ШОКОЛАДОВИ изкушенияяяяя...

  • 7 255
  • 16
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 6 461
Рецептата е от ТУК  (не е моя Wink)
                    Шоколадово парфе
                                                                                       
Блат:
Ползвам бишкоти.Може да се направи и пандишпанов блат.

Парфе:
250мл прясно мляко
250мл сметана
2 яйца
4-5с.л захар
1 шоколад
1 есенция ром
1 желатин

На дъното на тортена форма нареждам бишкотите,потопени в прясно мляко.

Разбивам яйцата,добавям прясното мляко,захарта,шоколада(70%) и есенцията ром.Слага се на котлона да заври и да се разтопи шоколада.Оставя се тази смес да се охлади.Сметаната се разбива с миксер.Желатина се разтваря в малко вода,като набъбне се разтапя на водна баня.Шоколадовата смес се добавя към сметаната,разбърква се с дървена лъжица,като се охлади желатина и той се добавя към сместа.Изсипва се във формата и се оставя в хладилник да стегне желатина.Украсява се по желание.
Върху блата могат да се наредят и плодове и тогава да се залее със сметановата смес.

# 16
  • Мнения: 1 269
Шоколадова торта с ореховки
*******
33 ореховки
250гр масло
3 яйца
200гр пудра захар
6 супени лъжици какао, ром за аромат
3 супени лъжици мед
******
Крем: разбиваме мекото масло с яйцата, захарта и 3 супени лъжици какао, лъжичка ром по желание
*****
Сироп:3 супени лъжици какао сварени с чаша вода  и 3 супени лъжици мед.
**********
Тортата се реди на три реда по 10 ореховки, като всеки ред се напръсква със сироп и се маже с крем. С останалите 3 ореховки се запълват празнините в блатовете.
Най-отгоре тортата се маже с крем и се гарнира обилно с шоколадови пръчици.
Добър апетит!

Тази торта е много лесна и сполучлива. Правила съм я и с вариант жълт крем- без какаото. Става съвсем различна и пак много вкусна

Общи условия

Активация на акаунт