Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 1 667
Колкото и елементарен да е  и да съм го правила навремето, не мого да се сетя какви бяха точните пропорции. А страшно ми се е приял. Бих питала майка ми, но тя ме дебне да не нешишкавея сега като съм бреманна и най-много да ми се развика по телефона. Моля ви за рецептата!
Цитирай

на сянката Земя

Мнения: 2 662
500 гр захар(като 200 гр са за карамелизиране) обаче аз слагам малко повече , на око, заото обичаме по-сладичко
6 яйца
1л прясно мляко
2 ванилии
Ето по тези пропорции правя аз.Обаче съм много зле в печенето.Винаги ми става на шупли, хем гледам да не завира водата.И за това по-чсто си правя крем Брюле.
Цитирай

Пловдив

Мнения: 260
Искам да попитам сместта за крема трябва ли да е топла като се исипва вьрху разтопена захар?
Цитирай

Холандия/Хага

Мнения: 1 352
Когато правиш сместа яйцата трябва да са със стайна температура, а млякото да е топло, но не горещо. Когато карамелизираш захарта и я разпределиш в купички изчакай да се стегне (става много бързо), защото ако изсипеш сместа върху горещия карамел всичко се смесва.
От опит го знам Blush.
Цитирай

Левият бряг на Арда

Мнения: 157
Не е задължително да е топла. Слагала съм и съвсем студена, не се пресича и тн.
Цитирай

Sofia

Мнения: 11 110
И аз така.
Цитирай

София

Мнения: 375
да дам и аз мойта рецепта, моя става превъзходен всички си облизват пръстите Very Happy
 правя го в тава че е по-лесно а и върви в големи количества в нас така че няма кой да се занимава с купички Mr. Green
8 яйца
1 л. прясно мляко
4 пакетчета ванилия
1 ч.ч. захар по голяма Wink
Разбърква се всичко това. На котлона се карамелизира 1 ч.ч захар ама аз слагам по чаша и половина че мъжо много обича този сос, заливам тавата равномерно, оставам малко да изстине и сипвам сместа отгоре, на водна баня пека на 200 градуса докато хване златисто кафява коричка по препечена и го оставям да изстине в печката и във водата за да не стане на шупли вътре, също така за да не е на шупли водата не трябва да ври докато се пече. Ами това е от мен успех, много е лесен и прекалено вкусен smile3521
Цитирай

Разград

Мнения: 3 028
Аз пека крема на 100-150градуса,става перфектен,без шупли.
Цитирай

Левият бряг на Арда

Мнения: 157
Very Happy
 правя го в тава че е по-лесно а и върви в големи количества в нас .
И аз го правя в тава. Още по-вкусно става, ако залееш вече опечения и горещ крем карамел с  Laughingтесто от  разбити на гъста пяна 3 яйца с 3 лъжици захар и 3 лъжици брашно.  LaughingПечеш до зачервяване само отгоре. После като изстина обръщаш тавата в някакъв друг съд. Оставяш няколко часа в хладилника за да поеме тестото сиропа. Но напоследък моите хора нямат достатъчно търпение  да чакат толкова.
Цитирай

Варна

Мнения: 7 389
.....също така за да не е на шупли водата не трябва да ври докато се пече...smile3521

Аз съм много боса в тази област, та затова да питам - като се пече на 200 градуса как се предотвратява да не заври водата?
Цитирай
500 гр захар(като 200 гр са за карамелизиране) обаче аз слагам малко повече , на око, заото обичаме по-сладичко
6 яйца
1л прясно мляко
2 ванилии
Ето по тези пропорции правя аз.Обаче съм много зле в печенето.Винаги ми става на шупли, хем гледам да не завира водата.И за това по-чсто си правя крем Брюле.
a kak се прави крем брюле?
Цитирай

E-CLM & CH-VD

Мнения: 3 045
Ето и моят вариант на крем-карамела Mr. Green.

Разтопената и карамелизирана захар изсипвам на дъното на форма за кекс, от тези, с дупка в средата, и нагънати отстрани (леле, че обяснение, надявам се, че разбрахте - ако не, ще търся картинка  hahaha).
След това изсипвам отгоре сместа за крем-карамела. Най-отгоре слагам 1 ред мини кроасанчета от тези на 7 дейс, които са със шампанско (така не се променя вкуса на крема, а и в едно пакетче обикновено са 7-8 броя - напълно достатъчни за формата за кекс), като им отрязвам връхчетата, за да поемат хубаво сместа. Те си плуват отгоре през цялото време. След като се изпече (разбира се, на слаб огън и водна баня), се изчаква да изстине, и се обръща в табла, или друг подходящ съд.  Peace Става страхотно!!!!  chef Мисля дори, че имам снимка, ако я намеря, ще я покажа  Peace
Цитирай


Мнения: 8 584
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.