Жабешки бутчета- как?

  • 11 082
  • 26
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Houston, TX
  • Мнения: 15 775
Някой има ли идея как да приготвя жабешки бутчета? newsm78
По възможност да не са панирани.

# 1
  • Мнения: 1 271
предполагам в йенска тенджера под капак с вино и подправки ще е вкусно
не съм яла такива бутчета още по-малко не съм готвила
 Laughing

# 2
  • София
  • Мнения: 3 679
Аз само панирани съм правила, но те са като пилешко, така че предполагам задушени със зеленчуци също ще са хубави.

# 3
  • Мнения: 2 591
аз съм яла само веднъж и то панирани - бяха много вкусни  chef

# 4
  • София
  • Мнения: 39 759
Само пържени и панирани съм ги консумирала. Наистина са като пилешкото, но не съм пробвала рецепти за пилешко с жабешки бутчета.
А твоите бутчета в какъв вид са? Simple Smile 1вите бутчета, които опитах бяха като живеех като малка при баба ми и дядо ми. С дядо ми ходехме за жаби Simple Smile За одиране не помня, но помня че ги киснеше в оцет. Аз категорично отказах да опитам пържените бутчета докато не останаха 3 в чинията, после се престраших и казах "тези са само за мен" Simple Smile

# 5
  • Мнения: 3 456
Все панирани сме ги правили досега. И един път печени на жар.

# 6
  • Мнения: 506
с брашно и в тигана eat

# 7
  • Houston, TX
  • Мнения: 15 775
Одрани в торбичка. И аз до сега все панирани съм ги правила, но сега съм на диета и нищо панирано не трябва да ям.
Ще пробвам да ги оставя в някаква марината и да ги изпържа.

# 8
  • Мнения: 27 524
Само пържени и панирани съм ги консумирала.

И аз, така са идеални  Peace

# 9
  • Мнения: 3 830
Никога не съм яла жабешки бутчета и нямам идея как се приготвят, но като гледам са ти дали добри идеи. Peace

# 10
  • София
  • Мнения: 888
Някой има ли идея как да приготвя жабешки бутчета? newsm78
По възможност да не са панирани.
Извинявайте за офф-а -  никога не съм яла жабешки бутчета  и искам да попитам откъде се купуват,та да пробвам и аз Rolling Eyes

# 11
  • Houston, TX
  • Мнения: 15 775
Аз ги купувам от китайски магазин тук, а в България ги купувах от рибна борса.

# 12
  • Мнения: 27 524
Да не отварям нова тема, да питам тук, купих си преди малко половин кило, но някой може ли да ме светне с каква панировка се правят? Преди това осоляват ли се? Яйце, брашно и яйце или смесени или накрая брашно...  newsm78

# 13
  • Мнения: 5 001
У  нас по два начина се панират:
1. брашно,яйце,галета
2. брашно,яйце,бира,сол,черен пипер-всичко на кашичка,топваш и пържиш.

И по двата начина са супер!   bouquet   bouquet   bouquet

# 14
  • Мнения: 27
Някой има ли идея как да приготвя жабешки бутчета? newsm78
По възможност да не са панирани.
Извинявайте за офф-а -  никога не съм яла жабешки бутчета  и искам да попитам откъде се купуват,та да пробвам и аз Rolling Eyes

И аз това питам, не съм виждала никъде да продават...
А тази рибна борса къде се намира?

# 15
  • Мнения: 6 167
Блонди, тук ги правят панирани,  много не им се суетят в специални панировки.
осоли ги, после брашно-яйце-брашно.

# 16
  • Мнения: 27 524
Мастер, Лени, мерси  Hug
Галета нямам, другото е май патафри, тя е ми е много любима панировка, но бухва доста и има силен вкус, те тия мизерни кълчици съвсем ще се изгубят в нея  Joy
Ще им сложа сол и после както Лени, каза, "жабарите" не може да не знаят най-доброто  Laughing

# 17
  • Мнения: 6 167
има едни фестивали тука в нашето село... не искам да вА плаша, но жабките са си цели. 
бира се лее, народа се весели. мъжа ми каза, че сте будали само бутчетата да ядете, мисли, че сте луди да си давате зор
за някакви си бутчета.
та, измивай я ( почиства се стомаха де ), и я мятай във фритюрника.  Mr. Green


пс: а тия бутчета верно ли са само бутчета...

# 18
  • Мнения: 27 524
Стига, бе, Лени  Sick
Бутчета са само, изчистени, измити, подредени в стройни редички. Как си представяш да видя цяла жаба, да я метна във фритюрника, че и да я изям - хем ми е жал, хем гнусно  Crazy

Във фритюрник ли се пържат?  Thinking

# 19
  • Мнения: 27
никога не съм яла незнам дали е вкусно Rolling Eyes newsm78

# 20
  • Мнения: 500
Яла съм само панирани-вкусни са,но не съм сигурна,дали ще мога аз да ги приготвя.... Crazy

# 21
  • Мнения: 5 001
Че защо да не можеш...Не е трудно,а е вкусно мезенце....Опитай!  Peace

# 22
  • Мнения: 500
Не за трудността  ставаше въпрос....Може би ако са купени-готови и одрани ,бих се пробвала,но току що хванати........ SickА за вкуса-съгласна съм. Peace

# 23
  • Варна
  • Мнения: 1 744
Във Франция, в дълбоката провинция съм ги яла по следния начин.
Запържение леко в чисто краве масло, с бяло вино, чесън и копър. И воала. Ако изнамеря снимката, мога да ви покажа блатото, което лично аз унищожих.
Според мен панировката само разваля деликатния им вкус.

# 24
  • Мнения: 27
Във Франция, в дълбоката провинция съм ги яла по следния начин.
Запържение леко в чисто краве масло, с бяло вино, чесън и копър. И воала. Ако изнамеря снимката, мога да ви покажа блатото, което лично аз унищожих.
Според мен панировката само разваля деликатния им вкус.

Така приготвям калмарите, без копър, въпреки, че не пречи...
Слагам девисил, когато имам свеж.

Въпроса остава откъде да вземем жабите...

# 25
  • Варна
  • Мнения: 1 744
В Пикадили съм виждала замразени

# 26
В МЕТRО са по 23 лева килото ( без ДДС )

Общи условия

Активация на акаунт