Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Велико Търново/Бургас

Мнения: 1 154
Само да уточня ,че става дума за пилешки пастет Rolling Eyes
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Това дали ще ти помогне ?

http://www.pastet.com/

http://www.bonapeti.tv/recipe_view.php?t=cooking&id=274
Цитирай

Велико Търново/Бургас

Мнения: 1 154

 HugДа ,ще се радвам ако има и още рецепти Smile
Цитирай

USA

Мнения: 1 777
Опитай този пилешки пастет.Много е вкусен и лесно се прави. Smile

Цитирай

Велико Търново/Бургас

Мнения: 1 154
 HugБлагодаря
Цитирай


Мнения: 6 461
Пълнени пуешки гърди с кестени и пастет от гъши дроб по унгарски

800 г пуешко филе200 г гъши или пилешки дроб100 г масло1 с.л. нарязан на ситно лук100 мл прясно мляко200 г кестени100 мл пилешки бульон1 яйце2 с.л. брашно50 мл червено вино сол на вкус черен пипер на вкус индийско орехче

Лукът се задушава в 50 г масло, прибавя се дробът, нарязан на парчета, леко се запържва, подправя се със сол и пипер, поръсва се с 1 ч.л. брашно, разбърква се, налива се прясното мляко. Щом сместа заври и се посгъсти, се пасира на пастет.

Кестените се измиват, връхчетата им се цепват леко с остър нож и се слагат в загрята на 200°С фурна. Когато обвивката им се разпука, се изваждат и обелват. Запържват се леко в 1 ч.л. масло, подправят се с настъргано индийско орехче и се заливат с пилешкия бульон. Задушават се на тих огън под капак, докато омекнат. Охлаждат се.

Пуешкото филе се разделя на четири парчета, леко се начуква и се натрива със сол и пипер.

Пастетът се смесва с яйцето и кестените. Пуешкото месо се намазва с получената смес, навива се на руло и внимателно се увива с алуминиево фолио. Пълнените филета се пекат в загрята фурна на 180°С за 40 мин. Изваждат се и след 15 мин. се развиват от фолиото, заливат се с 1 с.л. разтопено масло и останалия бульон от печенето им, и се слагат във фурната да се запекат докато почервенеят.

Когато са готови, пуешките рулади се изваждат, мазнината от тавата се отстранява, прибавя се виното и се слага на котлона. С помощта на лъжица се остъргват внимателно всички полепнали частички от съда. Когато полученият сос се посгъсти се прецежда.

Пълнените пуешки филета се сервират със соса и задушени сушени сини сливи
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.