Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Габрово

Мнения: 699
Здравейте
В събота ще кумувам на сватбата на моя приятелка. Проблемът ми е, че не мога да измисля какво да сложа на масата, когато дойдат да ни вземат от къщи... Още по-сложно става от факта, че това ще се случи около 9ч сутринта, та ми се ще да измисля нещо, което може да се приготви от вечерта, че иначе трябва да не лягам - то толкова рано на фризьор ли да търча, да се обличам, лакирам и гримирам ли или мезета да приготвям...
На всичко отгоре роднините на булката не живеят никак наблизо, та може да се наложи да се позадържим вкъщи, докато не разбера, че са пристигнали в Габрово, та чак тогава да тръгнем за булката...
Засега съм намислила от вечерта да изпека малки триъгълничета от бутер тесто, като отгоре ще са със смес от яйце и сирене и ще са поръсени с маково семе за цвят. Може да панирам и малко пилешко филе на хапки. Ако го панирам с качамак не поема толкова мазнина и е вкусно и след като изстине. Какво още обаче?  newsm78
Мислех си да набода на коктейлни саби хапки от кашкавал, колбаси, маслини и тем подобни, но сутринта няма да имам толкова време, а не знам ако ги направя от вечерта и ги прибера в хладилника покрити или в херметично затворен съд дали ще са хубави и на другат сутрин. Вие какво мислите?
Бих се радвала на всякакви идеи, които предложите, че вече изперквам направо...
Благодаря ви предварително
Цитирай
можеш да направиш пълнени яйца /яйцата и плънката можеш да ги направиш от предната вечер/,можеш да оваляж топени сиренца в копър,магданоз,орехи,можеш да направиш заготовка от хапки т.е. от предния ден си ги изрязваш филиите на хапки и ги намазваш с масло, след това ги завиваш с пластик/фолио/и редиш отгоре другия пласт от хапки и след това ги слагаш в хладилника или в камерата /ако ги използваш за по късни дни/.Отгоре върху хапките можеш да шприцоваш много неща.Напримерно готов пастет/на розички/ или смес от някакъв вид сирене с масло /казвам някакъв вид защото може да се сложи не само краве сирене може и синьо сирене или овче /доовкусено с пресни подправки .Направи и от бутер тесто фитили или пък с плънка от спанак,сирене ,кайма, гъби.Можеш също така да направиш и пълнени еклерчета със солена плънка.Може и ако ти се занимава да направиш и палачинкови торти /но за това трябва пред всеки да има чинийка за да си я сложи/ има и много други неща зависи колко искаш да направиш.
Цитирай


Мнения: 6 461
Дано съм ти полезна... Wink

Моите кулинарни постижения

Виж и тук

Прегледай  готварската книга на форума... Peace
Цитирай

София

Мнения: 3 619
Ами чесно да ти кажа от личен опит - аз съм 4 пъти кума - почти нищо не се хапва от това, което ще им предложиш. наблегни на ядки и сухи мезета, които лесно се взимат с ръка. Сладки и соленки - няколко вида, за да има изоблие. Солети и разни от сорта също са подходящи. Приготви повече алкохолни и безалкохолни напитки. Ако имаш време можеш да направиш и 1-2 табли с парти хапки.
Приятно изкарване   bouquet важното е да има настроение  Smile
Цитирай

Габрово

Мнения: 699
Благодаря ви, че се отзовахте толкова бързо!
Сладки естествено ще сложа, забравила съм да напиша,но ми влиза в плановете.
Това с овалването на сиренца в подправки е много идейно, може да го пробвам. Еклери не мисля, че ще се хвана да правя, понеже ми е голяма врътня, а и последните ми два опита да ги направя бяха трагични, та не ми се рискува...
За пълнени яйца - никога не съм правила, но изглежда лесно, а и очаквам два дни преди сватбата да ми пратят пресни от село, така че сигурно ща го направя, остава да измисля какво да има в тях.
Парти хапки мисля да пробвам довечера да направя няколко, колкото да видя след една нощ престой в хладилника как ще са на вкус, пък после ще реша дали ще правя за самата сватба, понеже мисля направо да са готови за сервиране, та не знам как ще им се отрази.
За някаква торта и аз си мислех, ама мисля да не слагам индивидуални чинии, понеже никога не се знае точно колко души ще са, а и гледам да сложа по-сухи неща, с които човек не рискува да се покапе в суматохата  Wink
Ще разписват още в 11ч и сигурно си представяте колко рано трябва да започнат всички приготовления... Идеята ми е да си приготвя всичко от вечерта, за да мога да си направя маникюра, че сутринта физически няма кога, а сутринта само да подредя масата.
Иначе и аз знам, че почти нищо няма да се изяде, ама като знам, че може да се наложи да се позабавим вкъщи, ако родителите на булката се забавят по пътя към Габрово...
Уф, стискайте ми палци всичко да мине добре, а пък после ще гледам да се отсрамя със снимки на това, което успея да стъкмя
Цитирай


Мнения: 795
Ами чесно да ти кажа от личен опит - аз съм 4 пъти кума - почти нищо не се хапва от това, което ще им предложиш. наблегни на ядки и сухи мезета, които лесно се взимат с ръка. Сладки и соленки - няколко вида, за да има изоблие. Солети и разни от сорта също са подходящи. Приготви повече алкохолни и безалкохолни напитки. Ако имаш време можеш да направиш и 1-2 табли с парти хапки.
Приятно изкарване   bouquet важното е да има настроение  Smile

Напълно я подкрепям!!!! Аз обаче бих поръчала и бутер банички, възможно най-малки, а също и еклери от някоя сладкарница или закусвалня - няма да ти откажат, поръчвала съм за други поводи и досега не са ме разочаровали!
Приятно изкарване!!  bouquet
Цитирай

uk-kent

Мнения: 577
аз просто да предложа да опиташ хапки с майонеза,пилешко роле и царевица Crazyили скариди,лимон и майонеза  Crazy
както горе са написали еклери ,дребни сладки и бутер банички Peace
и най-важното настроение да има Hug
Цитирай

Габрово

Мнения: 699
Здравейте отново
Благодаря още веднъж за идеите и както обещах, се отчитам със снимки, макари чак сега:

http://i141.photobucket.com/albums/r57/natka_photos/IMG_2551.jpg
http://i141.photobucket.com/albums/r57/natka_photos/IMG_2550.jpg
http://i141.photobucket.com/albums/r57/natka_photos/IMG_2549.jpg
http://i141.photobucket.com/albums/r57/natka_photos/IMG_2548.jpg
http://i141.photobucket.com/albums/r57/natka_photos/IMG_2547.jpg
http://i141.photobucket.com/albums/r57/natka_photos/IMG_2546.jpg
http://i141.photobucket.com/albums/r57/natka_photos/IMG_2545.jpg

Какво направих в крайна сметка:
- пикантни пилешки хапки, панирани в качамак
- хапки от кашкавал, колбаси, маслинки и ръжен хляб, намазан смасло с магданоз
- мини-кюфтенца, нанизани на клечки и набодени на зелка
- сложих и малко дребни сладки и луканка, естествено
Цитирай


Мнения: 7 473
Страхотна трапеза  Hug Браво  bouquet
Цитирай


Мнения: 8 603
Браво!!!  smile3501Чудесно си се справила! newsm10
Цитирай

Габрово

Мнения: 699
Благодаря ви за милите думи, наистина значат много за мен. По приницп съм една никаква домакия и нямам увереност, когаот се налага да съм на ниво, но този път наистина смятам, че се справих добре  Smile
Цитирай


Мнения: 6 461
Разгледах снимките....страхотно си се справила. Peace

Цитирай

uk-kent

Мнения: 577
едно голямо браво и от мен newsm10 smile3501
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
едно голямо браво и от мен newsm10 smile3501
И от мен! smile3501
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.