Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Русе

Мнения: 5 578
Здравейте кулинарки,
имам питанка - за пръв път преди няколко дена пържих риба (хек), полуразмразена (така четох у форума трябвало за да не се загуби вкуса), овалях в брашно. Ужас.  Mad

Значи филенцата ми бяха тънки и дълги, не на хапки, но се разпаднаха, стана на каша, панировката изобщо не се застоя където трябва. Провал, защо стана така?

П.П. Рибата не беше толкова замръзнала, не е пускала вода.
Цитирай

Sofia

Мнения: 11 115
Не ми се е случвало, та не мога да знам със сигурност, но може пък да е затова, че е била полуразмразена. Thinking
Не съм чувала, че така си запазва вкуса.... аз я размразявам и тогава действам и определено си има вкус. Smile
Цитирай

LIMASSOL/CYPRUS

Мнения: 500
 newsm78Може и рибата веднъж да е размразявана и после повторно замразена  в магазина... #Cussing out
Цитирай


Мнения: 2 546
за паниране, поне според мен, е най-удобно и вкусно хек, но не филе...а с костицата, нарязан на кръгчета,
паниран с галета и брашно (предполагам с панировка "паста патафри" е дори по-вкусно)

а защо ти се е разпаднало, на мен хек филето дори при печене се е случвало да се разпадне, като се опитам да го вдигна...просто си е много крехко  newsm78
« Последна редакция: сб, 11 авг 2007, 18:12 от Марчето »
Цитирай

Плевен

Мнения: 1 364
Почти съм сигурна,че е защото е била полуразмразена и водниста. Като си я сложила в тигана се е доразмразила и се е разпаднала. И на мен ми се е случвало.
Затова вече я размразявам напълно и подсушавам всяко филе преди да го панирам.
Цитирай

между два живота

Мнения: 1 903
Не ми се е разпадала, правя го с паста пата фри. Предполагам, че е било бъкано с вода. Има едни пакети с хек, на които пише без глазура, шоково замразена - само от тях взимам, нищо че са по-скъпи. Тези с глазурата са с много вода.
Цитирай

в ябълковата градина

Мнения: 1 648
И на мен ми се разпадна така като готвих само че филе от треска. Панировката отделно изгоря в тигана. Аз си го обяснявам, че беше меко, воднисто и размразено филето. Панировката беше царевично брашно и яйце.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.