Пилешки сърца и дробчета

  • 22 403
  • 28
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Мнения: 1 906
Как ги приготвяте?

# 1
  • Мнения: 5 001
Ние сърца не харесваме но дробчета -  да много Ето една тема за дробчетата може нещо да си харесаш
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=184549.0

# 2
  • Мнения: 1 802
Дробчетата ги измивам и нареждам във тавичка, добавям сол, чер пипер, соев сос и много масло или маргарин. Пека във фурната, на мен най ми харесва след това да си топя от соса - става чуден, дробчетата и те стават добре, но аз не обичам кой знае колко  Simple Smile
Другия вариант е да ги панирам.
А сърцата си ги задушавам до полуготовност със водичка, след това ги запържвам със лук и гъбки на силен огън, за да не се разкашкат гъбите, добавям сол, чер пипер (или там каквото ти е по вкуса) и запичам лекичко във фурната. Става превъзходно!
А може същото това да направиш, но във гювече със малко топено сиренце отгоре! Също е доста сполучливо ястие!    chef

# 3
  • Мнения: 1 726
Сърцата са най-хубави на скара или плоча , цепнати по средата и нанизани на шишчета. После се добавя соев сос и стават страОтни  chef.

# 4
  • Мнения: 107
пилешките дробчета аз ги правя така:
сварявам ги, след това отцеждам водата и добавям малко масло (или олио), 2 глави лук, 2 чушки, малко гъби, домати, сол и др. подправки по желание, и така запържват го готовност, нещо като "дробчета по селски" стават.  Peace

# 5
  • София/Сливен
  • Мнения: 1 194
Пък аз скоро не съм виждала сърца... иначе си имам рецептичка за сърца и воденички... но като няма сърца, става и само с воденички... но аз съм се заинатила и искам да си намеря сърца.
Ето я рецептата

# 6
  • Мнения: 224
Аз ги правя по един и същи начин и дробчетата ,и сърцата.В една тенджерка си запържвам само дробчетата или сърцата.По желание можем да опържим до тях и малко гъбки.Слагаме подправки-черен пипер,кимион,чубрица и щипка гьозумче.В друг съд си запържвам нарязан на едро кромид лук няколко глави,към който прибавям доматен сок и пържа докато се изпари водата от сока и стане на кашичка.Накрая поливам дробчетата с доматената смес и готово.Отгоре може да поръсите с нарязан магданоз.Стават страхотни! newsm10

# 7
  • Мнения: 1 479
Обичам ги!Приготвям ги по различни начини:панирани;с много кромид,подправки и домати на фурна;сьс сметана,подправки,топено сирене и гьби;задушени с масло и подправки.

# 8
  • Мнения: 1 906
Благодаря Ви  за страхотните рецепти bouquet !

# 9
  • София
  • Мнения: 727
А бихте ли препоръчали откъде могат да се вземат хубави дробчета /на коя фирма/? Аз няколко пъти взимам и все не ми харесват.

# 10
  • София/Сливен
  • Мнения: 1 194
Според мен винаги са различни - даже и на една фирма. Понякога са накъсани и почти на каша, друг път са си цели и много хубави, понякога не са им изчистени жлъчните мехурчета... май е въпрос на късмет.

# 11
  • Мнения: 1 906
Гледай да са български. Аз веднъж не бях и погледнала и бях купила бразилски  Sick .

# 12
  • Мнения: 25
Гледай да са български. Аз веднъж не бях и погледнала и бях купила бразилски  Sick .
и аз се прецах с бразилски.Само не ми е ясно защо точно от там ги внасят,ама....

# 13
  • Мнения: 1 209
ние пък най-та4им комбинирабните бразилски пакети "сърца и дроб4ета".  защото поне са идеално по4истени.  
на вас какво не ви харесва в бразилските , или ние сме всеядни  newsm78. напоследък вси4ки български дроб4ета ,които купуваме са с жлъ4ка.

любимо ястие у дома е да са запе4ени във фурна с масло, соев сос и 4есън, добре опиперени. в комбинация с картофено пюре.

# 14
  • Мнения: 5 001
И аз съм се прецаквала с бразилски... Sick Най-съм доволна от охладените дробчета(български).Няма проблеми с разкашкването,целички са си и някак си са по-вкусни като се приготвят.

# 15
  • Мнения: 25
Еми по отношение на бразилски първо са ми малко странни на вкус(или си внушам че е така)а и имаше някакви парчета найлон вътре Confused

# 16
  • Мнения: 119
Ще ти дам рецепта за превъзходни дробчета:

Измивам ги и ги слагам в студена вода да заврат и поврат около 10-15 мин. като отстранявам пяната т.е. препенвам ги. Докато врат слагам даф. лист. Прецеждам ги , поръсвам с черен пипер, сол и малко брашно и ги слагам да се запържат. Добавям чушка, домат , гъби , повечко лук и вино и магданоз.. Ако ми се стори , че нямат достатъчно сос добавям малко от бульона в който съм ги варила. Махам от котлона и настъргвам кашкавал. 

# 17
  • Мнения: 103
Имам много лесна и изключително вкусна рецепта за пилешки сърчица.Първо ги измивам и почиствам.Поставям ги в малка тенджерка,прибавам половин чаена чаша вода,една-две супени лъжици олио и половин чаена чаша бира.Слагам ги на котлона и добавям едно листче дафинов лист.Оставям ги да се задушават на не много силен огън докато течността изври/трябва да няма никакъв сос/ или около20-30мин.Преди да ги махна от котлона ги посолявам на вкус и слагам малко черен пипер.Когато ги поднасям ги наръсвам с пресен магданоз.Това е отлично мезе за бира!Всеки,който ги е опитал после веднага ми иска рецептата!Дано ви харесат!

# 18
  • Мнения: 1 906
Имам много лесна и изключително вкусна рецепта за пилешки сърчица.Първо ги измивам и почиствам.Поставям ги в малка тенджерка,прибавам половин чаена чаша вода,една-две супени лъжици олио и половин чаена чаша бира.Слагам ги на котлона и добавям едно листче дафинов лист.Оставям ги да се задушават на не много силен огън докато течността изври/трябва да няма никакъв сос/ или около20-30мин.Преди да ги махна от котлона ги посолявам на вкус и слагам малко черен пипер.Когато ги поднасям ги наръсвам с пресен магданоз.Това е отлично мезе за бира!Всеки,който ги е опитал после веднага ми иска рецептата!Дано ви харесат!
Тази рецепта е много интересна   bouquet .

# 19
  • Мнения: 1 679
А бихте ли препоръчали откъде могат да се вземат хубави дробчета /на коя фирма/? Аз няколко пъти взимам и все не ми харесват.

На Градус - Стара Загора ти препоръчвам

# 20
  • Мнения: 25
А бихте ли препоръчали откъде могат да се вземат хубави дробчета /на коя фирма/? Аз няколко пъти взимам и все не ми харесват.

На Градус - Стара Загора ти препоръчвам
на градус наистина са много  хубави  chefи на "росо"мисля че се казваха също Simple Smile

# 21
  • Мнения: 25 610
Моят мъж ми разказваше, че е ял пилешки сърца на шишчета, печени на скара. Не можа да ми каже рецептата обаче, май били предварително сварени и мариновани. Някой да знае нещо подобно?  newsm78

# 22
  • Мнения: 1 726
чети по-нагоре

# 23
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Без име , ще го пробваме това вкусно мезе за бира!  Peace

# 24
  • Мнения: 22 867
Да похваля пилешките дробчета по селски на Как` Сийка , толкова вкуснииииииииииии......Писна ми от разни свински изпълнения и се чудех какво друго да направя, имах пакетче дробчета и случайно попаднах на рецептата. Направих я обаче в тиган с капак, защото във фурната се печеше питка "Роза". А познайте какво се случи после, когато питката и дробчетата бяха готови?


Как` Сийка , ЧНГ! Да си жива и здрава! И голям мерсаж за вкусничката рецепта!  bouquet

# 25
  • Мнения: 1 655
На мен чак ми се доядоха дробчета. Тези дни ще пробвам.
Моята рецепта е така:
1кг дробчета,
4-5 глави лук,
чер пипер,
соев сос,
 вълшебен вкус Маги-зеленчуци,
малко бира,
пресни гъби около 300 грама- ако нямате не е проблем
Всичко се смесва  в намазнена тавичка и се пече  до готовност.
Сърцата приготвям така:
сварявам в тенджера под налягане
след това задушавам в тиган с масло и подправки- чер пипер, вълшебен вкус Маги, може и чубрица
Правя освен пилешки и патешки сърца по тази рецепта.

# 26
  • Sofia
  • Мнения: 8 221
Сърцата са най-хубави на скара или плоча , цепнати по средата и нанизани на шишчета. После се добавя соев сос и стават страОтни  chef.
Дааа страотни стават така наистина.

# 27
  • Мнения: 1 777
Имам много лесна и изключително вкусна рецепта за пилешки сърчица.Първо ги измивам и почиствам.Поставям ги в малка тенджерка,прибавам половин чаена чаша вода,една-две супени лъжици олио и половин чаена чаша бира.Слагам ги на котлона и добавям едно листче дафинов лист.Оставям ги да се задушават на не много силен огън докато течността изври/трябва да няма никакъв сос/ или около20-30мин.Преди да ги махна от котлона ги посолявам на вкус и слагам малко черен пипер.Когато ги поднасям ги наръсвам с пресен магданоз.Това е отлично мезе за бира!Всеки,който ги е опитал после веднага ми иска рецептата!Дано ви харесат!
Наистина изглежда вкусно и мисля да ги направя тези дни.Но искам да попитам какво е количеството на сърчицата горе -долу? Simple Smile

Последна редакция: ср, 02 яну 2008, 21:40 от Pety

# 28
  • Мнения: 779
 дроб4етата се изпържват много леко в мазнина, и се добавя много
  лук,нарязан на големи ленти.изпържват се,и се добавят малко сос от домати и пар4ета пе4ени белени 4ервени 4ушки ...овкусява се със сол,4ерен и 4ервен пипер,може много малко 4убрица


              СТАВА МНОГО ВКУСНО,А Е И ЛЕСНО

Общи условия

Активация на акаунт