Лазаня с гъби:
Купуваш си кори за лазаня /гледаш да са готови, да не трябва да се бланшират, че ще ти отнеме време/
продукти:
1п.-кори за лазаня
500гр.-кайма
2-големи глави лук
5-6-големи скилидки чесън
400гр.-дом.сок
200гр.-гъби /прясни или мариновани/
кашкавал /за настъргване/
топено сирене /пожелание/
олио
подправки-сол, черен пипер, риган, босилек или каквито подправки обичате
Задушаваш лука и чесъна, след това прибавяш каймата /която предварително си я размачкала с вилица и 1суп.л вода/. Размачкваш каймата в тигана, заедно с чесъна и лука /както се приготвя за мусака/. Като се задуши и каймата, прибавяш гъбите, които са нарязани на ситно. Бъркаш и чакаш малко да се поомешат вкусовете. Добавяш дом. сока и подправките. Оставяш да поизврят доматите 6-7мин. Но плънката трябва да остане сочна.
В намазнена тава редиш ред кори, плънка и настъргваш кашкавал /пожелание добавяш и топено сирене нарязано на тънки колелца/. И пак ред кори, плънка, настъргваш кашкавал. Завършваш с плънка и отгоре настъргваш кашкавал.
Печеш в предварително загрята фурна на около 250 градуса, около 40мин.
п.п Ако искаш друга рецепта, питай