Чершафа се прави по следния начин - направих си няколко зелени саламчета, които всяко поотделно обвих в бял раточен тънко лист. След което слепих четири, пет саламчета (не помня колко) и полученото снопче го закръглих да се залепях добре отделните саламчета. Полученото нарязах на филийки, които залепих една за друга и след това разточих на чершаф. Цветовете може да са различни за всяко саламче.
Портокалчетата страшно лесни и много ефектни Правят се топчета от вече оцветената маса, след което само се изтъркалват върху рендето - върху тази част която представлява дупчици, по-ситните. А дръжката е карамфил - подправката. Това е
По същия начин се правят и лимончета. Мъжа ми като я видя, тамън да каже откъде ги взe такива малки портокалчета и му светна, че е украса