Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 30 ноем. 2007, 09:35 ч.

Как се приготвя домашен пастет?

  • 1 366
  • 5
  •   1
Отговори
  • Велико Търново/Бургас
  • Мнения: 1 154
Само да уточня ,че става дума за пилешки пастет Rolling Eyes

# 1
  • София
  • Мнения: 5 001
Това дали ще ти помогне ?

http://www.pastet.com/

http://www.bonapeti.tv/recipe_view.php?t=cooking&id=274

# 2
  • Велико Търново/Бургас
  • Мнения: 1 154

 HugДа ,ще се радвам ако има и още рецепти Simple Smile

# 3
  • USA
  • Мнения: 1 777
Опитай този пилешки пастет.Много е вкусен и лесно се прави. Simple Smile

# 4
  • Велико Търново/Бургас
  • Мнения: 1 154
 HugБлагодаря

# 5
  • Мнения: 6 461
Пълнени пуешки гърди с кестени и пастет от гъши дроб по унгарски

800 г пуешко филе200 г гъши или пилешки дроб100 г масло1 с.л. нарязан на ситно лук100 мл прясно мляко200 г кестени100 мл пилешки бульон1 яйце2 с.л. брашно50 мл червено вино сол на вкус черен пипер на вкус индийско орехче

Лукът се задушава в 50 г масло, прибавя се дробът, нарязан на парчета, леко се запържва, подправя се със сол и пипер, поръсва се с 1 ч.л. брашно, разбърква се, налива се прясното мляко. Щом сместа заври и се посгъсти, се пасира на пастет.

Кестените се измиват, връхчетата им се цепват леко с остър нож и се слагат в загрята на 200°С фурна. Когато обвивката им се разпука, се изваждат и обелват. Запържват се леко в 1 ч.л. масло, подправят се с настъргано индийско орехче и се заливат с пилешкия бульон. Задушават се на тих огън под капак, докато омекнат. Охлаждат се.

Пуешкото филе се разделя на четири парчета, леко се начуква и се натрива със сол и пипер.

Пастетът се смесва с яйцето и кестените. Пуешкото месо се намазва с получената смес, навива се на руло и внимателно се увива с алуминиево фолио. Пълнените филета се пекат в загрята фурна на 180°С за 40 мин. Изваждат се и след 15 мин. се развиват от фолиото, заливат се с 1 с.л. разтопено масло и останалия бульон от печенето им, и се слагат във фурната да се запекат докато почервенеят.

Когато са готови, пуешките рулади се изваждат, мазнината от тавата се отстранява, прибавя се виното и се слага на котлона. С помощта на лъжица се остъргват внимателно всички полепнали частички от съда. Когато полученият сос се посгъсти се прецежда.

Пълнените пуешки филета се сервират със соса и задушени сушени сини сливи

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт