Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
Моля да ми кажете с няколко думи как протича раждане след система с окситоцин и как изглежда тапата изпадаща преди раждане. Благодаря Ви.

# 1
 • София
 • Мнения: 975
При мен тапата започна да пада на парченца около  ден преди да родя, изглеждаше като кафеникава слузеста маса. Отидох в болницата с разкритие, но без контракции /имах цяла нощ, но все си мислех, че не са родилни/ и ми включиха система с окситоцин. Това предизвика контракции и когато станаха по-болезнени, си поисках епидурална упойка

# 2
 • Русе
 • Мнения: 845
Първото ми раждане беше отдавна и протече нормално и почти безболезнено-2 часа, второто - с окситоцин- с 3 см. разкритие и нито грам болка/с уговорка разбира се/ продължителността на раждането пак беше 2 часа, но адски ме боля. Но бъди сигурна, че по какъвто и начин да родиш, точно след 1 месец всичко ще е само спомен от преживяното Wink
п.п. моята тапа беше като бледо розова течност, нещо от рода на течение. То се разбира...

# 3
 • Мнения: 2 677
С или без окситоцин еднакви раждания няма. Каквото и да ти разкажат момичетата, не можеш да очакваш същото. Wink
По въпроса за тапата не съм компетентна.

# 4
 • В.Търново
 • Мнения: 1 233
При мен тапата започна да пада на парченца около  ден преди да родя, изглеждаше като кафеникава слузеста маса.
И при мен изглеждаше по същия начин. За раждането не мога да бъда полезна, със секцио съм.

# 5
 • Мнения: 1 357
Раждането с окситоцин е страшно болезнено.
Имах много силни контракции по една минута траеше контракцията с една минута почивка -  така около 2 часа. Задължително си поискай упойка ако ще раждаш със система. Разликата в силата на болките при естествено раждане без система и със система е огромна.

# 6
 • Виена
 • Мнения: 720
Раждането с окситоцин е страшно болезнено.
Имах много силни контракции по една минута траеше контракцията с една минута почивка -  така около 2 часа. Задължително си поискай упойка ако ще раждаш със система. Разликата в силата на болките при естествено раждане без система и със система е огромна.
  Peace
 Второто раждане ми го предизвикаха,понеже бебо беше много голям.Страшно болезнено беше наистина в сравнение с първото!Че не искаха да ми сложат и епидурална упойка  Close,щяло да се забави раждането,направо ми идеше да убия човек!

# 7
# 8
 • Русе
 • Мнения: 2 351
Аз раждах с окситоцин... сложиха ми системата и след около 40 мин бях родила!
А тапата не съм я усетила изобщо...  newsm78

# 9
 • Мнения: 7 198
п.п. моята тапа беше като бледо розова течност, нещо от рода на течение. То се разбира...
И при мен беше така.А за с-мата не искам и да си спомням-по-бързо протича,но и по-болезнено! #2gunfire

# 10
 • Sofia
 • Мнения: 7 178
  И аз знам от доста източници,че раждането с окситоцин е доста по-болезнено.
  Не мога да направя сравнение,защото раждах само веднъж и бях с окситоцин(макар че не го исках),и беше доста болезнено.
  Все още смятам,че окситоцина в моя случай е бил излишен.Имам чувството,че лекарския екип просто искаше по-бързо да се отърве от мен,а не да чака,докато всичко се разреши по естествен начин.
   за тапата не знам със сигурност.След първия преглед за разкритие получих зацапване(кърваво),може и това да е била тапата.Пак,си мисля,че лекарката се постара да ускори процеса с този преглед(може и да греша,разбира се),понеже раждането се развиваше навръх Нова Година.

# 11
 • софия
 • Мнения: 209
Ами как протича..... При мен специално- бързо(2часа), болезнено и трудно.
Но съм съгласна с Пуполино, че еднакви раждания няма и не трябва от нашите разкази да добиваш предварителна представа за своето раждане Wink
Иначе за тапата - на мен ми падна вечерта преди да ми предизвикат раждането. При мен изглеждаще по-скоро като съсирек.
Леко раждане ти желая. Wink

# 12
 • Barcelona, Spain
 • Мнения: 2 052
Моля да ми кажете с няколко думи как протича раждане след система с окситоцин и как изглежда тапата изпадаща преди раждане. Благодаря Ви.

Много, много  по-болезнено от раждане нестимулирано с хормони. Контракциите са на по-кратки интервали, на моменти направо се застъпват и нямаш време за никаква почивка, отпадаш по-бързо.
Главата ти е изключително замаяна, много е неприятно.

Раждала съм със система и без, сравнението е като във вица за разликата между "стол" и "електрически стол", да ме извините за сравнението....но без система раждането може да бъде и  радостно преживяване, а със система - няма как, лежиш там вързана, много и в леглото не можеш да се завъртиш, пък за повече да не говорим.

# 13
 • Мнения: 6 381
Здравей.
По тази тема има много публикувани мнения общо взето на двата полюса - или много бързо раждане - както примерно при мен - поради изтекли води на система - от никакви контракции до раждане само да 3 часа и раждане на второто дете за 40 минути също на система, или такива като на моя приятелка - също на система - с много тежки болезнени контракции, много продължително и мъчително раждане завършило и със секцио тъй като окситоцина  не можа да й помогне ....
Лошото в случая е, че никога не знаеш как точно ще протече при теб докато не опиташ Simple Smile и хубавото е че за следващият път ще знаеш дали да използваш система или не.
Поздрави и лек избор

# 14
 • Ettlingen, DE
 • Мнения: 1 003
Моита тапа падна когато почнаха да ми изтичат водите и първия и втория път - бледо кафеникава слуз.
И двата ми сложиха  окситоцин на 3 см за получаване на по-бързо разкритие. Първият път 3 часа, втория 1.5 - първия със адски  и много продължителни болки на кратки интервали от окситоцина, втория с поносими.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт