Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 1 087
До сега опитите ми да направя паниран кашкавал под каквато й да е форма завършват с  пълен провал. Най-често кашкавала така се разтегля, че се отказвам. Моля ви, обяснете ми стъпка по стъпка как ги приготвяте. Има ли значение какъв кашкавал ще купя?
Цитирай

Свищов

Мнения: 360
 Да според мен има значение какъв кашкавал се използва-аз вземам по твърд,режа го на по големи правоъгълници като намокрям ножа преди това за да не лепне кашкавала.Правя панировка-в една чинийка яйце,в друга чинийка галета(може и сусам).Загрявам олиото.Всяко пърче кашкавал намокрям под струя вода(така знам от леля ми) и после панирам-яйце,галета(може и двойна панировка да направиш) и пържа.Обръщам го с помоща на две дървени шпатули.И аз съм имала провали.Споко,опитвай смело.Успех Peace
Цитирай

София

Мнения: 5 000
За да не се разтича кашкавла се пъха във фризера да замръзне.После панировката е брашно,яйце,галета...Преди да се топне в брашното парчето кашкавал се намокря с вода.Това е...
Цитирай


Мнения: 4 358
И аз мисля че е от кашкавала.За паниран кашкавал кашкавала трябва да е твърд. Примерно с Пършевица на мен трудно ми се отдава.Има един в трийгълни опаковки калъпчета - май на Маджаров беше - с него става чудесно.
Иначе и аз така правя панировката - потапям в яйце, галета, яйце или яйце, брашно, яйце.
С галета става по хрупкаво. А и сетих се още ,че мазнината в която панирам трябва да е много загряла - слагаш  парчето кашкавал да стегне панировката, обръшаш да стегне от другата страна и вадиш bowuu.
Аз не чакам много да почервенява уж за по здравословно.Успех с панирането.
А за панирани хапки кашкавалени съм яла панирани и с т.н паста Патафри.Става много хубаво.По заведенията така ги приготвя.
Ето ти рецепта:
ПАСТА “ПАТАФРИ”
половин бутилка бира,
3 яйца,
100 гр.
Брашно, сол.
Белтъците се отделят от жълтиците.
Жълтиците се разбиват с бирата, добавя се брашното до получаване на еднородна смес.Белтъците се разбиват на сняг и се смесват с предишната смес. Прибавя се сол на вкус.
Кашкавалените филийки се потапят в сместа и се пържат .

Цитирай

Torrevieja,España

Мнения: 1 505
Вече са ти отговорили но и аз да се включа към потвърждението,че кашкавала трябва да го замразиш за малко след което веднага режеш панираш(брашно,яйце,галета)и в сгорещено олио пържиш.
Цитирай

на 5 етаж в ляво

Мнения: 1 389
Имаше пусната неотдавна тема за панирането на кашкавал,там мнооого подробно се обсъдиха всички техники на приготвянето му.Така,че потърси с търсачката темата"как панирате кашкавал"/мисля така беше озаглавена/и има достатъчно инфо.Успех  bouquet
Цитирай

Добрич

Мнения: 1 117
От две -три години си го приготвям по един и същ начин , по съветите на наш приятел готвач и нямам проблеми .  Smile Та той ми каза да избирам винаги добре узрял кашкавал , който вадя от хладилника непосредствено преди приготвянето му . Парчетата кашкавал първо слагам в ледено студена вода , след това овалям хубаво в галета , да не остава пролука по кашкавала и след това в яйце и пържа в сгорещено олио Smile
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.