Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 24 отговора


Мнения: 1 907
всъщност търся предложения за такива бързи лесни сладкиши,тъй като не съм много по сладкишите,а мъжо обича...дайте идеи
Цитирай

София

Мнения: 3 836
Лесен сладкиш от ябълки:
Продукти:3 ч.ч. брашно, 1 ч.ч. захар, 100 мл. олио/масло/, 2 яйца, 70 мл. пр. мляко, 1 бакпулвер, ч ванилия, 5-6 ябълки.
      Маслото се разбива със захарта и с непрекъснато разбиване се прибавят яйцата, млякото, пресятото с бакпулвера брашно и ванилията. Половината от тестото се поставя в намаслена тава и се покрива с пласт от настърганите ябълки; отгоре се слага втората 1/2 от тестото. Пече се в умерена фурна, а след като е готов се поръсва с пудра захар.

Шведски козунак
Продукти: 2 яйца, 1/2 ч.ч. захар, 1 ч.ч. пр. мляко, 30-40 гр. мая, 1/2 ч.ч. олио, ванилия, около 5 чаши брашно.
         Омесва се от продуктите тесто. Разточваме кора и в/у нея поръсваме 1/2 ч.ч захар, 2-3 с.л. олио, орехи и 1 буркан сладко с плод. Завиваме на руло, оставяме да втаса и печем до готовност.
Цитирай


Мнения: 8 579
Ето ти и един много лесен и вкусен сладкиш, по рецепта от руски форум. Не знам дали си опитвала руските пряники, на мен са ми любими, та това нещо прилича на тулски пряник. Така се казва и рецептата "Похоже на Тульский пряник". Дали прилича е спорен въпрос, но е вкусно и бързо. Особено, когато ти се яде сладкиш, пък нямаш кой знае какви продукти вкъщи.

Продукти:
1 ч.чаша сладко /аз използвах останало от ягоди в две бурканчета/
1 ч.чаша захар
3 яйца
Всичко това се обърква хубаво в купа и се добавят:
3 ч.чаши брашно
бакпулвер или сода, угасена с оцет, или дом.бакпулвер - 1/2 ч.л. сода + 1/2 ч.л. лимонтозу.
Всичко се разбърква хубаво, слага се в намазана с олио тавичка и се пече. Аз пека в ненагрята фурна на около 150-160 град. 30 мин. Печенето вече си зависи от фурната. Проверяваш с клечица или с каквото си проверяваш кексовете и др. сладкиши дали са опечени.

Не съм слагала, но според мен ще му ходят орехи, следващия път ще сложа. Пека го в долната част на старите ел.тенджери, дано се сещаш.

Цитирай


Мнения: 423
Това правя винаги когато ми се прияжда сладко, става бързо и вкусно, а и винаги имам под ръка необходимите продукти:

1 коф.кисело мляко
1ч.л. сода за хляб
2ч.ч. захар
1ч.ч. олио
3ч.ч.брашно
3с.л. какао/или 1к.л.канела/
орехи/може и без тях/

Содата се гаси в кис.мляко и смесва със захарта в купа, прибавя се олиото и към получената смес се прибавя пресятото брашно и какаото/или канелата/, ядките.Всичко се бърка с лъжица/дървена бъркалка.Изсипва се и се пече в омазнена и набрашнена тавичка.Поръсва се с пудра захар и се реже на ромбчета.Консумира се с добри приятели.Да ви е сладко!
Цитирай


Мнения: 1 907
Aуу,страхотни рецепти сте ми дали,благодаря! Аз пък днес реших да импровизирам-някъде из тоя форум четох за обърнат сладкиш.Пробвах варианта с праскови,малко обаче си го доизмислих,че не си спомнях рецептата,а нямах и нет досега,значи:
1 1/2ч.ч захар
3 яйца
125г  масло
1/2 кофичка кис.мляко
1ч.л.сода
1 бакпулвер
2 ванилии
1 1/2 ч.ч брашно
2 праскови(може и повече)
На дъното на тавичка се разтопява маслото и се слага 1/2 ч.ч захар да се карамелизира,след това на дъното се нареждат прасковите нарязани на филийки,отгоре се изсипва сместа за кекс,която си се бърка стандартно,аз за малко вкус набучих отгоре няколко кубчета локум.Сместа беше добра на вкуса сега чакам да изстине сладкиша и ако е хубав ще го снимам Blush
Цитирай


Мнения: 1 378
labrex, как го поръси така красиво. Предполагам с пудра захар, но после? Тази фина паяжина как я направи?
Цитирай


Мнения: 8 579
labrex, как го поръси така красиво. Предполагам с пудра захар, но после? Тази фина паяжина как я направи?

