Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

морето и сините вълни :)

Мнения: 1 320
Някой да знае рецепта за охлювчета от тези напоените със сладък сироп.Много са ми се прияли а незнам рецепта Peace Peace

По магазините не ги бива хич и затова исакм аз да си направя Peace Peace
Цитирай

Пловдив

Мнения: 243
Таралежки
2к ч пр мляко
2 яйца
2 к ч олио
1 к л захар
4 с л грис
1 к л сол
мая-кибритена кутия /половин кубче/
брашно - около 1 кг
Първо втасва маята с 2-3 л брашно и малко пр мляко, а после се прибавя вс останало. Замесва се не много твърдо тесто и се разделя на две, като в едната част се прибавя 1 пакет какао. Ние не ги правим на охлювчета , на рендето, затова им казваме таралежки, но ти може да ги оформиш както си искаш.  От тестата правим топчета - 28-30 бр. Разстиламе едно бяло и едно черно топче върху рендето, като ги застъпваме и навиваме на рулце, като кифличка. Всички кифлички втасват и се пекат в намаслена тава.
Сироп:
0,700 гр захар
0,500 вода
ванилия
лим соп
Студените сладки се заливат с топъл сироп
Цитирай

Пловдив

Мнения: 243
В Кауфланд ги видях,  там са под името Мелчета. Не са лоши, но тази рецепта я зная от баба ми. Стават много сочни и вкусни, а не на последно място и интересни.
Цитирай

морето и сините вълни :)

Мнения: 1 320
найстина много интересна рецепта Peace особенно  начина на приготвяне  Peace
аз досега не съм виждала такива и хапвала..

Но си спомням че майка ми го разточваше и слагаше орехи ,навива на руло и реже н аохлювчета.Та затова му викаме така Hug
Мерси ще прбвам и твоя вариант.

Ако има мами и сдруги рецепти приемам всякакви-аз току що се върнах от магазина защотот неможах да изтърпя просто  -и охлювчето е ужасно .Под всякаква критика #Crazy

По добро от домашното няма Peace
Цитирай

София

Мнения: 1 410
Виждала съм по магазините от тези полуготовите, но никога не съм пробвала. Спомням си, че баба ми правеше такива и като разточеше корите слагаше орехи и локум, навива на руло и реже на охлювчета. Но не знам рецептата.  newsm78
Цитирай


Мнения: 8 576
Ето една рецепта за мелчета, която съм си записала от нета. Само един път съм ги правила и то с половината продукти, станаха добре, според мен. Тестото го замесих нормално, не твърдо.

Мелчета

ПРОДУКТИ:
300 мл прясно мляко
4 яйца
1 кубче мая
щипка сол
щипка захар
брашно
орехи и канела по желание


ПРИГОТВЯНЕ:
Смесваме маята, щипката захар, лъжичка брашно и малко хладко
прясно мляко и ги оставяме да втаса /т.е.правим си квас за тестото/.
Изсипваме в тавичка брашно, правим си кладенче,
изсипваме кваса, солта, яйцата и започваме да месим тесто.
Готовото тесто разточваме на кора с дебелина 2-3 мм.
Намазваме кората с масло, посипваме със счукани орехи /и по желание и с канела/,
навиваме на руло, което режем на пръстенчета с дебелина около 1-1.5 см.
Нареждаме ги в намазана /леко/ с масло тавичка и оставяме да втасат,
след което печем в предварително загрята умерена фурна.
Готовите мелчета заливаме със захарен сироп /средно гъст/.
Цитирай

морето и сините вълни :)

Мнения: 1 320
аааа точно такива Peace Peace

Оххх labrex-много мерси за ревцептата.Сега се сещам че имаше и канела в тях.....мммм супер .Е сега вече няма да ям букуците по магазините Peace
Цитирай


Мнения: 8 576
аааа точно такива Peace Peace

Оххх labrex-много мерси за ревцептата.Сега се сещам че имаше и канела в тях.....мммм супер .Е сега вече няма да ям букуците по магазините Peace

Радвам се, че помогнах! Very Happy Дано ти харесат! Като ги направиш, напиши отзиви. А може и да ги покажеш. Аз ги направих доста по-дребни от тези, дето са по-магазините, просто защото бяха половин доза. Почти като хапчици, е, не съвсем такива, но дребнички станаха.
Цитирай


Мнения: 8 576
А тези красоти са мелчетата на Джемма.



Ето и рецептата:
1 яйце, 250 мл прясно мляко, 1 пак.суха мая, 1 ч л захар, шипка сол, 1 с.л олио, 600 гр брашно.
Замесва тесто , аз меся в хлебопекарната. Оставя се да втаса. Разстила се на правоъгълник, маже се с олио и се навива на руло. Режат се парчета, не много дебели. Обръщат се с разреза нагоре, оставят се да втасат и се пекат. Заливат се със сироп от 2 чаша вода и 1 1/2 захар.
Аз в средата сложих коктейлни черешки.


Все им се каня, но още не съм ги правила.
 Embarassed
Цитирай

морето и сините вълни :)

Мнения: 1 320
ууутез найстина големи красоти  Flutter Hug Hug Hug
Цитирай

Mediterraneo

Мнения: 18 352
Уф, ще ме накарате да правя сега и аз  Whistling
Цитирай

Пловдив

Мнения: 257
Моята рецепта е почти като на labrex,но има леки изменения.
Ето я:
1 кг брашно
1/4 мая
100 гр захар
100 гр олио
200 гр пр.мляко (вода)
5 яйца
щипка сол

Приготвянето е като в рецептата на labrex с разликата,че в пълнежа освен орехи и канела има и захар. Това е.Стават вкусни.Особенно за закуска са супер  Peace
Аз скоро ги правих,но не се сетих да ги щракна  Rolling Eyes
Цитирай

USA

Мнения: 7 091
Ето как ги правя аз :
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=1017.0

Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.