Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 14 ян. 2008, 14:09 ч.

Как приготвяте панирани кашкавалени хапки?

  • 15 548
  • 6
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1 087
До сега опитите ми да направя паниран кашкавал под каквато й да е форма завършват с  пълен провал. Най-често кашкавала така се разтегля, че се отказвам. Моля ви, обяснете ми стъпка по стъпка как ги приготвяте. Има ли значение какъв кашкавал ще купя?

# 1
  • Свищов
  • Мнения: 362
 Да според мен има значение какъв кашкавал се използва-аз вземам по твърд,режа го на по големи правоъгълници като намокрям ножа преди това за да не лепне кашкавала.Правя панировка-в една чинийка яйце,в друга чинийка галета(може и сусам).Загрявам олиото.Всяко пърче кашкавал намокрям под струя вода(така знам от леля ми) и после панирам-яйце,галета(може и двойна панировка да направиш) и пържа.Обръщам го с помоща на две дървени шпатули.И аз съм имала провали.Споко,опитвай смело.Успех Peace

# 2
  • София
  • Мнения: 5 001
За да не се разтича кашкавла се пъха във фризера да замръзне.После панировката е брашно,яйце,галета...Преди да се топне в брашното парчето кашкавал се намокря с вода.Това е...

# 3
  • Мнения: 4 358
И аз мисля че е от кашкавала.За паниран кашкавал кашкавала трябва да е твърд. Примерно с Пършевица на мен трудно ми се отдава.Има един в трийгълни опаковки калъпчета - май на Маджаров беше - с него става чудесно.
Иначе и аз така правя панировката - потапям в яйце, галета, яйце или яйце, брашно, яйце.
С галета става по хрупкаво. А и сетих се още ,че мазнината в която панирам трябва да е много загряла - слагаш  парчето кашкавал да стегне панировката, обръшаш да стегне от другата страна и вадиш bowuu.
Аз не чакам много да почервенява уж за по здравословно.Успех с панирането.
А за панирани хапки кашкавалени съм яла панирани и с т.н паста Патафри.Става много хубаво.По заведенията така ги приготвя.
Ето ти рецепта:
ПАСТА “ПАТАФРИ”
половин бутилка бира,
3 яйца,
100 гр.
Брашно, сол.
Белтъците се отделят от жълтиците.
Жълтиците се разбиват с бирата, добавя се брашното до получаване на еднородна смес.Белтъците се разбиват на сняг и се смесват с предишната смес. Прибавя се сол на вкус.
Кашкавалените филийки се потапят в сместа и се пържат .

# 4
  • Torrevieja,España
  • Мнения: 1 505
Вече са ти отговорили но и аз да се включа към потвърждението,че кашкавала трябва да го замразиш за малко след което веднага режеш панираш(брашно,яйце,галета)и в сгорещено олио пържиш.

# 5
  • на 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 392
Имаше пусната неотдавна тема за панирането на кашкавал,там мнооого подробно се обсъдиха всички техники на приготвянето му.Така,че потърси с търсачката темата"как панирате кашкавал"/мисля така беше озаглавена/и има достатъчно инфо.Успех  bouquet

# 6
  • Добрич
  • Мнения: 1 117
От две -три години си го приготвям по един и същ начин , по съветите на наш приятел готвач и нямам проблеми .  Simple Smile Та той ми каза да избирам винаги добре узрял кашкавал , който вадя от хладилника непосредствено преди приготвянето му . Парчетата кашкавал първо слагам в ледено студена вода , след това овалям хубаво в галета , да не остава пролука по кашкавала и след това в яйце и пържа в сгорещено олио Simple Smile

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт