Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 6 юни 2007, 22:33 ч.

За 473 деца във Варна няма място в ДГ!

  • 645
  • 1
  •   1
Отговори
  • Варна
  • Мнения: 578
Моля, включете се в темата и помогнете с идеи и съвети.

Проблема с липсата на места за всички нуждаещи се деца в ЦДГ в големите градове явно е повсеместен! Ние майките на неприети деца във Варна, се опитваме да размърдаме блатото на безхаберното отношение на министерства и общини и да търсим отговорност и начини за изход от създалото се положение.

1. Проблемът липса на места в ДГ, засяга много родители и е следствие от бездействието и безотговорни действия на общинската администрация, в продължение на години, въпреки годишните отчети за рязкото нарастване броя на родените и приходящите в града деца.

2. Липсата на мерки за създаването на нови детски градини е неадекватно и престъпно на фона на демографския срив в страната.

3. Семействата ни са ощетени, като данъкоплатци от начина, по който се решава, че за част от децата детска градина не е необходима.

4. Детските градини имат както социална, така и образователна роля. Неприетите деца са дискриминирани и поставени в неравностойно положение, спрямо връстниците си.

5. Семействата на отхвърлените деца, също са изправени пред сериозни проблеми /невъзможност на единия родител да се върне на работа, което от своя страна срива семейния бюджет/.

6. Обществото в лицето на управляващите отказва на родителите на неприетите, основни права заложени в Конституцията на Република България.


Ето и линк към темата където може де се включите с идеи и предложения:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=195851.0;all

Последна редакция: чт, 07 юни 2007, 00:53 от JuliaP

# 1
  • Варна
  • Мнения: 578
Който е на мнение, че трябва да има място за всички деца в ДГ/ясла и счита, че следва да се предприемат спешни мерки от страна на общината, може да изрази подкрепата си с подпис и коментар:

http://www.bgpetition.com/detska_gradina_za_nashite_deca/view.html

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт