. Можеш и с миксер вместо лъжицата.
Следва месенето...печеш и хапваш.

Последна редакция: ср, 19 ное 2008, 17:59 от ЗлаВещица

# 807
  • Мнения: 110
   ТЕЛЕШКО ЗАДУШЕНО В ЙЕНА
   Телешкото месо се нарязва на кубчета или жулиени и се слага в тенджера под налягане да се свари.Когато е готово се овалва в подправки-чесън на прах,чер пипер,Подпр.Маги,1 чл.л дижонска горчица,мащерка/щипка/.Месото престоява с подправките около 20 мин.и се поставя в йенска тенджерка.Отгоре се нарязва малко праз или зелен лук,добавят се гъби,1 чашка бяло вино и се поставя във фурната за около 20-ина минути.След като се извади се настъргва маааалко обезмаслен кашкавал на"Култура"/Ако ви се струва чорбаливо-1 с.лъжица Ескуиза 0,2 ще го сгъсти/става като със сметана/   Месото става изключително крехко и вкусно!

Последна редакция: чт, 20 ное 2008, 23:39 от ЗлаВещица

# 808
  • Мнения: 91
Спаначена крем супа с пилешко (за смесен режим)

0.500 кг Пилешко месо
Спанак бланширан - (предварително си го приготвих от 1 кг сурово състояние)
100 гр. Гъби
Прясно мляко 0.1 % - 1 чаена чаша
Подправки , каквито желаете – зеленчуков микс на подправка(режимен), целина, церен пипер , кимион, чесън……

Сварява се пилешкото месо в не много вода, колкото да го покрие.  Изважда се и обезкостява . В бульона добавям бланширания спанак и подправките(без чесъна)  и оставям да ври около 20 минути до пълно омекване на зелентията. Вадя от огъня и пасирам до крем сума. Връщам обратно на котлона, като прибавям пилешкото месо вече обезкостено ,гъбките, прясното мляко  и чесъна на дребно. Оставям да къкри на по слаба степен , колкото да се съединят вкусовете.
Става страхотна крем супичка (или гозба) и най-важното ударна доза витамини - желязо и други. Wink

# 809
  • Мнения: X
още едно сосче за риба - Лимонов сос

1 лимон
200 мл кисело мляко
200 мл прясно мляко
бял пипер, сол
1 суп. лъж. цар. нишесте

Кората на лимона се остъргва с белачка за картофи, получените ленти се кипват за 1мин във вода, изплакват се с чиста вода и се слагат в тенджерка заедно с изтискания лимонов сок, млеката, солта и пипера. Сместта се оставя да поври 5мин и се сгъстява с нишестето.

Подхожда перфектно на бели риби и сьомга.

Общи условия

Активация на акаунт