Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 15 отговора

София

Мнения: 4 423
Колкото и пъти да пробвам да направя пилешки сърца, все ми стават жилави и безвкусни.
Моля ви за идеи как да станат крехки и да могат да се дъвчат добре, все нещо не мога да направя както трябва - в тенджера под налягане ги варя, пека ги, пържа ги - нищо, ама нищо не става и отиват в кофата.
Благодаря предварително  bouquet
Цитирай

на ОколовръсТното в ПАЛАТка

Мнения: 4 176
Аз на скара ги ям. Разрязвам ги на две и ги нанизвам на шишчета.
Цитирай


Мнения: 2 546
Разрявай на две Smile Те са си по принцип леко жилавки Smile
Цитирай

Sofia

Мнения: 11 103
Аз нямам опит със сърчицата ама ако ги покиснеш в марината с мляко дали няма да е добър ефекта?! Thinking
Цитирай

Plovdiv->Toronto

Мнения: 1 361
Аз ги правя на супа - сваряват се за 10 минути с морков, картоф, ориз, спанак, магданоз, риган и сушени гъби шитаки. Или задушени под капак с лук, морков, дафинов лист, пипер и дробчета Mr. Green ...
Цитирай

София

Мнения: 19 728
Аз ги варя 11/2-2 часа,докато станат много меки.
Номерът е да не ги пържиш след това дълго/зависи какво ще правиш с тях.
Правя ги най-често задушени с вино и топено сирене+подправки.

Или: в йенска тенджера слагам:сурови дробчета и сърца+бекон+лук и чесън+сол и черен пипер+сирена топени и пушени ,но да не са много около 150 гр.общо+сос Уорчестър и малко вино +вода почти да ги покрие..............и пека във фурна 2 часа на 150  с капак.Стават супер.
Може да слагаш всичко което ти харесва като продукт или подправка.
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Аз ги правя само на тиган, не ги варя предварително. Задушавам ги с масълце за 15-20 минутки  после ги мятам в микровелето за 2 мин. с настърган кашкавал - стават супер!
Цитирай


Мнения: 505
Преди да ги свариш, сцепи сърцата на 2  Peace Но все пак трябва да знаеш, че сърцата са доста по-твърди от дробчетета.
Цитирай

София

Мнения: 4 423
Благодаря ви, днес ще ги пробвам разрязани и ще ги набуча на шишове, другата част ще ги задуша и ще пиша какво е станало  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet Hug Hug Hug Hug Hug
Цитирай

София

Мнения: 10 816
Ето и от мен една любима вкъщи рецепта.

Сваряваш 1 кг сърчица във вода с малко сол. След това задушаваш 4-5 глави лук и 400 грама гъби с мазнина, добавяш сърчицата и накрая 1 пакетче фикс на Маги за спагети Болонезе, разтворено в 500 мл вода. Бързо, лесно и вкусно!  bouquet
Цитирай

sofia

Мнения: 5 140
Аз ги правя само на тиган, не ги варя предварително. Задушавам ги с масълце за 15-20 минутки  после ги мятам в микровелето за 2 мин. с настърган кашкавал - стават супер!


И аз така ги правя, но не ги слагам в микровелето, но това е идея и ще ги пробвам и така. Peace
Цитирай

София

Мнения: 4 423
Благодаря още веднъж, на шиш и след това на скара са супер, другата половина ги задуших и вече не знам кое ми по - харесва.  bouquet
Цитирай

София

Мнения: 3 537
1 кг пил.сърца/кипнати предварително+ 1 малка лъж. сода във водата докато кипнат/
3 средно големи глави лук,нарязани на шайби
1 бурканче консервирани гъби от 300 гр нарязани
1/2 пакетче масло
половин пилешко бульонче
малко чубрица
малко босилек
1 чаша 250 гр бира
1 чаша вода

Всичко се обърква, залива се с бирата и водата който обича да има сосче,по преценка. Слага се  в йената и се пече за около час.
Цитирай

София

Мнения: 431
http://www.bonapeti.tv/recipe_view.php?t=cooking&id=1632   Peace
Цитирай

СОФИЯ

Мнения: 3 604
Правя им дупчици и ги накисвам в марина 24часа
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 15 отговора