Откраднах си го от руски форум - със салфетка, може книжна, може и плетена на една кука. Е, после трябва да я изпереш.................Но пък става красиво!
Цитирай


Мнения: 1 378
Откраднах си го от руски форум - със салфетка, може книжна, може и плетена на една кука. Е, после трябва да я изпереш.................Но пък става красиво!

Точно на такава, плетена на една кука,  ми заприлича. Много ефектно. За пръв път виждам такова нещо. Благодаря   bouquet
Цитирай

Варна

Мнения: 2 508
... Аз пък днес реших да импровизирам-някъде из тоя форум четох за обърнат сладкиш.Пробвах варианта с праскови,малко обаче си го доизмислих,че не си спомнях рецептата,а нямах и нет досега,значи: ...
Мисля че това си направила, но с праскови Smile.
На labrex сладкиша е супер  Peace.  Правила съм подобен, но отгоре го полях с кис. мляко с по-висока масленост - леко подсладено.

А аз ще се възползвам от рецептата на Таня П. за козунака. Толкова обичам тази вкусотия.
Цитирай


Мнения: 8 579
На labrex сладкиша е супер  Peace.  Правила съм подобен, но отгоре го полях с кис. мляко с по-висока масленост - леко подсладено.

А аз ще се възползвам от рецептата на Таня П. за козунака. Толкова обичам тази вкусотия.

А, аз пък си го ям с кисело мляко! Very Happy  Наистина е супер! Щото си го харесвам. А рецептата за козунака и аз си я копнах, стори ми се лесно, а и тестените изделия са ми любими........ Embarassed
Цитирай

София

Мнения: 1 775
labrex, благодаря за идеята много е красиво  bouquet. Иначе съм правила сладкиша с орехи и става страхотно, също и със смляни бадеми.
Цитирай


Мнения: 8 579
labrex, благодаря за идеята много е красиво  bouquet. Иначе съм правила сладкиша с орехи и става страхотно, също и със смляни бадеми.

Красиво е, така си ръся и тирамисуто, когато правя, с какао. Изглежда добре.
Цитирай


Мнения: 1 907
... Аз пък днес реших да импровизирам-някъде из тоя форум четох за обърнат сладкиш.Пробвах варианта с праскови,малко обаче си го доизмислих,че не си спомнях рецептата,а нямах и нет досега,значи: ...
Мисля че това си направила, но с праскови Smile.
да,това е,но малко го видоизмених тестото
Цитирай


Мнения: 349

sladurka ,
Поздравления за темата - това винаги е актуално.
Мъфини -   бързи и лесни сладкиши  (като технология и време), особено за лятото - с варианти за пълнеж от различни плодове.
Предлагам ти една идея, с която може да разнообрази така популярното "негърче", 'жадна монахиня" и още други имена за един и същ сладкиш.
Изготвянето му е по технологията за мъфини  и гарниране с бита сметана като мини тортички.

мъфин с череши; мъфини с шоколадова намазка ; последните  мъфини с кайсии

Цитирай

Варна

Мнения: 2 508

sladurka ,
Поздравления за темата - това винаги е актуално.
Мъфини -   бързи и лесни сладкиши  (като технология и време), особено за лятото - с варианти за пълнеж от различни плодове.
Предлагам ти една идея, с която може да разнообрази така популярното "негърче", 'жадна монахиня" и още други имена за един и същ сладкиш.
Изготвянето му е по технологията за мъфини  и гарниране с бита сметана като мини тортички.

мъфин с череши; мъфини с шоколадова намазка ; последните  мъфини с кайсии
А ще дадеш ли и рецептата?
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 24 отговора