Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 23 авг. 2007, 23:32 ч.

Последствия от ваксина ДТК и имопакс полио

  • 2 042
  • 1
  •   1
Отговори
  • Варна
  • Мнения: 7
Здравейте д-р Слънчева,
сложихме ваксинаните ДТК и имовакс полио( които са по здравна каса) и на втория ден на бебето започнаха да се стягат ръчичките изпъвати нагоре и крачетата напред, и след като го докосна се оправя и все едно нищо не се е случило, но аз много се изплаших, а това се случи няколко пъти през дена. Заведох го при личната лекарка и тя ме изпрати при детски невролог, Според невролога това е гърч( наблюдавало се като резултат от ДТК ваксината) и детето трябва да се следи, но следващия ден вече не ги правеше тези движения. Четох в упътванита на ваксините , че като странични ефекти може да се получат гърчове. Ваксината беше направена при Т 37, 1- 37,2, но бебето поддържа тази Т постоянно, но е жизнено и наддава добре. Правихме му изследвани ПКК и урина, и резултатите са нормални. Бих искала да Ви попитам нормална ли е тази Т в тази възраст и ако не е как да открием причината за нея? Според джипито това се дължи на недобра терморегулация и не е проблем, а невроложката каза че не е трябвало да я правим Освен това невроложката препоръча да направим реимунизация след 3 месеца с Инфарикс, в случая ще има ли ефект след като първата е била жива и шанса да се повторят тези движенния дали ще се намали с Инфарикса? Много се притеснявам за последствията.

Предварително Ви благодаря!
Поздрави,

# 1
  • Мнения: 5 760
Здравейте! По принцип ваксините се правят при пълно здраве на бебето. След като е имало температура, макар и ниска е трябвало да се изчака. В тези топли дни могат да не регулират температурата си и именно за това ваксините не се правят през лятото.
Слес като е имало такъв инцидент при всички случаи е добре да се изчака максимално допустимия срок между двете ваксини от 2 м. и да се направи ваксината с безклетъчен коклюш- Инфанрикс. Полиомиелитната ваксина и Инфанрикса е добре да не ги правите едновременно, а с 1 седмичен интервал, въпреки, че е допустимо правенето им едновременно.
Що се отнася за тази температура направете поне 3 посявки на стерилна урина освен обикновенното изследване на урината.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт