Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 2 апр. 2007, 18:25 ч.
  • Преглеждания  746  Мнения  11  Онлайн  1
Отговори
  • Средната земя
  • Мнения: 367
Здравейте! Мъжо има рожден ден на 07.04. и ще сме при техните, тъй като е точно преди Великден! Трябва да приготвя нещо, но нямам идея какво newsm78 Сами се досещате, че трябва да се представя добре. Моля ви се дайте някакви идеи какво да приготвя за 7 КРИТИЧНИ ЧОВЕКА!

Реклама
# 1
  • в ябълковата градина
  • Мнения: 1 657
Някакъв сладкиш направи. И не се притеснявай толкова!  Peace

# 2
# 3
  • Средната земя
  • Мнения: 367
сладкиша е лесен, основното ме притеснява #Crazy

# 4
  • Мнения: 7 474
Утре ще имаме гости и ще правя това, може да ти хареса  Laughing

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=136240.0

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=100172.msg1763700#msg1763700


# 5
  • в ябълковата градина
  • Мнения: 1 657
Вие ако ходите на гости при техните, защо ти трябва да готвиш. Според мен една бутилка вино или един сладкиш е предостатъчно.

Нали няма те да ви идват на гости.  newsm78

# 6
  • Средната земя
  • Мнения: 367
Е да де, ама рождения ден е на мъжа ми, нали разбираш  Wink

# 7
  • Средната земя
  • Мнения: 367


Чудесни идеи! Май ще се възползвам! Благодаря   bouquet

# 8
  • Мнения: 505
Аз правя редовно за гости едно много вкусно ястие с пиле, няма начин да го объркаш и винаги се харесва  Peace
Продукти:
4-5 пилешки бутчета - в зависимост от броя на гостите
0.500 кг. гъби - може и мариновани
1  или 2 кг. картофи за картофено пюре - може и готово, но става по-рядко
1 глава лук
сол
подправки на вкус
кашкавал за поръсване

Продукти за сос:
1 - 1.5  кофичка кисело мляко
1 кутийка майонеза
3-4 кисели краставички
сол

Приготвяне:
Бутчетата се сваряват и обезкостяват.
В тиган се запържва лукът, гъбите и свареното месо.
През това време се сваряват и картофите за пюрето.
В йенска тенджера или друга тавичка, на дъното се слага месото с гъбите. Готовото пюре се разстила отгоре, на плътен пласт, така че да не се вижда месото. Поръсва се с кашкавал и се запича докото порозовее.

От млякото и майонезата се прави сос, слагат се и краставичките нарязани на ситно.
Ястието се сервира без соса, а той се слага в подходящ съд и всеки по желание си слага. У нас никога не пропускаме соса  Heart Eyes

Бон апети!  bouquet

# 9
  • София
  • Мнения: 26
Незнам за теб но аз в чужда кухня че чувствам доста некомфортно newsm78та по този повод моят съвет е да вземеш нещо,което не иска  предварителна подготовка.
Мисля ,че  пържоли/Свински или пилешки/ ще свършат добра работа с гарнитура от пресни картофки...може и сосчето да направиш... Wink
Няма нужда да се престараваш Wink
Вие отивате на гости и би трябвало само тортата да си носите...но ти си знаеш smile3505
Успех и хубав празник! newsm10

# 10
  • Германия
  • Мнения: 7 044
Иииии в чужда кухня ли ще трябва да готвиш Close Аз съм на принципа, всяка готвачка да си знае печката и бих приготвила нещо, което да можете да транспортирате лесно и само да се затопли там на място.

# 11
  • Средната земя
  • Мнения: 367
Абе, верно е, че е чужда и хич не ми се иска, ама после кой знае кога ще чуя, че съм дошла на готово...ама това е друга тема.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт