В Разград с бири и мезета,всички майчета са на диета ;-)

  • 8 953
  • 328
  •   1
Отговори
# 315
  • Мнения: 51
Огретен от спанак и картофи    
 Съставки:
1/2 кг спанак , 500-600 г дребни пролетни картофи , 2-3 с. л. олио , 100-120 г сирене , 1-2 клонки копър , 1-2 щипки сминдух , 1-2 щипки червен пипер
за гъстия бял сос:
30 г краве масло , 2 с. л. брашно , 1 ч. ч. прясно мляко , 1-2 щипки индийско орехче , сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
Картофите се почистват от люспите, изплакват се, подсушават се и се поставят в йенски съд. (По-едрите картофи се разрязват.) Заливат се с 2-3 с. л. олио и се варят 10 минути в микровълнова фурна на максимална мощност, след което се отцеждат.Спанакът се бланшира за минута в кипнала подсолена вода. След това се изплаква със студена вода, отцежда се и се нарязва надребно.Маслото за соса се разтопява в тиган, сипва се брашното, разбърква се и се пържи 1-2 минути до златисто. Разрежда се със студеното прясно мляко, разбърква се и се овкусява с подправките.Картофите се разпределят в гювечета, поръсват се с наситнен копър и се покриват с натрошено сирене и спанак. Заливат се с белия сос, поръсват се отново със сирене, със сминдух и червен пипер. Гювечетата се поставят в студена фурна и се пекат на 220 градуса, на горен реотан, докато сиренето се зачерви.


 
 

# 316
  • Мнения: 51
Огретен от тиквички
   Съставки:
100 г кашкавал , 5-6 тиквички , 4 домата , галета , мащерка , сол
за доматен сос:
250 г домати , 2 скилидки чесън , 1/2 глава лук , 2 с. л. олио , сол
Приготвяне:
Лукът и чесънът се нарязват надребно и се задушават в леко загрято олио около 2 минути под капак. Налива се малко вода и се задушават още 3-4 минути, докато омекнат напълно.Доматите за соса се настъргват и се добавят при лука. Посолява се и се вари 10 минути.Тиквичките и доматите се нарязват на колелца.В гювече се сипват няколко лъжици доматен сос, слагат се ред тиквички, после ред домати, докато се запълнят 3/4 от съда. Последният ред е от тиквички. Поръсва се със сол, мащерка, олио, настърган кашкавал и галета. Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна 25-30 минути.

 

# 317
  • Мнения: 51
Пиле на бутилка
   
Съставки:
1 пиле , 100 г масло , 50 мл олио , 3-4 клонки магданоз , червен пипер и сол на вкус
 
Приготвяне:
В шише от безалкохолно се наливат 150 мл вода и олиото. Слага се нарязаният наситно магданоз.Пилето се намазва с масло отвън и отвътре. Поръсва се с червен пипер, който хубаво се втрива. Посолява се. Пилето се нанизва на бутилката и се поставя в центъра на тавата. В тавата се налива един пръст вода. Пече се около 40 минути на 220 градуса, като през 10 минути се завърта, за да се изпече от всички страни.

 

# 318
  • Мнения: 2 783
Те такава чудесийка бях решила да правя за изненада на писито преди 10-тина години.
Всичко приготвено,бутилката излъскана,махнат етикета ,пилето изчистено оплескано с разните му горчици,подправки-всичко като по книга.Нанизах ще го мятам във фурната  smile3508.
Отварям и тикам-НЕ ВЛИЗАААА ,тикам тикам пак не влиза smile3514
Милен се смее ще се скъса  smile3532
Ами като съм свикнала аз на фурни-цяло агне да метнеш вътре,и въобще не се усетих че тя тяхната малка  newsm78
И така....с моите кулинарни подвизи   chef

# 319
  • Мнения: 500
Аде,аде,Поли,недей да скромничиш....Ти си много добра кулинарка!  chef Joy  bouquet

# 320
  • Мнения: 227
Те такава чудесийка бях решила да правя за изненада на писито преди 10-тина години.
Всичко приготвено,бутилката излъскана,махнат етикета ,пилето изчистено оплескано с разните му горчици,подправки-всичко като по книга.Нанизах ще го мятам във фурната  smile3508.
Отварям и тикам-НЕ ВЛИЗАААА ,тикам тикам пак не влиза smile3514
Милен се смее ще се скъса  smile3532
Ами като съм свикнала аз на фурни-цяло агне да метнеш вътре,и въобще не се усетих че тя тяхната малка  newsm78
И така....с моите кулинарни подвизи   chef



 Joy hahaha hahahahahaha

# 321
  • Мнения: 2 783
Мерси Мирка  Embarassed   bouquet
Леле  не свършва и не свършва тази тема....

# 322
  • Мнения: 51
Е сега вече няма начин да не я затворят.Черпя ви с по една чаша еротична вода...после си вземете порция -студен душА продължението споделете с любимия човек....

# 323
  • Мнения: 227
Е сега вече няма начин да не я затворят.Черпя ви с по една чаша еротична вода...после си вземете порция -студен душА продължението споделете с любимия човек....
Страхотна идея за тези горещени

# 324
  • Мнения: 51
Я да подбутна още малко!

# 325
  • Мнения: 500
Ей,Хрис,ама си упорита като.....овен! hahaha hahaha  hahahaПиишеш ли,пишеш тука.....! hahaha hahaha  bouquet

# 326
  • Мнения: 51
Ама и те упорити бе...не я заключват!Ще взема да ги наградя

# 327
  • Мнения: 3 219


Някои хора знаят що публикувам тази карикатура..... hahaha

# 328

Общи условия

Активация на акаунт