Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 2 122
кулинарки, моля да ми дадете рецепта за крем карамел. имайте предвид, че ще го пека в цяла йена глас тенджерка, а не в отделни купички /просто нямам такива Embarassed /благодаря ви!
Цитирай

Варна

Мнения: 1 287
http://www.bg-mamma.com/viewtopic.php?t=12623&highlight=%EA% … E0%F0%E0%EC%E5%EB
Цитирай

ул. "Свобода"

Мнения: 1 409
Ирини, аз не мога да правя крем-карамел, но имаше по-назад торта с кроасани,която се прави в йенски съд на водна баня и е крем-карамел обогатен с кроасани и е супер вкусна и лесна!
Ето това съм си копирала:
.  Карамелизирам първо захарта в йенско стъкло- котлона да е на средна степен, бърка се с лъжица до като се разтопи захарта- много се внимава да не почне да чернее и да пуши, че горчи после.
2. Веднага щом се разтопи слагам кроасанчетата- много гот става ако някои са с шоколад, а други с крем. После изнасям на терасата до пълно изтиване.
3. През това време забърквам сместта от 5 яйца и 500 гр. прясно мляко+ една чаша захар+ 1 ванилия или есенция от ром. (моето ийенско е от по- малките, ти ако имаш по- голямо може да увеличиш продуктите пропорционално) Това с миксера на хомогенна смес  Изсипвам при кроасаните и карамела
6. Слагам ийенското в тава със студена вода по средата на 200градуса-горе и долу.
9. Внимава се водата в тавата да не заври. При нужда се изгребва малко от горещата и се прибавя студена. Като се зачерви отгоре е готово ( за сигурност проверявам с намокрен нож- ако е готово по ножа няма нищо)
Цитирай


Мнения: 4 966
Аз също го правя в такава тенджерка (със среден размер), но не карамелизирам предварително захар, защото е по-удобно. В отделна тенджерка разбивам 10 с.л. захар, 4 или 5 яйца и около 1 л. мляко. После направо изливам в йената и я слагам в по-голяма тава с вода. Пека на 250 градуса, без да загрявам предварително фурната.
С кроасанчетата също става много вкусно - особено с тези малките от пликчетата.
Цитирай


Мнения: 2 825
Ирини, аз си правя карамелизираната захар отделно, като към нея прибавям и малко готов карамел (само с него пак става хубаво). После разбивам 8 яйца с една 4аена 4а6а захар (понякога и пове4е, зависи колко сладко оби4ате), прибавям и един литър прясно мляко. Наливам карамелизираната захар на дъното на тавата (може и да не е йенска, а тефлонова), да го покрие хубаво и наливам сместа. Пека го в предварително загрята фурна на около 150/170  градуса на водна баня. Мъжо много го оби4а и правя по4ти всяка седмица по една тава Smile  #Silly
А тази рецепта с кроасаните я гледах по БТВ (Иван Зваздев), но понеже тука кроасаните им са много гадни (не са пухкави като в БГ), я направих с би6коти и наистина стана много вкусна Smile Може би следва6тия път 6те сложа по малко би6коти, 4е да има пове4е крем....ама си бе6е вкусно Smile
Цитирай

София

Мнения: 2 122
момичета, благодаря ви. кремът стана супер и от снощи до днес - нищо не остана. малко попрекалих с количеството карамел, ама за следващия път ще знам.

Клара,а може ли да го пека например в тефлонова форма за кекс?
Цитирай

София

Мнения: 3 233
Отговарям вместо Клара - аз пека тортата с кроасани и крем - карамел тъкмо в такава форма.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.