Много са вкусни, като с без нищо.
1ч.ч олио, може и малко по-малко
1ч.ч. бира
1ч.л. бакпулвер
1 ванилия
брашно, колкото поеме
сладко, мармалад или локум
Омесва се тесто с продуктите-без сладкото. Разточва се колкото се може най-тънко. Тестото не е жилаво, такова трябва да бъде. Нарязва се тестото на ленти, широки около 3 пръста. После от всяка лента се изрязват триъгълници. Всеки един триъгълник със пръсти се прави още по-тънък, защото аз поне не мога да го разточа тестото да е тънко като лист. По-тънко е по-добре.Аз ги правя по-тънки триъгълниците като всеки един с пръсти го разплесквам върху плота, по-лесно е.
Слагам в основата с лъжичка сладко, подгъвам двете страни на вътре и го навивам.Аз ги правя със сладко от бели череши, слагам по една черешка,а сиропа при печенето се разлива и загаря и придава по-хубав вкус-поне на мене така ми харесва повече.
Пригответе си огрооомна тава, намазана естествено ,защото излизат много. Пече се на загрята фурна. Като изстинат се поръсват с пудра захар.
Общо време за правене-около 2 часа.