Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 29 ян. 2008, 01:33 ч.
  • Преглеждания  2 549  Мнения  20  Онлайн  1
Отговори
Здравейте момичета:)
сега хапвам това чудо и наистина е неописуемо Grinning

рецептата я взех от един сайт и не бях много сигурна как ще излезе, но се оказа, че си е заслужавало. Тортата е лесна - това беше моята първа торта която сама пеках и  й правих крема, така че не се стряскайте.

Блатовете на тази торта са с богат шоколадов вкус, без да са сухи. В крема има заквасена сметана, която добавя интересен оттенък на иначе многото шоколад:)

Необходимо за блата:
660 гр кафява захар
225 гр маско лили маргарин (аз използвах масло)
4 яйца
една ванилия
65гр какао
1 с.л. сода биракбонат
1ч.л. сол
300 гр заквасена сметана
320 мл вряла вода

За крема:

115 гр маско или маргарин
84 гр 100% какао шоколад
84 Гр полусладък шоколад (мисля че тези два шоколада могат да се заменят със същото количество 80% какао или в краен случай просто черен шоколад)
600 гр пудра захар
230гр заквасена сметана
1 ванилия

Блат:
Разбийте кафявата захар с маслото на крем. Прибавя се яйцата едно по едно като се разбква добре след всяко. Сместа се разбива докато стане лека и пухкава. Прибавя се ванилията. Отделно към брашното се добавя содата, солта, какаото; тази смес се добавя към яйчната като се редува със сметаната. Бъркасе докато всичко се поеме и след това се добавя водата. Сместа се изсипва в кръгли форми за печене - оригиналната рецепта е три. Блатовете се пекат на 180 градуса около350мин. Вадят се и се оставят да истинат 10 мин във формите (аз не изчаках цялото това време и моите се напукаха като ги искарах) и после се вадят и се оставят да се охладят.
Крем:
шоколада се разтапя с маслото и се оставя да се охлади за няколко минути. Отделно се разбърква пудрата захар , сметаната и ванилията. Добавя се шоколада и се разбива докато стане гладко.
Тортата се намазва, когато блатовете са студени.

Надявам се да ви хареса.Бих сложила снимка но не знам как. Вместо това ви давам линк към оригиналния сайт, от където я взех. Може да звучи невероятно, но моята торта стана също като тази на снимката, с изключение че моите блатове се напукаха, но то си беше моя грешка  Embarassed
http://allrecipes.com/Recipe/Sandys-Chocolate-Cake/Detail.aspx

Реклама
# 1
Аз сега осъзнах, че малко съм плагиатствала името на темата от авторката на "Най-вкусната торта, която съм яла". Извинявам се, сигурно се дълйи на факта, че много й харесах тортата и сама я правих няколко пъти Embarassed
Извинявам се пак Hug

# 2
  • БГ-изток
  • Мнения: 764
Благодаря за рецептата!Можеш ли да уточниш колко голяма е формата за печене-тавичка ли е или от формите с отварящи се стени?

# 3
  • Варна
  • Мнения: 192
Обожавам шоколад и ще я пробвам тази торта.
cookie monster а в крема ти какво сожи натурален шоколад или какао?

# 4
  • Ах, морето
  • Мнения: 374
Тази рецепта отдавна съм я видяла и копирала от allrecipes.com, но все не и е дошъл редът. Сега ме подсещаш и аз да я направя.   bouquet

# 5
  • Пловдив
  • Мнения: 481
Само дето в рецептата ти за блатовете липсва брашното  Simple Smile, но който е решил да я прави веднага, може да си го вземе от оригиналната рецепта. Мен, обаче ме притеснява количеството на кафявата захар. Това чудо ще стане зверски сладко Wink.

# 6
  • Добрич
  • Мнения: 98
Има нещо вярно относно захарта.Ще стане сладка като баклава-2в1 Joy

# 7
Тази торта наистина е МНОГО сладка. И мъжът ми беше против захарта, ама сега я хапва:) - е малко по малко разбира се. Мога само да кажа, че е и много вкусна Simple Smile
Брашното - 2 2/3 ч.ч. или 335 гр Wink
Формичките - кръгли 24 см диаметър, моите бяха за еднократна употреба, че все още нямам много кухненски принадлежности.  Може ако искате да ги намажете с олио млако да не залепнат, въпреки че моите не залепнаха...
В крема сложих натурален шоколад, но си мисля че може и какао.

# 8
  • БГ-изток
  • Мнения: 764
vesi_127,би ли направила поправки по рецептата,след като я имаш.Благодаря ти  bouquet

# 9
  • Ах, морето
  • Мнения: 374
Аз съм копирала рецептата, защото на пръв поглед много ми хареса, но както казах, не съм я правила и сега cookie_monster просто ми я припомни, така че през уикенда може да запретна ръкави.  Grinning Тогава ще пиша, ако някои съставки са ми дошли в повече, а други - недостатъчни. Иначе рецептата е преведена точно от сайта и пропорциите са такива. Мога само да кажа, че всички потребители от allrecipes, приготвили тортата, са във възторг и сипят хвалебствия, така че сигурно наистина е страхотна за любителите на шоколада.  Peace

# 10
Ako ви се струва много захарта, е по-добре да я намалите от крема - блата наистина става разкошен и ще е грехота да се променя нещо по него. Мисля си, че ще стане добре и с някакъв по-лек крем тип чийз. Едно момиче от оригиналния сайт казваше, че е сложила и малини между блатовете.
А бе вариации колкото искате - но ако наитина обичате шоколад - пробвайте по оригиналната рецепта и вариациите после  Peace

# 11
  • БГ-изток
  • Мнения: 764
Аз просто мислех,ч е объркано количеството на захарта и исках да напишете колко е брашното,но виждам,че е добавено.Иначе не се съмнявам,че ще е хубава тортичката.

# 12
  • София
  • Мнения: 385
Би ли пуснала линк към оригиналната рецепта?

# 13
  • Мнения: 9 780
Би ли пуснала линк към оригиналната рецепта?

Има го в първия пост - най-отдолу!

http://allrecipes.com/Recipe/Sandys-Chocolate-Cake/Detail.aspx

# 14
  • София
  • Мнения: 385
 ooooh! Ама и аз къде гледам... Embarassed
labrex   bouquet

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт