Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • София
  • Мнения: 888
Днес старшата сестра ми казва, че дъщеря ми не може да посещава дежурните  ясли юни,юли и август, защото аз съм била  майчинство и  съм можела да си я гледам и да съм си търсила,цитирам "колая". Идваше ми да й ударя един шамар. Отднавна не съм била толкова бясна  на някого. От другия месец почвам работа и едва навих едната баба да пази бебето, а то какво се оказва. Споразумяхме се да ходи на ясла до 30 юни и да почива два месеца. Има ли такава наредба дето да забранява на майките в майчинство да си пускат децата на ясла през летните месеци. Много ме нервира тази жена - да не не би от хубаво да си пускам детето  на ясла. На мен все ми се струва,че искат повече да си почиват те.....офффф...бясна съм.....

# 1
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 18 943
Няма никакви наредби, регламентиращи тази кауза.
Записваш си я за деж. ясли, плащаш си и точка. Каква е тази сестра, дето се прави на велика? Да не би детето ти да го гледат на вересия там. Ти си плащаш и си напълно редовна.

# 2
  • Мнения: 7 823
Явно има доста желаещи да останат на ясла и лятото и лелята е решила да вземе нещата в свои ръце  Twisted Evil . Щом тръгваш на работа така или иначе не влизаш в графата "майчинство". Най-добре поговори спокойно с директорката, обясни и, че няма кой да гледа детето и ти не можеш да го задържиш в къщи и толкова. Ще се наложи да работят повече групи лятото, но това е техен проблем не твой.
Успех  Simple Smile.

# 3
  • София, на брулени хълмове
  • Мнения: 967
Всяко дете има право да посещава дежурните групи през лятото след като ходи на ясла. В нашата ясла също бешепусната наредба, че лятото ще работят само дежурни групи само за крано нуждаещи се, а останалите ако могат да си спрат децата от ясла за въпросните месеци. Когато ме попитаха Дими ще ходи ли на ясла в дежурната група отговорих "ДА" и го записаха. Никог не разследва кои са крайно нуждаещите се.
Според мен ако персоналът в яслата знае, че си по майчинство и си стоиш вкъщи естествено е да те помолят детето ти да не посещава дежурна група, защото дежурната група е една, а желаещите са много. Ако всички деца ходят в дежурната група то тя трябва да се състои от 60 деца  Rolling Eyes, което няма как да стане. За това според мен е редно тези майки, които не работят или ако има баби и дядовци вкъщи да поемат децата, така че в дежурните групи да ходят наистина тези, които нямат друга алтернатива за гледане на децата. Ти ако ще почваш работа кажи в яслата, чесе връщаш на работа лятото и за това детето трябва да е на ясла. Сигурна съм, че при това положение никой няма да ти откаже  Peace. Но не им се сърди, че искат ако си си у дома да не водиш детето на ясла. И според мен е редно, когато работещите групи са малко да несе пълнят с деца, които има кой да гледа у дома, а работещите родители да останат с работа и деца на ръце едновременно. Ти ако ще ходиш на работа, ще трябва да си прекратиш майчинството. Не може хем работа, хем майчинство. Така че, детето ти няма да има майка по майчинство и щеходи лятото на ясла.

# 4
  • На черешата
  • Мнения: 8 186
Явно има доста желаещи да останат на ясла и лятото и лелята е решила да вземе нещата в свои ръце  Twisted Evil . Щом тръгваш на работа така или иначе не влизаш в графата "майчинство". Най-добре поговори спокойно с директорката, обясни и, че няма кой да гледа детето и ти не можеш да го задържиш в къщи и толкова. Ще се наложи да работят повече групи лятото, но това е техен проблем не твой.
Успех  Simple Smile.

  Peace Точно така.Каката ни ходеше на дежурна градина докато бях в майчинство,никой никога не ми е създал проблеми за това. Hug

# 5
  • Мнения: 4 932
 Без да искам да упреквам никого, но това са неща, за които трябва да се реагира адекватно на момента - казва ти, че не може, ти казваш - дайте ми нормативно основание, че не може. И готово. Какви шамари, какво "бясна съм"... Говорете, хора, говорете!

По темата - няма ограничения, затова и списъците трябва да са готови още до средата на май, за да се направят адекватни графици и да се види бройката на децата.  Щом си декларирала посещение, никой няма право да разследва причините ти.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт