Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 410
Имам един въпрос: От около 2 години имам тенджера за готвене на пара на Мулинекс, понеже не знам какво може да се готви в нея си седи опакована в кашончето. Към нея има някакво тънко книжле с рецепти , но е написано на чужд език, така че аз не мога да го използвам. Моля ако разполагате с такава тенджера или пък знаете някакви рецепти за нея  да ми помогнете за да я използвам най-накрая. Благодаря!
Цитирай


Мнения: 5 876
Виж тук http://chinesefood.about.com/library/blsteamrecipes.htm
Цитирай

София

Мнения: 410
Опс Embarassed , а може ли на български?
Благодаря ти Анда само че не знам друг език.
Цитирай


Мнения: 5 876
Ох, ще постна, ама няма да е днес, няма да сколасам.
Цитирай


Мнения: 4 358
Няма ли по on-line книжарниците книжки с рецепти за готвене на пара? Нещо от рода на тази книжка.
Аз лично много харесвам зеленчуци на пара - карфиол, броколи. После се заливат с някакво сосче със сирене и си изяждате пръстите  Very Happy
Цитирай

София

Мнения: 707
всички зеленчуци могат на пара,
аз съм правила спанак, тиква, ябълки, банани..ами всичко, което расте..месо не съм пробвала..
виж какви са ти дупките и слагай ориз със зеленчуци..супер ганритура..
Цитирай

Шумен

Мнения: 1 326
Аз пък съм пробвала и месо - веднъж сварих един свински език. Е, направо стана супер езичето - много по-вкусно от варен във вода. Правила съм и скумрия. После се залива с доматен сос /или какъвто ви харесва де/, също е много вкусно. Абе общо взето само веднъж не ми се получиха едни тиквички, ама вината си беше моя понеже ги преварих  #Splat А в Русе ядох в китайска бърза закуска питка с плънка от зеленчуци на пара. Имаше и с месо и зеленчук. Малко странен вкус има в началото това тесто на пара, ама ми хареса де  thumbs И нали съм любознателна  Wink разузнах, че плънката се слага сурова в тестото и се варят точно 10 минути. Още не съм пробвала де, ама скоро се каня smile3508
Цитирай


Мнения: 5 876
Пиле с лимон на пара
Съставки:

4 -5 пилешки гърди без кост, нарязани на хапки,
2 резенчета настърган джинджифил
4 с.л. лимонов сок
Марината:
1 с.л. сухо шери
1 с.л. лек соев сос
1 с.л. сос от миди!?!
1 с.л. кафява захар
Приготвяне:

Смесете съставките за маринатата. Сложете пилето в купа с лимоновия сок. Добавете маринатата и поръсете пилето с джинджифила.

  Мариновайте пилето за около 20 минути.

Сгответе пилето на пара. Ако използвате уок, сложете пилето върху пароустойчива паница и излейте маринатата върху него. Готви се около 40-45 минути (докато пилето побелее).    

 Ако използвате машина за готвене на пара, изливането на маринатата може и да не е възможно. Оставете я настрана и сгответе пилето според инструкциите на производителя. Сложете маринатата да възври и я излейте върху пилето непосредствено преди поднасянето.
Сервира се горещо с ориз и изпържени сушени гъби. Гарнира се със зелен лук и резенчета лимон.
Цитирай

София

Мнения: 410
Благодаря на всики, ще трябва да се поровя в интернет книжарниците и да си намеря някоя книжка, че да мога най- накрая да я изцапам тази тенджера.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.