Месото се изпича страхотно, отгоре има хрупкава коричка. Бульонът в който е агънцето след това става прекрасна супичка.
Защо ме върна в детските ми спомени?????????Така месото е истинско, най-истинското месо,което някога съм яла.....
На село пък заряваха агнешкото в огромна тава с капак под земята. Ето това се казва пещ и вкусотия после
ех, мечти, мечти... и на мен от тогава са ми най-вкусните спомени... аз като дете не обичах агнешко, но и един обикновен бял ориз на пещ е невероятна работа!
Пепчо, аз не бях го виждала това калоферче, но си купихме тази зима една стара селска къща, и в двора намерих тази трева... Потвърдено е от три независими източника, че е калоферче. Много малко инфо намерих в нета, сега съм сложила в една саксия на балкона, да видя дали ще се хване лесно. Иначе в двора се размножава като бурен, като го гледам - прилича на хризантемите - с подземни корени. Ето ти снимка: