Есенна фантазия
(5 порции)
Продукти:
1гл. лук, аз добавих и малко праз
чушки - червени, зелени, жълти(така става цветно и есенно). Аз сложих около 10-тина, но по-дребни чушки
3-4 моркова
карфиол - няколко розички. Аз купих една по-голяма глава, която накъсах на малки розички. Сложих около 1/4 от нея. Останалото в торбичка и във фризера за следващи готвения.
5 яйца
150-200гр. кашкавал
сол, вегета или Маги Вълшебен вкус 10 зеленчука
Аз си приготвям всички продукти и тогава слагам тигана на печката, затова ще карам подред.
Лука и праза се нарязват наситно. Чушките се нарязват на парченца(да речем 2х2см.) Морковите режа на колелца. Карфиола вече споменах, че е на ситни розички.
В тиган леко запържваме(дори по-скоро задушаваме) в олио лука и праза. Добавят чушките, а малко след тях и морковите. След 5 мин. добавяме карфиола, разбъркваме и наливаме 1ч. вода. Добавяме подправки на вкус и оставяме да къкри. Като поомекнат зеленчуците(не е необходимо да станат съвсем меки, леко хрупкави са добре) и поизври водата, чукваме яйцата и бъркаме. Когато те са вече запържени изключваме котлона и отгоре настъргваме кашкавал. От топлината той се разтопява и става страхотно.
Да ви е сладко!