ние ще ядем крилца с мед и горчица и
пюре от картофи.
искам да добавя и сусам, но не ми е много ясно как да стане, затова ще се въздържа.
за десерт имаме плодова салата.
купих си нова кошница за плодове, която смърди ужасно на ново дърво от тия химикали, с които явно ги мажат. няма проветряване вече 2ри ден.
лени, ако не си ми много сърдита, Ще пуснеШ ли рецептата? Много изглежда изкусителна
не, не съм ти много сърдита.
ето рецептата тук: ( аз я променям, защото мъжа ми не яде люто, т.е моите неща са без много чесън и без никакво люто).
вариант 1
Китайски пилешки крилца
12 пилешки крилца
3 склидки чесън
3-4 см джиджифил
сок от 1 лимон
3 с л соев сос
3 с л мед
1/2 ч л люспи червен пипер
лимон
. Отрязват се краищата на крилцата и се изхвърлят (могат да бъдат използвани за пилешки бульон).
. Чесънът се пресова, джинджифилът се бели и се настъргва.
. Всички продуките за марината се размесват в купа.
. Крилцата се поливат с маринатата.
. Мариноват се за една нощ в хладилника.
. На другия ден фурната се загрява до 220 С.
. Крилцата се нарежват в тава за печене в един ред.
. Поливат се с няколко лъжици марината.
. Пекат се 25-30 минути, като отвреме на време се поливат с маринатата.
. Сервират се с няколко резена лимон.
вариант 2 ( който правя в момента и то без соса):
Пилешки бутчета с мед и горчица
2 кг пилешки бутчета
375 мл марината с мед и люта чушка
Сос със сметана и горчица
300 г сметана
250 г дижонска горчица
125 мл марината с мед и люта чушка
Марината с мед и люта чушка
50 мл червено вино
125 г мед
1/4 ч л млян лют пипер
1 ч л горчица
За маринатата
. Всички продукти се разбъркват добре.
. Бутчетата се измиват и се подсушават (аз използва само долните бутчета не цели).
. Поставят се в неметална купа и се заливат с маринатата.
. Месото трябва да бъде покрито равномерно.
. Оставят се да се мариноват 30 минути на стайна температура или за повече време в хладилника.
. Огнеупорна тава се застила с алуминиево фолио.
. Нареждат се пилешките бутчета и се захлупват.
. Пекат се в предварително загрята фурна на 230 С около 20 минути.
. Отхлупват се и се обръщат и се намазват с маринатата.
. Пекат се отхлупени още 20 минути или до готовност, като периодично се намазват с маринатата.
Сос
. В огнеупорна купа се смесват сметаната, горчицата и маринатата.
. Нагрява се и се довежда до кипване (не се кипва!) и се отстранява от огъня.
. Сервират се заедно с бутчета, салата и т.н
мерси, Ще я пробвам през уикенда. 2 въпроса имам... Какво е джинджифил?
и какво става на вкус накрая, агро дол4е ли, Що ли?