Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

Кайзер питки

  • 28 окт. 2007, 17:23 ч.
  • Преглеждания  4 773  Мнения  34  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 1 282
Днес правих кайзер питки по рецептата от "Гответе с мен".Тестото е много меко,въздушно лесно се работи с него дори  е удоволствие. Заповядайте  Party

Реклама
# 1
  • Къде- ако не тук,кога-ако не сега..
  • Мнения: 323
Дай рецептичката ,де Party
Иначе изглеждат страхотни,така ми се приядоха.

# 2
  • Мнения: 4 496
Заповядайте-и само снимка! Mr. GreenНе може така, не може... Crossing Arms

# 3
  • В лудницата на 2-рия етаж.
  • Мнения: 2 026
Дай рецептата де,какво само ни изкушаваш със снимка,аааааааа  Naughty

# 4
  • Мнения: 1 282
Заповядайте Hug
  Кайзер питки
500 гр. брашно
300 мл. топло прясно мляко
40 гр. прясна мая или 7 г. суха
1 с.л. захар
1 с.л. сол
75 гр. масло/аз сложих течен маргарин/
1 яйце
жълтък за намазване
Маята се разтваря в топло мляко и се добавя захарт
Оставя се встрани за 10 мин. до образуване на шапка.
Брашното се пресява в отделна купа.
Маслото се нарязва на кубчета и се добавя при брашното заедно със солта.
Прави се кладенче и се изсипва маята.
Оставя се за няколко минути.
Омесва се гладко тесто, покрива се и се оставя да втасва, докато не увеличи обема си/ един -два часа/
Тестото се разточва и се навива на руло.
Рулото се нарязва на 15 еднакви парчета.
Върху набрашнена повърхност  се оформят 15 питки.
Покриват се и се оставят за още 30 мин.
Отгоре се нарязват с остър нож./аз със ножица/
Жълтъка се разбива с малко олио и намазваме питките.
Поръсваме с мак или сусам.
Печем в загрята фурна на 200 градуса за 15 минути приблизително
PS.Аз направих двойна доза, но всичко сложих в машината за хляб.Половината от тестото го прибрах в хладилника.Много ми дойде.
Изморих се повече,докато го напиша smile3517

# 5
  • В лудницата на 2-рия етаж.
  • Мнения: 2 026
Благодаряяяяяяяя Hug

# 6
  • Мнения: 107
изглеждат божествено   bouquet

# 7
  • Мнения: 4 496
Рулото се нарязва на 15 еднакви парчета.
Върху набрашнена повърхност  се оформят 15 питки.
Покриват се и се оставят за още 30 мин.
Отгоре се нарязват с остър нож./аз със ножица/

Това не го разбрах. Rolling Eyes
Ще може ли по-подробно? Laughing

# 8
  • Мнения: 1 282
Рулото се нарязва на 15 еднакви парчета.
Върху набрашнена повърхност  се оформят 15 питки.
Покриват се и се оставят за още 30 мин.
Отгоре се нарязват с остър нож./аз със ножица/

Това не го разбрах. Rolling Eyes
Ще може ли по-подробно? Laughing
Цялото руло го разделих наполовина,после пак наполовина и после пак.Не съм броила колко парчета ми станаха,докато станат топчици да ти се събират  в дланта.След като втасаха,тогава ги разрязах с ножицата.Отгоре ги прищипваш с ножицата и после наобратно.Направих ги с ножица,защото тестото беше много меко и не ставаше с нож, а с него все едно се прави кръст. Мажеш ги с яйце,мак и във фурната.
Иначе това което написах е точно по рецептата.
Сега как е Wink

# 9
  • Мнения: 4 496
Благодаря!Това с рязането не ми беше ясно, но вече разбрах!Като ми остане време ще ги направя!  bouquet

# 10
  • Мнения: 10 593
изглеждат прекрасно на снимката  Hug
копнак си рецептата,но защо все такива рецепти,точно като съм на диетааа...,защо  Twisted Evil

# 11
  • Мнения: 1 282
А ти с твойта баклава ,а? Party
Другия път смятам да направя питките за обяд на Марабу или с "пармиджано". Wink

# 12
  • Мнения: 3 377
  bouquet изглеждат страхотно

# 13
  • Банкя
  • Мнения: 1 184
Наистина изглеждат прекрасно
Децата много ги обичат и ще ги направя още утре.
благодаря

# 14
  • на брега на Дунав
  • Мнения: 1 566
Оле, изглеждат страхотно и както съм гладна направо ми иде да си грабна от монитора  ooooh!. И аз уж диета ще правя  Crossing Arms.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт