Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Холандия/Хага

Мнения: 1 352
Предлагам ви една рецепта за лятото - лека и вкусна.

1 кг. спанак или лапад (може да се направи също и с коприва, дори с пиперки)
2 глави лук
масло за запържване
2-3 суп. лъж. брашно
червен и черен пипер, сол
1 кофичка кисело мляко
чесън - няколко скилидки
2 яйца

Нарязаният лук се запържва в масло и малко олио. Добавя се брашното, да покафенее, червения пипер, след това се слага измитият и нарязан на ситно спанак, сол и чер. пипер. Налива се вода - около 2 водни чаши и се оставя да къкри.
Разбиват се яйцата с киселото мляко и чесъна.Тази смес се изспива при спанака и се разбърква. След 10-ина минути манджата е готова.
Както казах по-горе тази манджа е много лека и вкусна за горещините. Търпи много вариации, може да се добави и натрошено сирене. Опитайте  chef, да ви е вкусно Smile.
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Ще опитаме!
Цитирай

София

Мнения: 3 971
Ще пробваме и ние. Wink
Цитирай


Мнения: 6 461
Ще пробвам рецептата задължително.
В къщи обичаме зелентиите. Very Happy

Благодаря за рецептата. Peace
Цитирай

София

Мнения: 529
Ще пробвам.

Между другото, в нашият край  "бурания" се казва на една взривоопасна манджа с кисело зеле и боб Mr. Green
Цитирай

Холандия/Хага

Мнения: 1 352
Тази манджа е супер, но много хляб изяжда Crazy
Яйцата може да се пуснат цели (така както се правят забулени), малко преди да свалите ястието от котлона.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.